5G, 6G, vRAN, OpenRAN

اپراتورها

تلفن همراه

خبر اول

رگولاتوری

فناوری

۱۴۰۵-۰۸-۰۸
۹:۱۵ جمعه، ۸ام آبانماه ۱۴۰۵
کد خبر: 232276

اتحادیه پهنای باند بیسیم تلاش می‌کند WiFi در 6G گنجانده شود!

ICTna.ir – برای دستیابی به چشم‌انداز IMT-2030 برای اتصال فراگیر، وای‌فای و 6G باید به‌طور یکپارچه در صنعت ادغام شوند. این چیزی است که حداقل اتحادیه پهنای باند بی‌سیم (WBA) فکر می‌کند. این اتحادیه استدلال می‌کند که وای‌فای باید از ابتدا در طراحی چارچوب اتصال 6G در نظر گرفته شود. این اتحادیه برای بیان این موضوع، گزارشی تهیه کرده است که جزئیات الزامات تجاری و فنی برای ایجاد یکپارچه‌سازی یکپارچه بین این دو را شرح می‌دهد و برخی از نتایج مثبتی را که به طور بالقوه در آینده نزدیک وجود دارد، فهرست کرده است.

به گزارش گروه اخبار خارجی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا)، تیاگو رودریگز، رئیس و مدیرعامل WBA، گفت: «6G باید اتصال فراگیر را در بین فناوری‌ها فراهم کند، نه صرفاً یک نسل جدید تلفن همراه، و وای‌فای برای دستیابی به این هدف، به‌ویژه در فضاهای بسته، اساسی خواهد بود. این الزامات، چشم‌انداز WBA را به یک چارچوب عملی تبدیل می‌کند که می‌تواند هزینه و پیچیدگی را کاهش دهد، تجربه مشتری و پوشش را بهبود بخشد و فرصت‌های تجاری جدیدی را در حالی که صنعت معماری‌های آینده 6G را شکل می‌دهد، فراهم کند.»

الزامات فنی شناسایی‌شده در این گزارش شامل قابلیت همکاری چند وندوری، احراز هویت و مجوز؛ سیگنال‌دهی ساده‌تر و امنیت بهبودیافته؛ توصیه‌های شبکه مبتنی بر هوش مصنوعی؛ هدایت و سوئیچینگ ترافیک با توجه به QoS؛ تحرک‌پذیری کاربرمحور؛ بهره‌وری انرژی؛ و حسگری می‌شود.

طبق گفته WBA، گذشته از تجربه بهتر مشتری، مزایای آن شامل کاهش هزینه‌های شبکه از طریق ساده‌سازی و استفاده بهتر از زیرساخت‌های موجود و اتوماسیون بیشتر است.

انجمن جهانی تجارت (WBA) اعلام کرد که ادغام یکپارچه همچنین می‌تواند فرصت‌های تجاری جدیدی را در زمینه‌هایی مانند تخلیه بار ترافیکی، دسترسی فدرال و مشارکت‌ها ایجاد کند. همچنین می‌تواند خدمات جدیدی را در بخش‌هایی از جمله اتوماسیون صنعتی، شهرهای هوشمند، حمل و نقل هوشمند و وسایل نقلیه متصل و موارد دیگر ایجاد کند.

رضا رحمانا، مدیر شبکه‌های تلفن همراه در BT، در این خصوص گفت: «BT از اقدامات WBA در شناسایی الزامات برای تعامل مؤثر شبکه‌های آینده Wi-Fi و 6G استقبال می‌کند. ما معتقدیم که بهترین تجربیات مشتری از طریق ایجاد اتصال یکپارچه در فناوری‌های دسترسی مختلف، با تکیه بر نقاط قوت مکمل شبکه‌های تلفن همراه و Wi-Fi، حاصل خواهد شد. تمرکز مداوم WBA بر تجربه مشتری و ساده‌سازی شبکه، سهم مهمی در دستیابی به این هدف دارد.»

با این حال، بک‌هال و تداخل همچنان می‌توانند باعث ایجاد سردرد شوند. نقاط دسترسی شلوغ، ظرفیت را به میزان بسیار کمی توزیع می‌کنند و استفاده از شبکه‌های پهن‌باند به جای لینک‌های بک‌هال اختصاصی می‌تواند محدودیت دیگری باشد.

مگر اینکه یک نقطه دسترسی Wi-Fi توسط ارائه دهنده تلفن همراه کاربر نهایی نیز اداره شود، مسئولیت تجربه مشتری به اپراتور دیگری منتقل می‌شود. احتمال منفی بودن آن تجربه به هر دلیلی می‌تواند باعث شود برخی از اپراتورها از واگذاری کنترل احساس نگرانی کنند.

از جنبه مثبت، گسترش مداوم FTTP باعث بهبود بک‌هال می‌شود، در حالی که Wi-Fi همچنان در حال ارتقاء است و ظرفیت بیشتری را به ارمغان می‌آورد و امکانات جدیدی را برای ارائه یک تجربه روان‌تر اضافه می‌کند.

یکی از ویژگی‌های استاندارد Wi-Fi 7، عملیات چند لینکی (MLO) است که مشابه تجمیع فرکانس است، زیرا امکان استفاده همزمان از چندین باند فرکانسی را فراهم می‌کند. آزمایش‌های انجام شده توسط WBA در اوایل امسال، افزایش ۱۱۶ درصدی در توان عملیاتی آپ‌لینک تحت تداخل با استفاده از دستگاه‌های تجاری را به همراه داشت.

در ماه فوریه ، ترک تلکام و شرکت تحقیق و توسعه و صدور مجوز ثبت اختراع InterDigital با موفقیت حسگر و ارتباط یکپارچه (ISAC) را در زیرساخت‌های شبکه تلفن همراه و وای‌فای به نمایش گذاشتند.

شرکت‌های مخابراتی از امکاناتی که با اضافه کردن قابلیت رادار به شبکه‌هایشان به دست می‌آید بسیار هیجان‌زده هستند. فعال کردن همین ویژگی از طریق وای‌فای، از ایجاد هرگونه مشکل هنگام اتصال به وای‌فای جلوگیری می‌کند و این قابلیت را به مکان‌هایی که دسترسی به آنها با سایت‌های سلولی دشوارتر است، گسترش می‌دهد.

هنوز هم بین صنایع تلفن همراه و وای‌فای در مورد اینکه کدام یک تجربه بهتری ارائه می‌دهد، اختلاف نظر وجود دارد، اما واقعیت این است که هیچ یک از این فناوری‌ها قرار نیست جای دیگری را بگیرند، بنابراین بهتر است بفهمند که چگونه می‌توانند از همزیستی متقابل بهره‌مند شوند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.