فناوری اطلاعات

۱۴۰۵-۰۲-۲۵
۱۳:۱۴ جمعه، ۲۵ام اردیبهشتماه ۱۴۰۵
کد خبر: 218279

مذاکره گوگل و اسپیس ایکس برای ساخت دیتاسنتر فضایی

منبع: مهر

گوگل مشغول مذاکره با اسپیس ایکس درباره یک قرارداد پرتاب موشک است که به این زیرمجموعه شرکت آلفابت کمک می کند دیتاسنترهایی را در مدار زمین قرار دهد.

به گزارش کوارتز، البته هم اکنون گوگل مشغول مذاکره با دیگر شرکت های پرتاب ماهواره نیز است.

اگر توافقی بین دو شرکت حاصل شود، دیتاسنترهای مداری، حوزه ای که ایلان ماسک به طور رسمی جبهه جدید فعالیت این شرکت موشکی عنوان کرده، به یک حوزه رقابتی اشتراکی برای هر دو شرکت به حساب می آید. عرضه عمومی برنامه‌ریزی‌شده سهام اسپیس‌ایکس در تابستان امسال که انتظار می‌رود از جمله بزرگترین عرضه‌های اولیه سهام تاریخ قرار گیرد، دیتاسنترهای مداری را به عنوان یک نقطه قوت برجسته در ارائه‌های سرمایه‌گذاران این شرکت معرفی کرده است.

این دو شرکت هم اکنون یک رابطه مالی تثبیت شده دارند. اسناد رگولاتوری نشان می دهد گوگل سهام اولیه‌ای معادل ۶.۱ درصد از سهام اسپیس‌ایکس را خریده و «دان هریسون» از مدیران گوگل، در هیات مدیره اسپیس‌ایکس نیز حضور دارد.

پروژه Suncatcher در نوامبر ۲۰۲۵ میلادی فاش شد و هدف آن پرتاب دونمونه اولیه ماهواره قبل از ۲۰۲۷ میلادی است زیرا این شرکت تصمیم دارد جایگاه خود را در رایانش فضایی محکم کند.

«پلنت لبز» به عنوان یک تولید کننده ماهواره در این پروژه فعالیت می کند. «ساندار پیچای» مدیر ارشد اجرایی گوگل در ماه نوامبر به فاکس نیوز گفت: ما قفسه های کوچکی حاوی سرورهای رایانه ای را به فضا می فرستیم که در ماهواره قرار می گیرند تا پس از آزمایش اولیه در مرحله بعد مقیاس پذیری آنها آغاز شود. هیچ شکی نیست که یک دهه بعد یا بیشتر ما این پروژه را یک روش معمول برای ساخت دیتا سنترها قلمداد می کنیم.

اسپیس ایکس قصد دارد کسب وکار دیتاسنترهای مداری را در چند جبهه پیش ببرد. اسناد رگولاتوری در اوایل سال جاری میلادی نشان می دهند اسپیس ایکس به دنبال تاییدیه برای ارسال بیشتر از یک میلیون ماهواره به مدار زمین است تا از این طرح پشتیبانی کند. همچنین هفته قبل معامله ای آشکار شد که شرکت را متعهد می کند ۳۰۰مگاوات قدرت رایانشی که توسط بیش از ۲۲۰ هزار GPU انویدیا پشتیبانی می شود را در اختیار شرکت آنتروپیک قرار دهد. به نوشته وال استریت ژورنال شرکت آنتروپیک تمایل خود را برای همکاری با اسپیس ایکس برای ارسال دیتاسنترها به مدار زمین ابزار کرده است.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.