ارتباط صوتی با اینترنت از طریق تلفنهای ثابت و همراه امکانپذیر شد
دوشنبه، 23 تیر، 1382
ارتباط صوتی با اینترنت از طریق تلفنهای ثابت و همراه امکانپذیر شد
برای اولین بار در کشور، امکان ضبط پایگاه داده صوتی فارسی به طور خودکار، در دانشگاه علم و صنعت ایران ایجاد شد.
به گزارش سرویس پژوهش ایسنا، بازشناسی گفتار به وسیله کامپیوتر این امکان را ایجاد میکند تا کاربران با تماس تلفنی به شبکه اینترنت متصل و اطلاعات مورد نظر خود را دریافت کنند.
در این پژوهش آمده است: ارتباط صوتی با اینترنت از طریق تلفنهای ثابت و همراه امکانات وسیع شبکه اینترنت را در اختیار افراد قرار میدهد و به بالا بردن ضریب نفوذ اینترنت در کشور کمک شایان خواهد نمود.
مرکز تحقیقات فناوری اطلاعات دانشگاه علم و صنعت ایران که در زمینه ایجاد سرویسهای صوتی با اینترنت فعالیت میکند، پایگاه داده صوتی فارسی متشکل از مکالمات تلفنی یکی از نیازهای اولیه و مهم تمام پژوهشگرانی است که در زمینه ایجاد سرویسهای صوتی و بازشناسی صوت فعالیت مینمایند.
تا کنون ضبط این پایگاه داده به صورت دستی و نیمه خودکار صورت میگرفت و امکان ایجاد پایگاه داده وسیع فارسی با گویندگان بسیار زیاد ( بالاتر از یکهزار نفر) موجود نبود، که با اجرای پروژه ایجاد چنین پایگاههای دادهای به طور خودکار امکانپذیر شد.
در این پروژه یک سیستم کامپیوتری به افرادی که با یک شماره خاص (7491192) تماس میگیرند پیامهای لازم را داده و صدای آنها را ضبط و در پایگاه داده قرار میدهد و سپس پردازشهای لازم روی پایگاه داده به عمل میآید. با کوشش محققان دانشگاه علم و صنعت ایران امکان اتصال تلفنی به پایگاه دادههای صوتی به زبان فارسی فراهم خواهد آمد.
پژوهشگران مرکز تحقیقات فناوری اطلاعات با استفاده از کاربردهای بازشناسی گفتار توسط کامپیوتر به کاربران این امکان را میدهند تا از این پس با گفتگوی تلفنی و مکالمه فارسی اطلاعات و اخبار مورد نظرشان را از شبکه اینترنت دریافت کنند.
ارتباط صوتی با اینترنت از طریق تلفنهای سیار و ثابت به گسترش و افزایش و سرعت دسترسی به اطلاعات در کشور کمک بزرگی خواهد کرد.
بدین منظور، با گسترش پایگاه دادههای صوتی فارسی و کاربر روی بازشناسی اصوات گوناگون، محققان این مرکز با ایجاد سرویسهای صوتی جدید کار خود را به طور موثر ادامه میدهند.