دانشیار دانشگاه صنعتی شریف که بیش از یک سال است که در حصر خانگی به سر می برد، یکی از پنج پژوهشگر برتر جهان است که بر روی مداراهای مجتمع گوشی های تلفن همراه و دیگر ابزارهای دیجیتال فعالیت می کند . با به نتیجه رسیدن این تحقیقات، در آینده شاهد تحول چشمگیر در زمینه ابزارهای هوشمند و تلفن های هوشمند کوچک خواهیم بود.
در سال های اخیر استفاده از تلفن های همراه که همزمان چندین فرایند را به صورت همزمان انجام دهد رواج یافته است.
در این میان تلفن های هوشمند هر روز دارای ابعاد کوچکتر و کارایی بالاتری می شود که استفاده از فیلترهای هوشمندی که بتوان همزمان چند فرآیند را انجام دهد زمینه فعالیت بسیاری از متخصصان حوزه الکترونیک است.
در این میان دکتر ˈمجتبی عطاردیˈ، استادیار دانشگاه صنعتی شریف در این زمینه فعالیت های چشمگیری انجام داده است.
عطاردی از سال گذشته که در حصرخانگی در آمریکا به سر می برد علاوه بر ادامه فعالیت های پژوهشی در زمینه فیلترهای گوشی های هوشمند، به تالیف یک کتاب و تربیت دانشجویان دوره تحصیلات تکمیلی از راه دور پرداخته است.
دکتر ˈاحمد فتوتˈ، استادیار دانشگاه صنعتی شریف درباره آخرین فعالیت های علمی دکتر عطاردی به خبرنگار علمی ایرنا گفت:زمینه تخصصی علمی دکتر عطاردی، تراشه های نیمه هادی است که در داخل گوشی های تلفن همراه، تجهیزات الکترونیک کاربرد دارد.
وی افزود: کلاس هایی که ایشان به منظور آموزش آی سی های آنالوگ و دیجیتال در دانشگاه صنعتی شریف ایجاد کرد ارزش استفاده در سطح جهان دارد، دکتر عطاردی دارای تعداد زیادی دانشجوی دوره دکتری است که 25 فارغ التحصیل در دوره کارشناسی ارشد دارند و این استاد دانشگاه یکی از پرفعالیت ترین پژوهشگران از نظر تعداد مقالات بین المللی است.
فتوت گفت: این دانشمند در 15 سال گذشته تلاش کرد تا دانش مربوط به طراحی مدارهای مجتمع را از سطح کارشناسی ارشد به سطح کارشناسی انتقال دهد که در نوع خود بی سابقه است.
عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف خاطرنشان کرد: زمینه تخصصی فعالیت های علمی دکتر عطاردی فیلترهای مجتمع است و در آینده گوشی های تلفن همراه کاربرد دارد به طوری که برای داشتن همزمان چند فرستنده و گیرنده در داخل گوشی های هوشمند و نیزابزارهای استاندارهای مختلف مانند نسل سوم و دوم موبایل، وایمکس و دیگر موارد می بایست از فیلترهایی با حجم بزرگ استفاده کرد.
وی افزود: این در حالیست که محققان در زمینه فیلترهای چندمسیره با حجم بسیار اندک فعالیت علمی انجام می دهند که این فیلتر ها پهنای باند باریکی است درفرکانس بالا کار می کنند و در صورت موفقیت در انجام این طرح می توان شاهد کاهش حجم گوشی های هوشمند به اندازه نصف بود.
به گفته کارشناسان، تقریبا شش سال است که این فناوری در دنیا مطرح شده است و از 30 سال گذشته این فناوری از نظر تئوری شناخته شده بوده است و از شش سال گذشته دانشمندان محدودی در دنیا به پیاده سازی این فناوری پرداختند.
وی گفت: دکتر عطاردی یکی از پنج دانشمند برجسته جهان است که بر روی این فناوری کار می کند و دانشجویانی در این زمینه تربیت می کند.
عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف گفت: دکتر عطاردی ، در یک سال گذشته در حالت حصر در آمریکا مشغول نوشتن یک کتاب درباره این نوع فیلترهای چند مسیره است.
فتوت درباره وضعیت دانشجویان دکتر عطاردی گفت: دانشجویان استاد در حصر دانشگاه صنعتی شریف به مدت یک سال است که با مشکل مواجه شده اند و بنا بروظیفه برای این دانشجویان استاد راهنما تعیین کرده ایم، تعدادی از این دانشجویان فارغ التحصیل شده اند و خوشبختانه در جلسه دفاع آن ها دکتر عطاردی به صورت برخط (آنلاین) حضور داشتند و برای تعدادی از دانشجویان استاد راهنما تعریف کرده ایم و جلسات هفتگی برگزارمی شود.
آخرین وضعیت از استاد ایرانی در حصر/دادگاه دکتر عطاردی تا پایان ماه ژانویه برگزار می شود
رییس دانشگاه صنعتی شریف گفت: دادگاه رسیدگی به اتهامات دکترˈ مجتبی عطاردیˈ استاد ایرانی در حصر خانگی در آمریکا تا پایان ماه ژانویه ( 12 بهمن ماه ) برگزار می شود.
دکتر ˈرضا روستا آزادˈ در این باره اظهارداشت: هم اکنون سایتی از سوی دانشگاه صنعتی شریف طراحی شده است که علاقه مندان با وارد شدن به این سایت می توانند از این استاد ایرانی در حصر خانگی حمایت کنند .
وی در مورد طومار امضا شده برای شکست حصر خانگی این استاد ایرانی در آمریکا گفت: این طومار در حال حاضر به امضای 400 نفر از استادان دانشگاه صنعتی شریف رسیده است و این طومار پس از این قرار است توسط استادان دیگر دانشگاه ها و صاحبنظران علمی کشور امضا شود .
روستا آزاد در مورد پی گیری آزادی این استاد از طریق دو کشیش آمریکایی گفت:در حال حاضر از سازمان های مردم نهاد و دو کشیش آمریکایی برای آزادی استاد ایرانی درخواست کمک شده است که تا کنون پاسخی از سوی آنها دریافت نشده است .
به گفته وی درسال گذشته کمیته ای در سطح دانشگاه برای تامین وثیقه – به منظور انتقال این استاد ایرانی از زندان به بازداشت خانگی- به مبلغ 400 هزار دلار جمع آوری شد.
روستا آزاد همچنین از رایزنی با سفیر سوئیس در ایران به منظور مذاکرات این سفارتخانه (به عنوان حافظ منافع آمریکا در ایران ) با آمریکا خبر داد و گفت: متاسفانه وزارت خارجه آمریکا در این زمینه با سفارت سوئیس همکاری های لازم را به عمل نیاورده است .
دکترˈ مجتبی عطاردیˈ دانشیار دانشکده برق دانشگاه صنعتی شریف حدود یک سال است در آمریکا دستگیر شده است. وی در زمینه خرید تجهیزات آزمایشگاهی در آمریکا فعالیت می کرده است.
این استاد دانشگاه صنعتی شریف در ماه های اخیر بازداشت خود، دو بار دچار سکته قلبی شد. وی به منظور شرکت در کنفرانس سالیانه علمی در حوزه الکترونیک و همچنین دیدار با پروفسور ˈچوماˈ استاد راهنمای خود در دوره دکتری به آمریکا سفر کرده بود که توسط پلیس این کشور دستگیر شد.
رئیس دانشگاه صنعتی شریف از رایزنی با سفیر سوئیس در ایران به منظور مذاکرات این سفارت خانه با آمریکا خبر داد و گفت: متاسفانه وزارت خارجه آمریکا در این زمینه با سفارت سوئیس همکاری های لازم را به عمل نیاوردند.