هوش مصنوعی

May 12, 2026
13:02 سه شنبه، 22ام اردیبهشتماه 1405
کد خبر: 217880

بیش از ۵۰ درصد ترافیک اینترنت در قبضه بات‌های هوش مصنوعی

منبع: مهر

یک شرکت فرانسوی فاش کرده بات ها هم اکنون اینترنت را تصرف کرده اند و بیش از نصف ترافیک آن را به خود اختصاص می دهند که ۴۰ درصد آنها خطرناک دسته بندی می شوند.

به گزارش اینترستینگ انجینرینگ، شرکت Thales در گزارشی اعلام کرد در ۲۰۲۵ میلادی حملات با بات ها که با کمک هو ش مصنوعی انجام شده در مقایسه با سال قبل از آن ۱۲.۵ برابر افزایش یافته است.

این گزارش با عنوان «گزارش بات مخرب ۲۰۲۶: بات های مخرب در عصر عامل ها» تغییری بنیادین در شیوه عملکرد اینترنت را فاش کرده است. این درحالی است که فرایند اتوماسیون تسریع شده با هوش مصنوعی نیز به ویژگی شاخص زیرساخت های دیجیتال مدرن تبدیل شده است.

این گزارش نشان می دهد هوش مصنوعی نه تنها حجم فعالیت بات ها را افزایش می دهد بلکه به طور بنیادی ماهیت آنها را نیز تغییر می دهد. علاوه بر آن تحقیق مذکور حاکی از آن است که هوش مصنوعی مرز بین فعالیت قانونی و مخرب را از بین می برد و هدف و نه هویت را به چالش جدید امنیتی تبدیل کرده است. API ها و سیستم‌های هویتی اهداف اصلی هستند و مهاجمان با دور زدن اقدامات دفاعی خط مقدم، منطق اصلی کسب‌وکار را در مقیاس بزرگ مورد بهره‌برداری قرار می‌دهند.

یافته های مذکور نشان دهنده سه تغییر ساختاری مهم هستند که عبارتند از ظهور عامل های هوش مصنوعی به عنوان دسته ای جدید از ترافیک اینترنت، سلطه فعالیت های اتوماتیک بر تعامل انسانی و گسترش سریع حملاتی که API ها را هدف می گیرند و سیستم های هویتی که به عنوان ستون فقرات کسب وکار دیجیتال عمل می کنند. از آن مهم تر عامل های هوش مصنوعی اکنون در کنار بات های خوب و مخرب، به عنوان دسته سوم ترافیک اینترنت عمل می کنند و به طور مستقیم با اپلیکیشن ها و API ها تعامل می کنند تا داده ها را بازیابی کنند و فعالیت ها را انجام دهند. این تغییر مرز بین اتوماسیون خوب و مخرب را محو می کند و سازمان ها با سختی بیشتری می توانند هدف را مشخص کنند.

تیم چانگ میر عامل بخش امنیت اپلیکیشن در Thales می گوید: هوش مصنوعی اتوماسیون از هر چیزی که سازمان‌ها سعی در مسدود کردن آن دارند، به چیزی تبدیل می‌کند که خود نیز باید آن را مدیریت کنند. این چالش دیگر به شناسایی بات ها مربوط نیست. بلکه درک آن است که بات، عامل یا اتوماسیون چه کاری انجام می‌دهد و آیا با هدف تجاری همسو است یا خیر و چگونه با سیستم‌های حیاتی تعامل دارد.

این گزارش نشان می دهد اتوماسیون تسلط خود بر اینترنت را تشدید می کند و بات‌ها همچنان از فعالیت‌های انسانی پیشی می‌گیرند. بات‌ها در ۲۰۲۵ میلادی بیش از ۵۳ درصد از کل ترافیک وب را تشکیل می‌دادند که نسبت به ۵۱ درصد سال قبل افزایش یافته است، در حالی که فعالیت‌های انسانی به ۴۷ درصد کاهش یافته است. طبق گزارش شرکت فرانسوی این نشان دهنده تغییری ساختاری است و نه یک روند موقت. زیرا بات‌ها دیگر به رویدادهای خاصی مانند اسکن یا کمپین‌های پر کردن اعتبارنامه وابسته نیستند، بلکه به عنوان یک حضور مداوم و مورد انتظار در محیط‌های دیجیتال فعالیت می‌کنند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.