تحلیل بازار

تلفن همراه

January 27, 2026
12:24 سه شنبه، 7ام بهمنماه 1404
کد خبر: 211134

توزیع میلیونها دلار ثبت سفارش در واردات موبایل

منبع: تسنیم

میلیونها دلار ثبت سفارش از محل ظرفیت آزادشده در بهینه‌سازی بین شرکتهای واردکننده موبایل توزیع می‌شود.
در پی تصمیم جدید وزارت صمت و ابلاغ سامانه جامع تجارت، سازوکار بهینه‌سازی مصرف ارز در واردات تلفن همراه دستخوش تغییر شد؛ به‌طوری که ثبت‌سفارش‌هایی که بدون برخورداری از کد هشت‌رقمی معتبر و صرفاً از محل بهینه‌سازی ارزی اقدام به ثبت کرده‌اند، از چرخه بررسی حذف می‌شوند و مجوزهای مربوط به آن‌ها غیرفعال می‌شود.

بر این اساس، ظرفیت آزادشده مجدداً به فرآیند بهینه‌سازی واردات تفن همراه در سال 1404 بازمی‌گردد و هر شرکت واردکننده می‌تواند حداکثر تا سقف یک‌چهارم سابقه واردات خود در سال 1404، از این سهمیه آزادشده و در چارچوب سازوکار بهینه‌سازی ارزی استفاده کند؛ رویکردی که با هدف توزیع عادلانه‌تر سهمیه‌ها و ساماندهی ثبت‌سفارش‌ها اجرایی می‌شود.

سامانه جامع تجارت اعلام کرد: پیرو تصمیم وزارت صمت در خصوص نحوه محاسبه مصرف بهینه‌سازی ارزی مربوط به کد تعرفه گوشی تلفن همراه (85171390) و به‌منظور توزیع عادلانه سهمیه‌ها، موارد ذیل در مجوز بهینه‌سازی ارزی لحاظ خواهد شد؛

تقدم بررسی و تأیید مجوز سابقه واردات یا سهمیه 500هزاردلاری بر مجوز بهینه‌سازی مصارف ارزی الزامی است و بررسی مجوز بهینه‌سازی صرفاً پس از تأیید یکی از این مجوزها انجام خواهد شد.
کلیه پرونده‌های تلفن‌همراهی که تأیید مجوز سابقه واردات سال جاری یا سهمیه 500هزاردلاری را اخذ نکرده ولی از سقف بهینه‌سازی مصارف ارزی استفاده نموده‌اند، از فرآیند مصرف بهینه‌سازی حذف می‌شوند و مجوزهای مربوطه غیرفعال خواهد شد. ظرفیت آزادشده ناشی از اجرای این بند، مجدداً در فرآیند بهینه‌سازی مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
از این پس، بهره‌برداری از ظرفیت آزادشده موضوع بند (2) در فرآیند بررسی سابقه واردات، انجام می‌شود و سقف مجاز پرونده‌های تأییدی برای هر شرکت واردکننده تلفن همراه، حداکثر معادل یک‌چهارم (¼) سابقه واردات همان شرکت تعیین خواهد گردید.
لازم به ذکر است پرونده‌های قبلی نیز در صورت افزایش ارزش، مشمول این محدودیت خواهند شد.
زمان اجرا: مفاد این اطلاعیه از ساعت 22:00 دوشنبه 6 بهمن 1404 در سامانه اعمال و ملاک بررسی پرونده‌ها خواهد بود.
سایر ضوابط و مقررات مربوط به مجوزهای سابقه واردات تلفن همراه و بهینه‌سازی مطابق اطلاعیه‌های پیشین به‌قوت خود باقی است.

گفتنی است؛ در ابتدای سال و مطابق اطلاعیه‌های خرداد و تیر ماه سامانه جامع تجارت، شروع فرایند واردات تلفن همراه به این شکل بود که ابتدا مجوز بهینه‌سازی ارزی دریافت شود و بعد سابقه واردات لحاظ شود ولی با این تصمیم جدید مجدداً سابقه واردات بر بهینه‌سازی ارزی در حوزه تلفن همراه مقدم شده است.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.