تلفن همراه

سیستم‌عامل

گوشی

۱۴۰۵-۰۸-۰۳
۱۷:۲۹ یکشنبه، ۳ام آبانماه ۱۴۰۵
کد خبر: 232433

اندروید شماره تلفن شما را خودکار به تمام حساب‌های گوگل‌تان متصل می‌کند

منبع: دیجیاتو

در این مطلب، روش غیرفعال‌کردن این قابلیت را بخوانید.

گوشی‌های اندرویدی از سپتامبر ۲۰۲۵ به‌طور پیش‌فرض شماره تلفن سیم‌کارت را به تمام حساب‌های گوگل واردشده روی دستگاه متصل کرده‌اند؛ قابلیتی که می‌تواند حساب‌های کاری و حساب‌های ثانویه را نیز دربر بگیرد. این موضوع را مستندات پشتیبانی گوگل تأیید می‌کنند، اما این شرکت توضیح نداده است که چرا شماره تلفن باید به تمام حساب‌های روی دستگاه اضافه شود.

بررسی رسانه اندروید اتوریتی نشان می‌دهد مستندات پشتیبانی گوگل در فاصله آگوست تا اکتبر ۲۰۲۵ تغییر کرده‌اند تا مشخص شود تأیید شماره تلفن به‌صورت پیش‌فرض فعال است. همچنین، گزارش تغییرات خدمات گوگل پلی در ۸ سپتامبر ۲۰۲۵ از اجرای خودکار این فرایند هنگام راه‌اندازی دستگاه خبر می‌دهد.

بااین‌حال، بسیاری از کاربران تازه متوجه این قابلیت شده‌اند؛ آن هم پس از دریافت ایمیل‌هایی از نشانی noreply-phone-verification@google.com که تأیید شماره تلفنشان را اطلاع می‌دهد.

اتصال شماره تلفن اندروید به حساب‌های کاربر
طبق صفحه پشتیبانی گوگل، این سازوکار هم حساب‌ها و شماره‌های موجود و هم مواردی را که بعداً اضافه می‌شوند، پوشش می‌دهد. به این ترتیب، اگر کاربری حساب گوگل جدیدی را به گوشی اضافه کند، شماره تلفن دستگاه به آن حساب نیز متصل می‌شود. تعویض سیم‌کارت هم باعث می‌شود شماره جدید به تمام حساب‌های گوگل واردشده روی گوشی اضافه شود.

گوگل و اپراتور تلفن همراه همچنین این شماره‌ها را به‌صورت دوره‌ای دوباره تأیید می‌کنند؛ فرایندی که ممکن است هزینه‌ای برای کاربر داشته باشد. مدیریت این قابلیت نیز فقط از طریق خود گوشی امکان‌پذیر است. ورود به حساب گوگل با شماره تلفن، پیدا کردن دستگاه گم‌شده، سرویس‌های موقعیت‌یابی اضطراری و قابلیت Quick Share نیز به شماره تلفن تأییدشده وابسته‌اند.

چگونه اتصال خودکار شماره تلفن را غیرفعال کنیم؟
برای متوقف‌کردن تأیید خودکار شماره تلفن در اندروید، وارد بخش Settings شوید و مسیر Google > All services را دنبال کنید. سپس در قسمت Privacy & security، گزینه Phone number verification را باز کنید و کلید Verify phone numbers automatically را خاموش کنید. در برخی گوشی‌ها، بخش Google ممکن است با عنوان Google services and preferences نمایش داده شود.

غیرفعال کردن این گزینه، شماره‌هایی را که قبلاً به حساب‌ها متصل شده‌اند، حذف نمی‌کند. برای حذف آن‌ها باید به تنظیمات هر حساب گوگل بروید و از مسیر Personal info > Phone، شماره تلفن را به‌صورت دستی پاک کنید.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.