امنیت

تلفن همراه

فناوری اطلاعات

گوشی

July 25, 2013
17:25 پنجشنبه، 3ام مردادماه 1392
کد خبر: 56356

رقابت امنیتی اندروید و ویندوز

سطح امنیتی اندروید در سال 2013 با سطح امنیت ویندوز در سال های بین 1990 تا 2000 برابری می کند. این گفته متخصصان امنیتی است. نظر شما چیست؟
 
این متخصصان معتقدند مایکروسافت از همان اوایل انتشار و آغاز به کار ویندوز 98 یک روش حرفه ای و مناسب را برای تامین امنیت ویندوز پیش گرفته و با انتشار هفتگی اصلاحیه های امنیتی گام بلندی در تامین امنیت ویندوز برداشته است. شاید وقت آن رسیده که گوگل هم به دنبال برتری از مایکروسافت به فکر ارائه اصلاحیه های امنیتی و تعمیر حفره های امنیتی اندروید بیفتد. اما متاسفانه در حال حاضر گوگل هیچ اقدام اساسی و خاصی به منظور رفع حفره های امنیتی کشف شده در فاصله بین انتشار دو نسخه اندروید نمی کند. به عنوان مثال حفره امنیتی Bluebox که به سرعت فراگیر و کشف شد، سه روز بعد توسط گوگل اعلام و اصلاحیه مربط به این نقطه ضعف تنها برای تعداد محدودی گوشی موبایل منتشر و برای هیچ نوع تبلتی منتشر نشد. این متخصصان معتقدند در شرایطی که در هر دقیقه یک تهدید جدید متولد می شود، چنین عملکردی به هیچ عنوان قابل قبول و پذیرش نیست.
 
افزون بر این هکرها علاوه بر سودجویی از فروشگاه های برنامه های اندروید به دنبال راه های زیرکانه تری برای نفوذ به گوشی های موبایل، نیز هستند. از این رو به نظر می رسد گوگل نیازمند یک روش امنیتی کوتاه مدت است تا بتواند در مدت زمان کوتاهی کلیه نسخه های اندروید را پوشش دهد. چراکه اگرچه گوگل به صورت پراکنده اقدامات خاصی را برای بهبود امنیت اندروید انجام داده است اما این اقدامات بیشتر در نسخه 4.1 این سیستم عامل جمع شده است. در حالیکه تنها 38 درصد از کاربران اندروید از این نسخه استفاده می کنند و نزدیک به 60 درصد آنها نسخه های قدیمی تر آن را دارند.
 
امنیت یک نبرد بی پایان است
 
منتقدان گوگل معتقدند پاسخ هر سه شنبه مایکروسافت به مشکلات محصول خود نشان دهنده این نکته است که صرف نظر از اینکه کدام یک از این اصلاحیه ها در سیستم کاربران نصب و اجرا می شود، مایکروسافت امنیت کاربران را جدی گرفته و از آنها محافظت می کند. گوگل نیز دقیقاً نیازمند دستیابی به چنین رویکردی است و باید انتشار وصله های امنیتی خود را حداقل از نسخه 2.1 که 5/1 درصد از بازار را در دست دارد تا نسخه 4.1 شروع کند. در غیر این صورت باید منتظر بود و دید که اندروید زیر انبوهی از حملات هکری دفن شود.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.