هوش مصنوعی

February 2, 2026
13:37 دوشنبه، 13ام بهمنماه 1404
کد خبر: 211512

ایلان ماسک نویسنده‌های برجسته جهان را برای آموزش چت‌بات گراک استخدام می‌کند

منبع: زومیت

استخدام نویسندگان برنده‌ی اسکار و نبولا توسط xAI برای آموزش چت‌بات گراک، با شرایط و دستمزدی عجیب، بحث‌برانگیز شد.
استارتاپ هوش مصنوعی xAI متعلق به ایلان ماسک به‌دنبال استخدام نویسنده است؛ خبری که واکنش متفاوت کاربران را در پی داشت.

بر اساس آگهی شغلی، xAI دنبال «نویسندگان متخصص» می‌گردد تا به آموزش چت‌بات گراک کمک کنند. این شغل به‌صورت دورکاری تعریف شده و دستمزد ساعتی‌اش بین ۴۰ تا ۱۲۵ دلار است. در نگاه اول دستمزد بدی نیست؛ اما با خواندن جزئیات، ماجرا عجیب‌تر می‌شود.

xAI سراغ نویسندگان تازه‌کار یا حتی سطح متوسط نمی‌رود. این شرکت بهترین‌ها را می‌خواهد: رمان‌نویسان برنده‌ی جوایز معتبر، فیلمنامه‌نویسانی با سابقه‌ی همکاری با استودیوهای بزرگ، روزنامه‌نگارانی از رسانه‌هایی مثل نیویورک‌تایمز، شاعران دارای بورسیه‌های معتبر و نویسندگان حوزه‌ی پزشکی و حقوق با مدارک دانشگاهی پیشرفته و سال‌ها تجربه.

در بخش داستان‌نویسی، معیارها سخت‌گیرانه‌تر هستند. متقاضی باید دست‌کم دو دستاورد مهم داشته باشد؛ مثلاً قرارداد انتشار کتاب با ناشر بزرگ، فروش بیش از ۵۰ هزار نسخه، چاپ بیش از ۱۰ داستان در مجلات ادبی معتبر، یا نامزدی جوایزی مثل هوگو و نبولا. فیلمنامه‌نویسان هم باید چند فیلم یا سریال تولیدشده در کارنامه داشته باشند یا با جوایزی مثل اسکار و امی تقدیر شده باشند.

برای روزنامه‌نگاران، حداقل پنج سال سابقه‌ی کاری و نمونه‌کار عمومی قوی لازم است. نویسندگان بازی باید روی پروژه‌های شناخته‌شده کار کرده باشند. نویسندگان حقوقی و پزشکی هم به مدرک رسمی و سابقه‌ی طولانی نیاز دارند. فهرست شرایط تقریباً همه‌ی شاخه‌های نویسندگی را پوشش می‌دهد.

وظیفه‌ی نویسندگان، خواندن و اصلاح متن‌های تولیدشده با هوش مصنوعی، روان‌تر و جذاب‌تر کردن نوشته‌ها و کمک به گراک برای یادگیری بهتر نوشتن خواهد بود.

گراک در یک سال گذشته به‌دلیل رفتارهای مسئله‌دار بارها خبرساز شد. این چت‌بات در برخی پاسخ‌ها از آدولف هیتلر تمجید کرد، نظریه‌های توطئه را برجسته کرد و اخیراً هم برای ساخت محتوای هرزه‌نگاری دیپ‌فیک بدون رضایت افراد به کار رفته است؛ موضوعی که باعث شد استفاده از آن در کشورهایی مثل اندونزی و فیلیپین ممنوع شود.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.