اینترنت و شبکه

باندپهن

باندپهن ثابت

فناوری اطلاعات

February 25, 2013
21:30 دوشنبه، 7ام اسفندماه 1391
کد خبر: 53545

جداسازی اینترانت از اینترنت عملیاتی می‌شود

 

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از آغاز فاز دوم شبکه ملی اطلاعات قبل از ورود به سال ۹۲ خبر داد و گفت: جداسازی اینترانت از اینترنت در فاز اول به صورت آزمایشی انجام شده است و آمادگی این را داریم که در یک برنامه زمانبندی اینترانت از اینترنت تفکیک شود.
 
علی حکیم جوادی در گفت‌و‌گو با خانه ملت با اشاره به آخرین وضعیت شبکه ملی اطلاعات تصریح کرد: شبکه ملی اطلاعات بر اساس قانون برنامه پنجم در حال انجام است.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه آنچه که در دو سال ابتدای قانون برنامه پنجم توسعه در خصوص شبکه ملی اطلاعات باید عملیاتی می شد مربوط به طراحی مفهومی شبکه ملی اطلاعات و اتصالات در دستگاه های اجرایی بود، افزود: خوشبختانه بخش عمده‌ای از دستگاه‌ها اتصالات مربوطه را انجام داده‌اند و سایر دستگاه‌ها که اتصالات شبکه ای خود را تکمیل نکرده اند تا پایان امسال برای اتمام این عملیات فرصت دارند.
وی ادامه داد: یکی دیگر از بخش های شبکه ملی اطلاعات، ایجاد شبکه در بخش آموزش و پرورش و آموزش عالی بود که فاز اول آن در قالب شبکه عملی کشور افتتاح شد.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره زمان دسترسی مردم به شبکه ملی اطلاعات نیز گفت: بحث دسترسی مردم به شبکه ملی اطلاعات تا پایان برنامه در دستور کار است که خوشبحتانه عملیات فنی در این خصوص انجام شده است که در این راستا به صورت آزمایشی شبکه داخلی اینترانت از اینترنت جداسازی شد و آمادگی این را داریم که در یک برنامه زمانبندی اینترانت از اینترنت تفکیک شود.
وی در این‌باره گفت: بخشی ازاین دسترسی مربوط به خدمات G to G (ارتباط دستگاه های دولتی بایکدیگر) است که در حال انجام است و بخش دیگرنیز دسترسی G to C است که ارائه خدمات از دستگاه های دولتی به مردم را شامل می شود و با انتقال Host ها (میزبانی) به داخل کشور خدمات به مردم نیز آغاز شده است و ارائه این خدمات دیگر از طریق اینترنت برقرار نمی‌شود.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات تصریح کرد: مجموعه (IEX(information exchange یا همان محل تبادل اطلاعات نیز در حال ایجاد است که با ایجاد این مجموعه ارائه خدمات الکترونیک به مردم افزایش می یابد.
حکیم جوادی با بیان اینکه برنامه های مذکور در مرحله اول شبکه ملی اطلاعات در دستور کار قرار داشت، گفت: فاز بعدی تکمیل شبکه ملی اطلاعات مربوط به سال آینده است که قبل از شروع سال ۹۲ مرحله دوم تکمیل این شبکه را آغاز کرده ایم.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات در توضیح مطلب فوق خاطرنشان کرد: مرحله دوم شبکه ملی اطلاعات بحث به اشتراک گذاری اطلاعات بین دستگاه های دولتی و حرکت به سمت ارائه خدمات الکترونیک دولتی است که خوشبختانه در این زمینه نیز تاکنون خدمات زیادی احصا شده و درحال انجام است که امیدواریم با تامین منابع مالی پروژه با توجه به ابعاد وسیعی که شبکه ملی اطلاعات دارد، در تکمیل این شبکه مشکلی نداشته باشیم.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.