تعاونی دانشبنیان اسپیناس در سال تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی با تلاش جمعی از نخبگان دانشگاهی از "نسخه جدیدی از اولین تبلت ایرانی" و "اولین میز هوشمند ایرانی" رونمایی و دومین محصول ایرانی را در کارنامه خود ثبت کرد.
به گزارش آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) از روابط عمومی تعاونی دانش بنیان اسپیناس، مراسم رونمایی از نسخه جدید و کمنظیری از اولین تبلت ایرانی و اولین میز هوشمند اسپین، هفته گذشته با حضور نمایندگانی از شوری شهر تهران، اساتید کامپیوتر و طراحی صنعتی دانشگاههای دولتی تهران، دانشجویان و نخبگان رشتههای کامپیوتر، فناوری اطلاعات و طراحی صنعتی و با حضور اصحاب رسانه در سالن جهاندیدگان شهردار برگزار شد.
مهندس خزایی در ابتدای این مراسم با اشاره به اینکه فعالیتهای این تعاونی دانش بنیان که تیم آن جمعی از نخبگان دانشگاهی است، با ارائه اولین تبلت ایرانی در سال 89 منسجمتر شد، اظهار کرد: اولین تبلت ایرانی با طراحی بومی توسط این تیم وارد کشور شد شاید در آن زمان معدود افرادی بودند که با تبلت آشنایی داشتند و از حضور برندهای خارجی نظیر سامسونگ و اپل هم مدت زمان زیادی در کشور ما نمیگذشت.
وی با اشاره به اینکه تعاونی دانشبنیان اسپین بیش از 41 مورد ثبت اختراع داشته است، عنوان کرد: کسب عناوین
علمی مختلف همچون برگزیده جشنواره نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری، برگزیده مسابقات بینالمللی طراحی، جشنواره بینالمللی رسانههای دیجیتال و دیگر مسابقات و جشنوارههای معتبر ملی و بینالمللی از جمله افتخاراتی به شمار میرود که در کارنامه این تعاونی موجود است.
مدیر عامل تعاونی دانش بنیان اسپیناس ادامه داد: شرکت در پروژههای بزرگ ملی همچون پروژه طراحی و تولید خودروی ملی و پروژههای فیس لیفت شرکت سایپا ،تولید مرحله اول تبلتهای اسپین، تحصیل در برترین دانشگاههای ملی همچون دانشگاه تهران و امیرکبیر، بورسیه همزمان در کشورهای آلمان، ایالات متحده نیز از دیگر دستاوردهای این تیم به حساب میآید.
خزائی بعد از ارائه تاریخچهای از فعالیتهای این شرکت، با تأکید بر اینکه سال حمایت از تولید ملی، کار و سرمایه ایرانی و با وجود اینکه اوضاع اقتصادی چندان مطلوبی نداشتیم به سمت عملیاتی سازی این شعار رفتیم، ابراز کرد: تحقق این شعار در حوزهای چون فناوری اطلاعات که تماما وابسته به واردات است، بسیار سخت است اما با تمامی این موارد تلاش خود را دوچندان کردیم و طرح میز هوشمند را سر و سامان دادیم تا جائیکه امروز شاهد رونمایی آن هستیم.
مدیر پروژه میز هوشمند ایرانی با تأکید بر اینکه این محصول حاصل تلاش شبانه روزی و بدون وقفه جوانانی فرهیخته است که هموغم خود را روی این موضوع گذاشتند، اذعان کرد: اگر تیمی متحدالشکل وجود نداشت مطمئنا کار در موعد برنامهریزی شده به سرانجام نمیرسید و مانند بسیاری از پروژههای نیمهکاره در کشور، کنار گذاشته میشد اما به لطف خدا این پروژه به سرانجام رسید تا به تمام جوانان و صاحبان ایده ثابت شود که در شرایط سخت هم میتوان کار ویژه و برجسته کرد.
وی باز هم اشارهای به مشکلات داشت و گفت: شرایط اقتصادی خوبی در کشور وجود ندارد که بخواهیم برای آینده برنامهریزی مشخص و روشنی داشته باشیم اما چیزی که هست مردم و متقاضیان تکنولوژی باید دقیق و روشنبینانه به دنبال نیازهای خود بروند چرا که ما اولین تبلت ایرانی را دو سال گذشته با کیفیتی عالی روانه بازار کردیم که بعد از آن هم چهار نسخه به روز شده از آن عرضه شد که در عمل هیچ نقصی در برابر محصولاتی چون گالکسی تب و آیپد نداشت اما با تمام این مزایا باز هم شاهد بودیم مردم به سمت خرید نمونههای خارجی میرفتند که چندین برابر گرانتر است.
مدیر پروژههای تبلت و میز هوشمند ایرانی افزود: اسپین اولین تبلت ایرانی است که پابهپای مدلهای مشابه خارجی در بازار های داخلی عرضه میشود؛ با این تفاوت که قیمت مصرف کننده آن به دلیل حذف واسطهها و هزینههای جانبی بسیار جهت وارادات کالا خارجی بسیار پایینتر از مشابه خارجی بوده و حداقل 35% پایینتر از نمونههای موجود در بازار است.
