امنیت

فناوری اطلاعات

July 6, 2013
18:23 شنبه، 15ام تیرماه 1392
کد خبر: 56015

چرا در دفاع سایبری خودمان را در رده چهارم و پنجم دنیا می دانیم ؟

معاون وزیر ارتباطات در پاسخ به سوال خبرآنلاین که بر چه اساسی خود را چهارم و پنجم دنیا در دفاع سایبری می دانیم، در حالی که قربانی جاسوسی اطلاعات با 14 میلیارد بسته دیتا به صورت ماهیانه هستیم، توضیحاتی را ارائه کرد.
 
حکیم جوادی در مورد دفاع سایبری گفت: اگر به دفاع به شکل نظامی نگاه کنیم این است که سعی کنیم به عنوان عامل پیشگیرانه بگوییم یک همچین توانمندی هایی را داریم. بحث های زیادی هم می شود که قابل دفاع هم هست و من فرمایشات دوستان را نه تنها رد نمی کنم بلکه با دلایل می گویم ما توانمند هستیم. در حوزه تجاری دفاع یک معنای دیگری می دهد. مثلا سازندگان آنتی ویروس. یک کمپانی ضد بد افزار  10 پارامتر مهم دارد که یکی از آنها زمان پاسخ دهی به حملات است. ایده آل رفتن به سوی پاسخ به Zero Day Attack  است.  مثلا اگر حمله شود ظرف 2.5 ساعت ضد آنرا بنویسم و بحث اقتصادی دارند و در دنیا نیز رنک می شوندو رتبه می گیرند.
 
به گفته معاون وزیر ارتباطات؛ اما در دنیا در کشورهایی خاص اتفاقاتی می افتد که در سایر کشورها نشود با هیچ معیاری سنجید. ببینید ویروسهایی نظیر استاکس نت و فلیم سازماندهی شده برای هدفهای خاص نوشته شد و آنتی ویروسهای تجاری سراغ آنها نمی روند و باید نمونه آن را داشته باشند و بتوانند در آزمایشگاه خود تست کنند تا Removal  انرا بنویسند. اینها اتفاق نمی افتد جز در کشورهایی شبیه کشور ما که مورد هدف خیلی ها هستیم.
 
رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران افزود : مثلا در کره جنوبی هفته گذشته مورد حمله قرار گرفتند و نمی توانیم بگوییم که آنها تمهیدات جدی علیه ویروسها و حملات نداشته باشند چون من از نزدیک دیده ام که چه سیستم هایی را در کشور خود علیه تهدیدات سایبری به اجرا گذاشته اند. سازمانهای خاص برای این کار دارند. اما ما با بقیه فرق داریم مانند پزشکهای ما در زمان جنگ بدلیل داشتن کیس های خاص پزشکی مهارت زیادی پیدا کردند و الان مهندسان سایبری ما نیز همچین حالتی را دارند. یک نکته ای را عرض می کنم بدون اغراق،  هفته گذشته همراه  دکتر نامی با وزیر صنعت و ارتباطات چین جلسه ای داشتیم. موضوعات زیادی هم بحث شد . وزیر صنعت و ارتباطات چین اذعان داشت که شما در حوزه سایبری تجربیات تان خیلی از ما بیشتر است. و ما خیلی علاقمندیم از تجربیات شما بهره مند شویم. من در اجلاس های زیادی در دنیا شرکت کرده ام مراجعات زیادی داشتم که علاقمند بودند تا از تجربیات ما استفاده کنند. یک بخشی از اشکالاتی که ما در کشور داریم بر می گردد به اشکالات کاربری نه به اشکالات شبکه ای ما.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.