لبه تکنولوژی

May 13, 2026
12:45 چهارشنبه، 23ام اردیبهشتماه 1405
کد خبر: 218023

سونی: ربات پینگ‌پنگ‌باز ما با بازیکنان حرفه‌ای رقابت می‌کند

منبع: زومیت

ربات پینگ‌پنگ‌باز سونی در مسابقات حرفه‌ای ژاپن رقیب سرسختی برای حریفانش شد.
سونی در پژوهشی تازه که در نشریه‌ی علمی نیچر منتشر شده، از ربات پینگ‌پنگ‌باز خود با نام Ace رونمایی کرد؛ رباتی که به گفته‌ی سونی نخستین سیستم رباتیکی محسوب می‌شود که می‌تواند با بازیکنان سطح بالای تنیس روی میز رقابت کند.

سونی این ربات را مقابل پنج بازیکن حرفه‌ای سطح بالا و دو بازیکن حرفه‌ای لیگ ژاپن قرار داد. در نخستین آزمایش‌ها، ایس توانست ۷ مسابقه از ۱۳ بازی مقابل بازیکنان سطح بالا را ببرد؛ اما برابر حرفه‌ای‌ها تنها یک پیروزی به‌دست آورد.

Sony

برخلاف پروژه‌های قبلی، مسابقات ایس با قوانین رسمی تنیس روی میز ژاپن برگزار شد و داوران حرفه‌ای حضور داشتند. بررسی‌ها نشان داد انسان‌ها بیشتر با ضربات سریع و اسپین‌دار از ربات امتیاز می‌گیرند؛ اما ایس از تکنیک‌های متنوع‌تری برای کسب امتیاز استفاده می‌کند.

سونی می‌گوید این ربات صرفاً پروژه‌ای برای توسعه‌ی هوش مصنوعی است و فعلاً برنامه‌ای برای عرضه‌ی تجاری آن وجود ندارد. سونی طی ماه‌های گذشته عملکرد ایس را بهبود داده است و در آزمایش جدیدی در اواخر ۲۰۲۵، ربات توانست ۳ نفر از ۴ حریف جدید خود، ازجمله چند بازیکن حرفه‌ای را شکست دهد.

پیتر استون، دانشمند ارشد Sony AI، می‌گوید اهمیت پروژه فراتر از تنیس روی میز است، چون نشان می‌دهد سیستم‌های هوش مصنوعی حالا می‌توانند در محیط‌های واقعی و سریع، هم‌زمان محیط را درک و تحلیل کنند و واکنش دقیق نشان دهند؛ قابلیتی که می‌تواند به توسعه‌ی نسل جدید ربات‌های هوشمند در حوزه‌های مختلف کمک کند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.