سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

February 25, 2026
16:58 چهارشنبه، 6ام اسفندماه 1404
کد خبر: 213192

افشای هشدار CIA به مدیرعامل اپل: چین شاید تا سال ۲۰۲۷ به تایوان حمله کند

منبع: دیجیاتو

گزارش نیویورک‌تایمز فاش می‌کند که CIA در سال ۲۰۲۳ جلسه‌ای با مدیران فناوری ازجمله تیم کوک برگزار کرده بود تا به آن‌ها هشدار بدهد.

نیویورک تایمز می‌گوید سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (CIA) در نشست محرمانه‌ای در ژوئیه ۲۰۲۳، درباره احتمال حمله چین به تایوان تا سال ۲۰۲۷ به مدیران ارشد فناوری ازجمله «تیم کوک»، مدیرعامل اپل، هشدار داده بود. هدف این جلسه ترغیب غول‌های فناوری به تولید تراشه در خاک آمریکا بود.

براساس گزارش نیویورک‌تایمز، این نشست محرمانه در اتاق امنی در سیلیکون‌ولی برگزار شده بود. «جینا ریموندو»، وزیر بازرگانی وقت آمریکا، این جلسه را پس از مقاومت شرکت‌های فناوری برای انتقال تولید تراشه از تایوان درخواست کرده بود و می‌خواست حمایت مدیران شرکت‌ها را برای تولید تراشه در آمریکا به‌دست آورد.

اپل و شرکت‌های فناوری وابستگی زیادی به صنعت تراشه‌سازی تایوان دارند
در این جلسه، «ویلیام برنز»، مدیر سیا، و «آوریل هینز»، مدیر اطلاعات ملی آمریکا، تازه‌ترین ارزیابی‌های اطلاعاتی از برنامه‌های نظامی چین را ارائه داده بودند. حاضران شامل «تیم کوک»، مدیرعامل اپل، «جنسن هوانگ»، مدیرعامل انویدیا، «لیزا سو»، مدیرعامل AMD و «کریستیانو آمون»، مدیرعامل کوالکام، بودند.

تیم کوک پس از جلسه به مقام‌های آمریکایی گفته بود که «با یک چشم باز» می‌خوابد. این جمله نشان می‌دهد هشدارها درباره خطر حمله چین به تایوان و پیامدهای آن برای زنجیره تأمین اپل و صنعت تراشه تا چه حد جدی بوده است.

در سال 2021 نیز جلسه محرمانه مشابهی در کاخ سفید برگزار شده بود. همان سال، یک مقام ارشد نظامی آمریکا در کنگره اعلام کرد که نیروهای مسلح کشور معتقدند «شی جین‌پینگ»، رئیس‌جمهور چین، می‌خواهد ارتش خود را تا سال ۲۰۲۷ برای احتمال اقدام علیه تایوان آماده کند. این تاریخ اکنون به نقطه مرجع بسیاری از تحلیل‌های امنیتی تبدیل شده است.

«جیک سالیوان»، مشاور امنیت ملی جو بایدن، در گفت‌وگو با نیویورک‌تایمز وابستگی آمریکا به تایوان برای تأمین تراشه را یکی از بزرگ‌ترین آسیب‌پذیری‌های کشور توصیف کرده است. او می‌خواست صنعت فناوری این خطر را بپذیرد و از ساخت کارخانه‌های تولید تراشه در خاک آمریکا حمایت کند.

جو بایدن هم طرح اختصاص ۵۰ میلیارد دلار یارانه دولتی برای ساخت کارخانه‌های نیمه‌هادی در آمریکا را پیگیری کرد و این تلاش‌ها درنهایت به تصویب قانون «تراشه و علم» در سال ۲۰۲۲ منجر شد. دولت آمریکا با این قانون می‌خواهد بخشی از تولید تراشه‌های پیشرفته را از تایوان به آمریکا منتقل کند.

تحقیق نیویورک‌تایمز نشان می‌دهد سیلیکون‌ولی همچنان به شرکت تایوانی TSMC وابسته مانده است. این شرکت حدود ۹۰ درصد تراشه‌های پیشرفته جهان را تولید می‌کند. تمام تراشه‌های اختصاصی اپل برای آیفون، آیپد و مک هم در کارخانه‌های TSMC در تایوان ساخته می‌شود.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.