اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

January 20, 2026
17:27 سه شنبه، 30ام دیماه 1404
کد خبر: 210599

مدیرعامل بازار: به‌زودی باید منتظر اتفاق‌های تلخی در صنعت باشیم

منبع: دیجیاتو

منوچهر صدری می‌گوید کسب‌وکارها دچار مرگ خاموش شده‌اند.

به گفته مدیرعامل بازار، قطعی بی‌سابقه زیرساخت‌های ارتباطی کشور در این روزها، بحران‌های متعددی را در لایه‌های مختلف برای کاربران و توسعه‌دهندگان ایجاد کرده است. او می‌گوید 95 درصد توسعه‌دهندگان به‌دلیل قطعی اینترنت درآمدشان را از دست دادند و به‌زودی باید منتظر اتفاقات تلخی در صنعت باشیم.

«منوچهر صدری» درباره مشکلات توسعه‌دهندگان ناشی از قطع اینترنت به دیجیاتو گفت: «بررسی‌های ما در بازار که بزرگ‌ترین نقطه اتصال داخلی بین کاربران و توسعه‌دهندگان است، نشان می‌دهد که بیش از 95 درصد از کسب‌وکارها در چند روز گذشته دچار کاهش قابل توجه درآمد یا صفر شدن آن شده‌اند.»

مدیرعامل بازار ادامه داد: «در کنار آسیب‌های مالی، کسب‌وکارها به دلیل عدم دسترسی به سرویس‌های بین‌المللی، امکان ارائه آپدیت‌های جدید به کاربران را ندارند و همین موضوع می‌تواند امنیت کاربران و کسب وکارها را به خطر بیندازد.»

صدری گفت: «قطعی‌های فعلی نه‌تنها دسترسی کاربران بین‌المللی را غیرممکن کرده؛ بلکه با ایجاد اختلالات جدی، پایداری، دسترسی‌پذیری و کیفیت سرویس‌های داخلی را نیز دچار مشکل کرده و بسیاری از کسب‌وکارهای داخلی نیز امکان ارائه سرویس‌ مناسب به کاربران خود را ندارند.»

او سپس به مشکلات بازار به دلیل قطعی اینترنت نیز اشاره کرد و گفت: «از به خطر افتادن امنیت کاربران تا غیرممکن شدن مسیر توسعه برنامه‌های داخلی و عدم دسترسی به اپلیکیشن‌های جهانی تنها بخش محدودی از مشکلاتی است که تجربه کردیم. ما در کنار این مشکلات برای ارائه به‌روزرسانی اپلیکیشن‌ها به کاربران نیز با مشکلات بزرگی مواجه هستیم.»

مدیرعامل بازار ادامه داد: «همان‌طور که اشاره شد، یکی از مشکلات اساسی در این دوران که بقای بسیاری از کسب‌وکارها، به‌ویژه کسب‌وکارهای کوچک، را به‌خطر انداخته است، از دست رفتن بخش قابل توجهی از درآمد است.»

صدری با بیان اینکه وضعیت فعلی، اقتصاد دیجیتال را بیش از هر صنعت دیگری در ابهام و عدم قطعیت فرو برده است، گفت: «در روزهای اخیر بسیاری از سرویس‌های داخلی نیز به دلیل اختلالات داخلی، ناپایدار بوده‌اند که این موضوع در قطعی‌های پیشین سابقه نداشت. بسیاری از کسب‌وکارهای داخلی به دلیل عدم دسترسی به منابع معتبر بین‌المللی امکان توسعه‌های فنی و محصولی را نیز ندارند.»

صدری تاکید کرد: «در وضعیت فعلی ابهام و عدم شفافیت برای آینده بسیاری از کسب‌وکارها را دچار مرگ خاموش کرده است و به‌زودی باید منتظر اتفاقات تلخی در صنعت باشیم.»

به گفته او، کسب‌وکارها هنوز از آسیب‌های جنگ عبور نکرده بودند که قطعی گسترده آسیب بزرگ‌تری را به صنعت وارد کرد.

صدری تاکید کرد: «مهم‌ترین موضوع امروز بازگردانی هرچه سریع‌تر دسترسی آزاد به اینترنت بین‌المللی است.»

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.