پیام‌رسان

تلفن همراه

February 10, 2026
17:12 سه شنبه، 21ام بهمنماه 1404
کد خبر: 212083

دسترسی به تلگرام در روسیه محدود می شود

منبع: شرق

سرویس خبری «آر بی سی» به نقل از منابع مطلع، گزارش داد که سازمان نظارت بر ارتباطات روسیه (روس‌کومنادزور) قصد دارد از روز سه‌شنبه دسترسی به تلگرام را محدود کند.

این سرویس خبری به نقل از منابع آگاه دیگر گزارش کرد اقداماتی برای کاهش سرعت دسترسی به این سرویس پیام‌رسان از قبل آغاز شده است. دولت روسیه همزمان با مسدود کردن دسترسی به سرویس‌های پیام‌رسان خارجی، استفاده از یک سوپراپلیکیشن دولتی به نام «مکس» (Max) را که از وی‌چت چین الگوبرداری شده است، ترویج می‌دهد. مکس علاوه بر پیام‌رسانی، میزبان خدمات دولتی است و امکان ذخیره‌سازی اسناد، بانکداری و سایر خدمات عمومی و تجاری را فراهم می‌کند.
مقامات مسکو در اواخر سال ۲۰۲۵، اعمال محدودیت‌های گزینشی از جمله محدود کردن برخی از عملکردها مانند تماس‌های صوتی و تصویری در تلگرام که توسط پاول دوروف، میلیاردر روسی، تاسیس شده است را آغاز کردند.

روسیه در نوامبر، پس از ماه‌ها کاهش کیفیت خدمات، به سمت مسدود کردن کامل برنامه پیام‌رسان واتس‌اپ حرکت کرد. نهاد نظارتی روسیه ادعا کرد که این برنامه متعلق به شرکت «متا پلتفرمز» (Meta Platforms Inc.) برای سازماندهی حملات تروریستی و جذب عاملان در روسیه، برخلاف قانون، مورد استفاده قرار گرفته است.

بر اساس گزارش بلومبرگ، مقامات روسی همچنین پلتفرم‌های شبکه اجتماعی متعلق آمریکایی فیس‌بوک، اینستاگرام و ایکس را ممنوع کرده‌اند و دسترسی به یوتیوب را از زمان آغاز جنگ روسیه در اوکراین در سال ۲۰۲۲، محدود کرده‌اند.

رویترز هم در خبری به نقل از خبرگزاری دولتی ریا، گزارش کرد تلگرام در هشت جلسه دادگاه آتی روسیه با جریمه‌ای تا سقف ۶۴ میلیون روبل (۰.۸۲ میلیون دلار) روبرو است. این خبرگزاری اعلام کرد که این جلسات ظاهرا در ارتباط با کوتاهی تلگرام در حذف اطلاعات مورد درخواست طبق قانون روسیه بوده است.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.