بی توجهی دولت به قانون کپیرایت
اجرانشدن قانون مالکیت معنوی درحالی همچنان بزرگترین مانع کسب و کار محصولات فرهنگی ICT است که کمیسیون لوایح هیئت دولت نسبت به تصویب این لایحه بیتوجه است.
به گزارش عصر ارتباط، با گذشت بیش از ده سال از طرح قانون مالکیت معنوی (کپیرایت)، هنوز هیچیک از مصادیق این قانون بهدرستی اجرا نشده و لایحه پیشنهادی آن هم با بیتوجهی دولت درگیر تشریفات اداری در کمیسیون لوایح است.
وزارت ارشاد که از دیرباز داعیه اجرای مالکیت معنوی و مشارکت در تدوین آن را داشته است نیز در پاسخ به دلایل تعلل در اجرای این قانون تلاش میکند موضوع را متوجه دولت کند؛ آنهم درشرایطی که صاحبان صنعت نرمافزار در کشور معتقدند تا زمانی که قانون حمایت از پدیدآورندگان نرمافزار اجرا نشود و ضمانتی برای آن وجود نداشته باشد نباید به توسعه این صنعت در کشور امیدوار بود.
محمد حسینی، وزیر ارشاد درخصوص وضعیت فعلی لایحه حمایت از مالکیت معنوی میگوید:« مدتهاست که از تدوین این لایحه میگذرد اما کمیسیون لوایح دولت همچنان درحال بررسی آن است؛ پس از تایید این کمیسیون، لایحه باید به تصویب هیئت دولت برسد و در نهایت آماده ابلاغ و تصویب در مجلس شود.»
همچنین حسن علیزاده، رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال وزارت ارشاد درخصوص تلاش این وزارتخانه برای رواج کپیرایت، به سختگیریهای اخیر در ارائه مجوز به نرمافزارهای دیجیتالی اشاره میکند و معتقد است وزارت دادگستری در نهایت باید ضمانت اجرایی این قانون باشد:«وجود اجازهنامه از صاحب یک اثر فرهنگی دیجیتال، مهمترین سختگیری مرکز برای صدور مجوز است. طی این مدت، ارائهنکردن مدارک مربوط به صاحب اثر از جمله اجازه نامه مکتوب باعث شده ارائه مجوز بسیاری از این آثار معلق شود. با این تفاسیر به نظر میرسد این وزارت دادگستری است که باید برای تخلفات صورتگرفته در این حوزه پاسخگو باشد.»