روسای دو انجمن صنفی جایگاهداران سوخت با تشریح اقدامات برخی از افراد سود در فعالسازی کارتهای سوخت بنزین از برداشتهای گسترده و نامحدود بنزین ۴۰۰ تومانی از طریق این کارتهای سوخت جعلی و جهش یافته خبر میدهند. با این وجود، شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی وجود چنین کارتهایی را رد می کند.
به گزارش مهر، با گذشت بیش از هفت سال از اجرای طرح سهمیه بندی بنزین، عدم اجرای طرح های نوسازی و بازسازی سامانه هوشمند سوخت در جایگاه های بنزین به یک مشکل جدید برای توزیع و عرضه بنزین در سطح کشور تبدیل شده است.
بر این اساس خرابی "پز و سامانه هوشمند " نصب شده در تلمبه جایگاه های سوخت منجر به یکسری مشکلات فنی در عرضه بنزین شده است به طوری که روسای ۲ انجمن صنفی فعال در عرضه و توزیع بنزین از حک شدن برخی از کارت های هوشمند سوخت توسط افراد سودجو خبر داد و تاکید می کنند: افراد سودجو با اعمال یکسری فرآیندهای فنی و تکنیکی در کارت های سوخت قدیمی و سوخته اقدام به رمزگشایی کارتخوانهای هوشمند در جایگاههای سوخت می کنند.
ماجرای کارتهای بنزین با سهمیه نامحدود
بیژن حاج محمدرضا با اشاره به فرسودگی کارت خوان های هوشمند سوخت در اکثر جایگاه های بنزین کشور، گفت: پیش از اجرای سهمیه بندی بنزین قرار بود تعمیر، نگهداشت و تامکین قطعات یدکی این کارتخوان های هوشمند و تجهیزات مخابراتی ان توسط شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی انجام شود.
رئیس انجمن جایگاه داران سوخت با اعلام اینکه اما شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی تنها یکسال اقدام به اجرای تعهدات خود در قبال تعمیر و نگهداشت کارتخوان های هوشمند سوخت کرد و در ۶ سال گذشته هزینه های این اقدامات فنی توسط جایگاه داران انجام شده است.
این فعال صنفی در حوزه توزیع و عرضه بنزین با تاکید بر اینکه در سال های اخیر به دلیل افزایش هزینه های تعمیر و نگهدار سامانه و کارتخوان های هوشمند سوخت در جایگاه ها این دستگاه ها به شدت معیوب شده اند، بیان کرد: فرسودگی برخی از کارتخوان ها منجر به سو استفاده برخی از افراد سود جو شده است.
وی با یادآوری اینکه برخی از افراد سودجو با انجام فعل و انفعال در کارت های هوشمند سوخت و برخی از کارت های بنزین دولتی غیر فعال اقدام به برداشت های نامحدود بنزین ۴۰۰ تومانی در جایگاه های سوخت می کنند، تبیین کرد: بر این اساس با اعمال یکسری تغییرات نرم افزاری و با استفاده از رایانه ها، این افراد با استفاده از کارت های سوخت تغییر و جهش یافته اقدام به رمزگشایی از کارتخوان های جایگاه های سوخت می کنند.
حاج محمدرضا با بیان اینکه این موارد بارها به مسئولان شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی اعلام شده است، گفت: کارشناسان هم ابتدا اظهار بی اطلاعی و انکار کرده و سپس با مراجعه به جایگاه های سوخت، این نقص سامانه هوشمند سوخت را از نزدیک می بینند.
به گفته رئیس انجمن جایگاه داران به نظر می رسد افراد سود با تغییر برنامه نرم افزاری در چیپس کارت های بنزین سوخته شده امکان برداشت غیر مجاز و نامحدود بنزین در جایگاه ها را فراهم می کنند.
ثبت تراکنشهای برداشت نامحدود بنزین در شرکت پخش
ناصر رئیسی فرد رئیس انجمن کارفرمایی جایگاه داران سوخت هم با تائید این مشکل فنی در جایگاه های سوخت، اعلام کرد: وجود مشکلاتی در برنامه ریزی نرم افزاری، مشکلات سخت افزاری موجود در کارت خوان جایگاه ها و برخی از مشکلات فنی در سامانه هوشمند سوخت عامل این مشکلات است.
وی با تاکید بر اینکه بارها در برخی از جایگاههای سوخت کارگران شاغل در جایگاه نسبت به برداشت نامحدود بنزین ۴۰۰ تومانی به صاحبان مجاری عرضه گزارش داده اند، تصریح کرد: جایگاه داران هم این مشکلات را به شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی گزارش می کنند.
رئیسی فرد با یادآوری اینکه ثبت برخی از تراکنش های نامرسوم و غیر عادی از برداشت بنزین ۴۰۰ تومانی توسط برخی از کارت های جعلی هم در سامانه هوشمند سوخت شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی درج و ثبت شده است، تاکید کرد: مسئولان به جای بازدیدهای نوروزی و نمایشی فکری به حال مشکلات فنی موجود در جایگاه های سوخت کنند.
رئیس انجمن کارفرمایی جایگاه داران سوخت با بیان اینکه در چند هفته اخیر در برخی از جایگاه های سوخت در تهران و برخی از شهرها ده ها تراکنش غیر عادی ثبت شده است، بیان کرد: طرح جدید شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی برای رفع این مشکلات گسترده فنی و الکترونیکی هنوز به طور کامل پیاده سازی نشده است.
شرکت پخش: تکذیب میکنیم
شهرام رضایی معاون فنی سامانه هوشمند سوخت شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی وجود این مشکل فنی و برداشتهای گسترده بنزین ۴۰۰ تومانی را تکذیب کرد و گفت: این موضوع را از طریق روابط عمومی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی پیگیری کنید و حاضر به پاسخگویی بیشتر نشد.
این مقام مسئول اخیرا با بیان اینکه تاکنون حدود یک میلیون کارت سوخت از نسل جدید این نوع کارتها تولید و توزیع شده است، یادآور شد: این تعداد کارت سوخت جدید برای خودروهای جدید و افرادی که درخواست المثنی داشته اند، صادر شده است.
در حال حاضر حدود ۱۹ میلیون کارت هوشمند برای عرضه بنزین و گازوئیل به خودروها و موتورسیکلتهای فعال سازی شده است و به طور متوسط سالانه برای حدود ۲ میلیون دستگاه خودرو و موتورسیکلت جدید هم کارت هوشمند سوخت صادر می شود.
از سوی دیگر پاییز سالجاری شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی از نسل جدید کارت های بنزین با ویژگی ضریب امنیتی بالاتر رونمایی کرده است.