امنیت

اینترنت و شبکه

باندپهن ثابت

فناوری اطلاعات

May 25, 2013
9:55 شنبه، 4ام خردادماه 1392
کد خبر: 55230

قطع اینترنت در چه شرایطی مجاز است؟

 

اختلال و کندی در اینترنت موضوعی است که از نظر بسیاری از کاربران اینترنت تبدیل به امری عادی شده و حتی کار تا جایی پیش رفته است که گاه حتی خود مسوولان هم این مسئله را قبول و بر نادرستی آن تاکید می کنند.اما با این قطع کلی اینترنت تنها در چند حالت خاص مجاز محسوب می‌شود.
 
به گزارش ایسنا، چندی پیش دبیر شورای عالی فضای مجازی سرعت فعلی اینترنت را حتی برای باز کردن یک صفحه معمولی پائین دانسته و تاکید کرده بود که لازم است شرایطی ایجاد شود که در قالب آن سرعت به شکلی باشد که کاربران بتوانند روی شبکه فیلم ببینند.
 
مدیرعامل شرکت مخابرات هم از دیگر مسوولانی به شمار می رود که بر مشکلات فعلی اینترنت اذعان دارد و حتی می گوید: خود ما هم درگیر این موضوع هستیم.
 
با این همه در مقاطع زمانی مختلف شرکت ارتباطات زیرساخت که وظیفه تامین پهنای باند لازم را بر عهده دارد تاکید دارد که مشکلات و اختلالات اینترنت به زیرساختها مربوط نمی شود و این شرکت پهنای باند مناسب را در اختیار شرکت ها قرار می‌دهد.
 
علاوه بر این مسوولان این شرکت مدتی است بر این نکته تاکید دارند که با توجه به افزایش درگاه‌هایی که پهنای باند بین‌الملل از آنها تهیه می‌شود دیگر شاهد قطع کلی اینترنت نخواهیم بود.
 
با این همه بر اساس قوانین سازمان تنظیم مقررات ارتباطات قطعی‌های اینترنت مشترکان حدود تعیین شده‌ای دارد که درصورت تجاوز از این حدود شرکت ارائه‌کننده خدمات با جریمه‌هایی مواجه می‌شود اما گاه برای قطعی‌های بلندمدت اینترنت جریمه‌ای وجود ندارد.
 
بنابر آنچه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی کشور اعلام کرده، قطعی‌هایی که ناشی از قوه قاهره مانند حوادث طبیعی باشند شامل جریمه نمی‌شوند، در این موارد و تنها مدت زمان قطعی از آبونمان کسری می‌شود. همچنین اگر قطعی اتصال به دلیل خرابی تجهیزات مشترک باشد، شرکت ارائه‌کننده خدمات جریمه نخواهد شد.
 
همچنین قطعی‌هایی که بنا به درخواست مشترک صورت بگیرند (مواردی مانند انتقال محل سکونت، تست شبکه داخلی و…) قطعی‌های ناشی از تخطی مشترک از قوانین و مقررات، قطعی ناشی از عدم پرداخت صورت حساب نیز از دیگر مواردی هستند که در آن‌ها جریمه‌ای برای شرکت ارائه‌کننده خدمات در نظر گرفته نشده است.
 
اما آخرین بند این موارد هم به زمانی مربوط می‌شود که قطعی اینترنت ناشی از صدور احکام قضایی و یا امنیتی کشور باشد که در این حالت نیز مدت زمان قطعی از شارژ ماهانه کسر خواهد شد.
 
مشترکانی که برای اتصال به اینترنت از اشتراکات ماهانه و سالانه استفاده می‌کنند براساس تعرفه با حد مجازی از قطعی مواجه خواهند بود و در غیر این صورت شرکت خدمات‌دهنده آنها ملزم به پرداخت جریمه است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.