ماهواره زهره با اشکالاتی در اجرای قرارداد مواجه است
ه دلیل نوع ضمانتنامههای بانکی و بیمههایی ماهواره زهره با اشکالاتی در اجرای قرارداد مواجه شده که از روسها درخواست ضمانتنامه کردهایم.
به گزارش خبرنگار ایلنا، مهندس احمد طالبزاده ، رییس سازمان فضایی ایران، امروز در جمع خبرنگاران، با تاکید بر اهمیت و نقش فناوریهای فضایی در زندگی شهری به عنوان ابزاری برای خدمت به ملتها و توسعهی پایدار کشورها، یادآور شد: ماهواره بهترین وسیله برای ارتباطات در حوزه صنعت و تصویر و دیتا است که میتواند ابزاری برای سرعت در کارها و صرفهجویی در هزینهها باشد.
مهندس طالبزاده ، در مورد برنامههای هفته جهانی فضا، گفت: در این هفته براساس اهداف سازمان ، مردم را با مقوله فناوریهای فضایی آشنا میکنیم ؛ چراکه آشنایی با ابعاد ناشناخته این فناوری به تصمیمگیری بهتر ، سرعت و دقت منجر میشود.
وی ، با تشریع روزهای هفته جهانی فضا ، اظهار داشت: روز اول به عنوان فضا و ایران ، روز دوم فضا و پژوهش و اکتشافات فضایی ، روز سوم فضا و هواشناسی ، روز پنجم سنجش از راه دور و توسعه پایدار، روز ششم فضا و فناوری اطلاعات و ماهوارههای ایران که مدیران پروژههای ماهوارهای کشور در مورد آنها توضیح خواهند داد و نهایتا روز هفتم که با عنوان فضا آموزش و نسل آینده نامگذاری شده است.
وی ، ادامه داد: همچنین همایشها ، سخنرانیها، مسابقات مقالهنویسی و نقاشی ، توزیع و تهیه لوح فشرده به مناسبت هفته جهانی فضا، ترجمه کتاب سازمان ملل در مورد فضا از دیگر اقدامات صورت گرفته است.
وی ، همچنین خاطرنشان کرد: قصد داریم تا با ارتباط با دانش آموزان در مقاطع پایینتر تحصیلی شرایطی فراهم کنیم تا به عنوان نسلهای آینده با این مباحث آشنا بوده و هنگام ورود به بازار کار به استقرار و استمرار این فناوری در کشور کمک کنند.
وی ، در ادامه آخرین وضعیت ماهوارههای زهره، مصباح و سینا را تشریح کرد و افزود: ماهواره سینا در فضا قرار گرفته مشکلی ندارد ،ماهواره زهره هم با اشکالاتی در اجرای قرارداد مواجه شد که به خاطر نوع ضمانتنامههای بانکی و بیمههایی برمیگردد که ما از روسها در خواست کردیم.
وی ، ادامه داد: حساب ارزی ماهوارهای زهره هنوز باز نشده ؛ اما ضمانتنامهها از بانک روسی گرفته شده و فکر میکنم مشکلات تا هفته آینده برطرف و پروژه در زمان مقرر انجام پذیرد.
وی ،یادآور شد: ماهواره مصباح نیز به ایستگاه پرتاب منتقل شده ، اما از آنجا که ماهوارههای کوچک برای پرتاب نیازمند ماهوارهای اصلی هستند ؛ لذا وجود اشکال در هر یک از این موارد کار را با تاخیر مواجه خواهد کرد ، در این مورد هم مشکل مصباح به زودی برطرف خواهد شد.
رییس سازمان فضایی ایران ، در مورد بحث خسارت به ازای تاخیر در پرتاب ماهوارهای مصباح ، گفت: نگاه به پروژه مصباح به عنوان ماهواره تحقیقاتی این گونه نبوده که در صورت تاخیر خسارتی متوجه کشور باشد ؛ اما چنانچه در یک مقطع زمانی خاص از 3 تا 6 ماه تاخیر ایجاد شود پس از یافتن دلایل تاخیر ، کمپانیهای بیمه نسبت به پرداخت خسارت اقدام خواهند کرد.
طالب زاده ، یادآور شد: ایران در برنامه 5 ساله چهارم ، پنج ماهواره به فضا پرتاب خواهد کرد ؛ همچنین سه منظوره مداری در فضا در اتحادیه بینالمللی مخابرات با اسم زهره به نام ایران به ثبت رسیده؛ ضمن این که ماهواره DBS که متعلق به صدا و سیما بوده نیز به ثبت رسیده است.
وی ، همچنین افزود:ماهواره کوچک چند منظوره هم با سرمایهگذاری ایران ، چین و تایلند و با ماموریت سنجش از دور نیز از دیگر پروژههای ماهوارهای ایران است که جنبه تحقیقاتی داشته و نگاه به آن نگاه تبادل دانش است و پروژه طبق برنامه خود پیش می رود.