فناوری اطلاعات

December 27, 2025
14:45 شنبه، 6ام دیماه 1404
کد خبر: 209273

بیش از نیم تریلیون دلار به ثروت بزرگان فناوری اضافه شد

منبع: ایسنا

داده‌ها نشان می‌دهد که رونق بازار سهام در شرکت‌های هوش مصنوعی، بیش از نیم تریلیون دلار به ثروت بزرگان فناوری آمریکا در یک سال گذشته افزوده است.

داده‌های مورد بررسی بلومبرگ نشان می‌دهد ۱۰ بنیانگذار و مدیر برتر آمریکایی برخی از بزرگترین شرکت‌های فناوری جهان، در سال منتهی به شب کریسمس، شاهد افزایش دارایی‌هایشان به حدود ۲.۵ تریلیون دلار بودند که از ۱.۹ تریلیون دلار، افزایش یافته است.

ایلان ماسک که در حال حاضر ثروتمندترین مرد جهان است، بار دیگر ثابت کرده که در میان یکی از بزرگترین برندگان قرار دارد، زیرا تب طلای هوش مصنوعی، بازارهای سهام آمریکا را به بالاترین رکورد رسانده است.

ثروت خالص ماسک نسبت به سال گذشته، تقریبا ۵۰ درصد افزایش یافته و به ۶۴۵ میلیارد دلار رسیده است. این سرمایه‌دار که از جمله منافع تجاری‌اش می‌توان به یک شرکت هوش مصنوعی ایکس‌ای‌آی (xAI)، اشاره کرد، در اکتبر امسال به اولین فردی تبدیل شد که دارایی خالص او بیش از ۵۰۰ میلیارد دلار است. اگر او به اهداف تعیین‌شده توسط شرکت خودروسازی برقی تسلا که اداره می‌کند برسد، می‌تواند به اولین تریلیونر جهان تبدیل شود.

ماسک در رتبه‌بندی کلی ثروتمندترین میلیاردرهای جهان، بالاتر از لری پیج، بنیانگذار گوگل، و جف بزوس، بنیانگذار آمازون قرار دارد. ثروت پیج ۲۷۰ میلیارد دلار و بزوس ۲۵۵ میلیارد دلار تخمین زده می‌شود.

مرکز فزاینده ثروت در میان یک گروه فوق نخبه، بحث‌هایی را در مورد بهترین راه برای ایجاد تعادل مجدد در اقتصادها برانگیخته است و برخی خواستار مالیات موثرتر بر ثروت هستند.

جنسن هوانگ، مدیرعامل شرکت تراشه‌سازی انویدیا، نیز یکی از بزرگترین برندگان بود. ارزش سرمایه‌گذاری‌ها، سهام و سایر دارایی‌های هوانگ، ۴۱.۸ میلیارد دلار افزایش یافت و ثروت شخصی او را به ۱۵۹ میلیارد دلار رساند. طبق گزارش جداگانه‌ای از روزنامه فایننشیال تایمز، این امر او را در رتبه نهم شاخص کلی میلیاردرهای بلومبرگ و هشتمین میلیاردر برتر فناوری آمریکا قرار می‌دهد.

هوانگ امسال نزدیک به یک میلیارد دلار سهام فروخت و از افزایش قیمت سهام انویدیا سود برد. تراشه‌های رایانه‌ای نسبتا پیشرفته انویدیا، عنصری حیاتی در ساخت قابلیت پردازش قدرتمندتر مورد نیاز هوش مصنوعی هستند. این شرکت در اکتبر، به اولین شرکت ۵ تریلیون دلاری جهان تبدیل شد که بزرگتر از تولید اقتصادی برخی از بزرگترین اقتصادهای جهان مانند ژاپن یا هند است.

ثروت پیج و سرگئی برین، بنیانگذاران گوگل با استقبال سرمایه‌گذاران از پیشرفت هوش مصنوعی این شرکت از جمله تلاش‌های داخلی آن برای ساخت تراشه‌های جدید، معروف به واحد پردازش تنسور، به ترتیب حدود ۱۰۲ میلیارد دلار و ۹۲ میلیارد دلار افزایش یافت.

افزایش سرمایه‌گذاری‌های هوش مصنوعی در سال‌های اخیر به حدی بوده است که بسیاری از تحلیلگران و مقامات از جمله بانک مرکزی انگلیس نسبت به اصلاح ناگهانی در بازارهای جهانی در صورت عدم اعتماد سرمایه‌گذاران، هشدار داده‌اند.

در حالی که فناوری، صنعت غالب در میان ثروتمندان در رتبه‌بندی میلیاردرها است، نام‌های آشنای دیگری نیز وجود دارند. برنارد آرنو، رئیس فرانسوی شرکت کالاهای لوکس ال‌وی‌ام‌اچ (LVMH) که کیف‌های لویی ویتون را تولید می‌کند، شاهد افزایش ۲۸.۵ میلیارد دلاری ثروت خود در طول سال گذشته بوده است. این مرد ۷۶ ساله حدود نیمی از ل‌وی‌ام‌اچ را کنترل می‌کند و تحلیلگران در ماه‌های اخیر با توجه به هزینه‌های بالای مصرف‌کنندگان ثروتمند آمریکای شمالی، نسبت به سهام این شرکت خوش‌بین‌تر شده‌اند.

بر اساس گزارش گاردین، آمانسیو اورتگای اسپانیایی که ۵۹ درصد از سهام ایندیتکس، شرکت مادر خرده‌فروشی لباس زارا و هفت برند دیگر را در اختیار دارد، از جمله بزرگترین برندگان بود و ۳۴.۳ میلیارد دلار به ثروتش افزود و آن را به ۱۳۶ میلیارد دلار رساند. این افزایش با سود سهام بی‌سابقه ۳.۱ میلیارد یورویی از این گروه خرده‌فروشی حاصل شد.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.