نشست خبری مسوولان ماهواره حامل امیدهای بشر در تهران
حامد شفیعی – سینا : مجری طرح ماهواره فضایی KEO، ماهواره ای که به فضا ارسال می شود تا پس از 50 هزار سال اطلاعات بشر امروز را به نسل آن روز منتقل کند، گفت: این ماهواره به نسل هایی که بعد از ما می آیند خواهد گفت، که ما چه بوده ایم و چطور زندگی می کردیم و به این وسیله در واقع خاطره هایی از ما به آنها انتقال داده می شود.
به گزارش خبرنگار سینا، “ژان مارک فیلیپ” در نشست خبری روز سه شنبه در جمع خبرنگاران با ابراز خرسندی از حضور خود در ایران گفت: ما با فرهنگ های مختلفی در ارتباط بوده ایم که آنها را وارد این پروژه عظیم کنیم اما کشور ایران با فرهنگ غنی و تمدن کهن خود در این پروژه حضور نداشت.
وی افزود: فرهنگ ایران بسیاری از تهاجم ها را پشت سرگذاشته و توانسته است بر این مسایل و مشکلات فایق آید و حیف بود که کشوری چون ایران با وجود داشتن دانشمندان شیمی، نجوم، ریاضی، شاعران و فیلسوفان در این پروژه حضور نداشته باشد.
وی اظهار داشت: تا کنون پیام های بسیاری از کشورهای غربی، آمریکا و کشورهای آسیایی مانند هند و چین به این پروژه ارسال شده است و امیدواریم پیام های زیادی را نیز از ایران دریافت کنیم.
فیلیپ با تاکید بر اینکه این پروژه غیر اقتصادی و تجاری است و هیچ گونه نفع مادی را دنبال نخواهد کرد، تصریح کرد: این پروژه به عنوان پروژه برگزیده قرن 21 انتخاب شده که از طرف سازمان یونسکو مورد حمایت و پشتیبانی قرار گرفته است.
مجری طرح KEO گفت: اتمام این پروژه در سال 2007 – 2008 خواهد بود که پس از آن ماهواره در فضا پرتاب و از طرف جامعه اروپا کنترل خواهد شد و به شکلی این ماهواره ساخته شده که پس از 50 هزار سال بدون هیچ خدشه ای به زمین باز خواهد گشت.
وی درباره خصوصیات فنی این ماهواره یادآور شد: این ماهواره دارای حافظه ای بسیار قوی است به طوری که 6 میلیارد گنجایش دریافت داده را دارد که هر فرد در هر کجا می تواند چهار صفحه پیام را به این ماهواره انتقال دهد، همچنین این اطلاعات درون شیشه هایی نگهداری می شود که خصوصیت مقاومت در برابر اشعه های اتمی را دارد.
وی با تاکید بر خصوصیات فرهنگی هر ملت و ارایه مطالب آنها به این حافظه جهانی اظهار داشت: وقتی که فرهنگ و اندیشه بزرگان خود را مرور می کنیم به این مرحله می رسیم که آنها چگونه اندیشه های خود را با حکاکی بر روی تخته سنگ ها به ما انتقال داده اند و ما امروز این امکان را برای همه افراد چه غنی و چه فقیر فراهم کرده ایم که به نوعی، گواهی از زندگی خود را بتوانند به این ماهواره انتقال دهند.
مجری این طرح افزود: فرهنگ های مختلف اعتقادات خود را در خصوص تولد زمین دارند به طوری که برخی از آنها معتقدند که خورشید و ماه به یکدیگر نزدیک شده و زمین را به وجود آورده اند اما اعتقاد ما علمی است یعنی علم می گوید بشر پنج میلیون سال پیش به وجود آمده و اولین ابزاری که توسط بشر به وجود آمده است دو و نیم میلیون سال قدمت دارد و همین علم می گوید بشر 50 هزار سال پیش توانست سمبل های خود را بشناسد و اکنون انسان هایی که ما هستیم یادگار انسان های 50 هزار سال پیش هستیم و اگر قرار باشد KEO ، 50 هزار سال دیگر برگردد ما هم به نوعی بشر 50 سال پیش می شویم.
ژان مارک فیلیپ یادآور شد: امروز بشر قربانی موفقیت در دو چیز است، یکی افزایش عمر جمعیت جهان و دیگری موفقیت در تجارت بین الملل است.
وی تصریح کرد: اگر اکنون کسی بخواهد با استانداردهای آمریکایی زندگی کند، باید 20 برابر سرمایه ای که دنیا می تواند در اختیار او قرار دهد، مصرف کند تا زنده بماند و اگر کسی بخواهد با استانداردهای اروپا زندگی کند باید برای زنده ماندن 12 برابر منابعی را که زمین می تواند برای او منظور کند، مصرف کند و اگر یک فرد چینی بخواهد زندگی کند باید 4 برابر این سرمایه های طبیعی را مصرف کند و بنابراین زمین نمی تواند از نظر منابع، پاسخگوی این نیاز باشد.
مجری این طرح ادامه داد: چیزی که در آینده پیش خواهد آمد این است که قدرت های بزرگ برای به دست آوردن این منابع با همدیگر برخورد می کنند و جنگ و نزاع چیزی است که اکنون ما شاهد آن هستیم و اگراین پروژه اینجاست به این دلیل است که ما بگوییم ما مسوول حال و آینده هستیم و به نوعی باید آینده را برای فرزندان خود فراهم کنیم و این پروژه بازتاب این نگرانی است.
وی در خصوص اطلاعات درون حافظه این ماهواره گفت: در حافظه این ماهواره فرهنگ هایی هستند که در حال نابودی و یا تغییرند که در واقع ما منابع باستان شناسی را در اختیار انسان های آینده قرار می دهیم.
فلیپ افزود: به طور خلاصه این پروژه می خواهد به نوعی همه فرهنگ ها و اندیشه های دنیا را جمع و یک نوع کادوی باستان شناسی را به نسل های آینده بدهد و وجدان انسان های آینده را بیدار کند که با فرهنگ های خود با یکدیگر گفت و گو کنند.
وی خاطر نشان کرد: هم اکنون از 200 کشور جهان و در حدود 80 زبان پیام دریافت شده و با رایزنی هایی که با مراکز نظامی برای انتقال دانش فنی برای ساخت ماهواره صورت گرفته از آنها درخواست شده که ما را در ساخت و پرتاب این ماهواره کمک کنند که در واقع این رایزنی ها با کشورهای روسیه، آمریکا، چین و فرانسه بوده است.
مجری این طرح بیان داشت: با توجه به نظریات کیهان شناسان که از عمر خورشید و زمین وجود دارد، در برهه زمانی 50 هزار سال در مقابل میلیون ها سال عمر خورشید و زمین از نظر مطالعات کیهان شناسی که انجام گرفته مشکلی از لحاظ تغییرات فضایی و احتمال برخورد ماهواره با یکی از پدیده های آسمانی و تخریب آن وجود ندارد.
وی در پایان گفته های خود یادآور شد: اعتبارات مادی که تاکنون برای طراحی و ساخت این ماهواره دریافت شده، نزدیک به 10 میلیون یورو است و با وجودیکه ما به حضور ایران در این پروژه امیدوار هستیم، تاکنون از طرف هیچ سازمان دولتی و یا خصوصی در خواست همکاری دریافت نشده است.