خزایی در ادامه برنامه و بعد از رونمایی از نسخه جدید تبلت ایرانی، توضیحات مختصری درباره مشخصات سختافزاری و امکانات کلی تبلت به مدعوین ارائه کرد و پس از ورود به بخش حضار از کسانی که مدلهای مختلف تبلت را به همراه داشتند، درخواست کرد تا تبلتهایشان را برای مقایسه در کنار اسپین قرار دهند؛ در این بخش قاطعیت تبلت تولید شده توسط این شرکت با نمونههای خارجی در برابر دیدگان حضار به اثبات رسید.
وی که در حال ارائه توضیحاتی درباره تبلت جدید اسپین (EH-7) و برخی مشخصات سختافزاری و نرمافزاری آن بود، به یکباره برقهای سالن رفت و سورپرایز جالب این تبلت به میدان آمد.
خزایی به میان جمع آمد و گفت: ممکن است به یکباره تمامی تجهیزات ارائه از دسترس خارج شود اما ارائه نباید روی زمین بماند و از این جهت پروژکتور تبلت میتواند یکی از گزینههای خوب برای ادامه ارائه در شرایط سخت باشد و در این زمان بود که تشویقهای مکرر حضار فضای سالن را در بر گرفت.
مدیر پروژه اولین تبلت ایرانی تصریح کرد: معتقدم که محصولات ما باید همواره تمایزی خاص با دیگر محصولات موجود در بازار داشته باشد و هیچ نیازی نیست که محصولات خارجی را برای خودنمایی، الگو کنیم و از این به بعد هم تا زمانیکه اسپین روی پاست محصولاتی جدید و متمایز از این شرکت خواهید دید.
او افزود: برای تولید این محصول از تواناییهای سه شرکت آلمانی، چینی و هنگکنگی استفاده شده است.
مدیر پروژه اسپین در بخش دوم سخنان خود با اشاره به اینکه میز هوشمند نیز با توجه به توسعه تکنولوژی در کشورهای دیگر روند خوبی را طی کرده اما در کشور ما هنوز تولیداتی در این عرصه نداشتهایم، عنوان کرد: حتی تولیدات این محصول به کشور نیز برخلاف اینکه مراکز و بخشهای مختلفی چون بانکها، هتلها، آژانسهای هواپیمایی و… نیازمند آن هستند، بسیار کم و شاید اصلا نبوده است.
وی گفت: اولین میز هوشمند ایرانی که امروز نمونهای از پیشتولید نهایی آن در معرض دید قرار داده شده، طرحی متمایز و ویژه دارد که توسط دانشجویان و پیشکسوتان طراحی صنعتی تولید شده و سبکی گرم و مطابق با جمعهای دوستانه دارد.
او ادامه داد: به راحتی با برنامههای تدارک دیده شده برای این میز میتوان درخواستهای خرید یا تحلیل شرایط را داشت به گونهای که از بازی به عنوان سرگرمی تا سفارش خرید بر روی این محصول دیده شده است و کاربران به راحتی میتوانند بر روی صندلی خود لم دهند و نمایشگر را برای درخواستهای خود لمس کنند.
خزایی با تأکید بر اینکه ضعف بسیاری از تولیدات خارجی در این محصول رفع شده است، اظهار کرد: فضایی بر روی این میز تدارک دیده شده که کاربر به راحتی میتواند به دور از هرگونه ترسی لیوان چای یا نوشیدنی خود را کنار نمایشگر بگذارد و ابزار همرراه دیگر همچون سوئیچ و تلفن همراه خود را نیز در گوشهای دیگر قرار دهد و این ویژگیها زمینه راحتی کاربر را به ارمغان میآورد و خصلتی است که در نمونههای خارجی دیده نشده است.
بعد از سخنرانی مهندس خزایی، مجری برنامه از آقایان روزبهانی-رئیس سازمانهای مردم نهاد شهر تهران-، اژدری و داورزنی به عنوان اساتید دانشگاه و نمایندگانی از سوی برخی اساتید که فرصت اندک مانع از سخنرانی آنان شد، دعوت کرد تا از میز هوشمند ایرانی رونمایی کنند.
آقای روزبهانی –رئیس سازمانهای مردم نهاد شهر تهران- نیز بعد از رونمایی با اشاره به اینکه با فعالیتهای این شرکت تا حدی آشنا بودم، اظهار کرد: خوشحالم که امروز در میان جمعی از دانشجویان باذوق و صاحب سبک در عرصه تکنولوژی هستم و امیدوارم که فعالیتهای آنان ادامه یابد و با دیدن سختیها از صحنه کنار نروند.
وی گفت: مردم و مسئولان هم باید این کارها را رصد کنند و با حمایتهایی که دارند موجب بومی سازی تکنولوژی در کشور شوند.
دکتر اژدری هم در این مراسم به ارائه توضیحاتی درباره طراحی و محصولات تعاملی پرداخت و توجه بسیاری از حضار را به خود جلب کرد.