درحالیکه هنوز وضعیت همکدسازی به قطع مشخص نشده و رگولاتوری مصوبهای را مبنی بر دریافت هزینه ۹۰۰تومانی از مشترکان ثابت به مخابرات ارائه داده مسئولان مخابرات گفتهاند این هزینه آبونمان نیست و شورای رقابت هم کلا با این موضوع مخالف است.
به گزارش تسنیم، با داغ شدن بحث تعرفههای مخابراتی در ارتباط با طرح همکدسازی داخل استانی، رفته رفته سوالات بیشتری در ارتباط با این موضوع در ذهن شکل گرفت به گونهای که حتی ضرورت اجرای چنین طرحی نیز در هالهای از ابهام قرار گرفت.
طرحی که به دنبال آن قرار است، کدهای شهری و درون استانی یکسان شود تا مشترکان پالس پرداختی خود را براساس تعرفههای شهری داشته باشند با تأکید رگولاتوری بر دریافت هزینه اشتراک 900 تومانی از مشترکان موجب تعجب بسیاری از مردم از اجرای این طرح شد.
مخابرات معتقد است که با اجرای این طرح به دلیل حذف کدهای درون استانی، با خسارت و ضرردهی روبرو میشود و دولت با توجه به تأکیدی که بر اجرا دارد خودش باید محل جبران هزینهها را مشخص کند.
اما دولت یا همان کمیسیون تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی که مسئول نظارت بر این حوزه است، مصوبهای را ابلاغ کرده که براساس آن مشترکان باید هزینه 900 تومانی را به عنوان هزینه اشتراک بپردازند.
کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در جلسه شماره 160 مورخ 18/1/1392 در ارتباط با اجرای طرح همکدسازی گفته بود که: به منظور جبران هزینه های بروز رسانی برخی از سوئیچهای شبکه برای این منظور، اجرای طرح و جبران کاهش درآمد بین شهری ناشی از حذف کد، مقرر کرد در صورت انجام طرح در سطح هر استان، شرکت مخابرات ایران و سایر اپراتورهای تلفن ثابت میتوانند حداکثر مبلغ نه هزار (9000) ریال ماهیانه به عنوان حق اشتراک از مشترکین دریافت و هزینه کارکرد خطوط تلفن ثابت با کارکرد کمتر از 150 پالس در ماه معادل 150 پالس محاسبه و در قبوض کارکرد مشترکین منظور کند. بدیهی است با اعمال تعرفههای فوق دریافت هرگونه مبالغ دیگر تحت عنوان آبونمان و یا عناوین مشابه موارد فوق مجاز نیست. با ابلاغ این مصوبه، مصوبه جلسه شماره 120 مورخ 27/6/1390 و مصوبه شماره 2 جلسه 137 مورخ 20/1/1391 کمیسیون در خصوص تعرفه تلفن ثابت کان لم یکن میشود.
در جلسه بعد از آن عنوان شد که تا زمان تصویب این مفاد، مصوبات جلسات 120 و 137 همچنان قابل اجراست اما بعد از تصویب مصوبات جلسه 160، مصوبات قبلی کان لم یکن میشود.
در تمامی این مصوبات نیز قید شده که نرخ پالس کماکان بدون تغییر و برابر با 44.7 ریال است اما مخابرات چشم خود را بر این موضوع بسته و هزینه همکدسازی را با پالس 58.71 ریال محاسبه میکند که جزییات آن در تعرفه یک پالس مکالمه شهری تلفن ثابت قابل مشاهده است.
با ورود رگولاتوری به این بحث، شورای رقابت با جدیت تمام هرگونه اقدامی خارج از مصوبات شورای رقابت را رد کرد و گفت که تغییر تعرفه در هر بخشی از خدمات تلفن ثابت زیر نظر این شورا باید صوت گیرد.
اما در حالیکه هنوز بر سر این موضوع اختلاف نظرات بسیاری به چشم میخورد، مدیر کل روابط عمومی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در گفتوگو با تسنیم گفت: هزینه اشتراک از اواسط ماه جاری توسط مخابرات برای شهرهای همکد شده لحاظ شده است و در پایان سررسید دو ماهه تلفن ثابت، مشترکان همکد شده باید 1800 تومان بابت این هزینهها بپردازند.
او همچنین با اشاره به اینکه این هزینهها در قالب آبونمان است، اظهار کرد: در گفتوگوی یکی از مدیران مخابرات گفته شد که این هزینه جدا از آبونمان است اما نظر کمیسیون تنظیم مقررات این بوده که این رقم جایگزین آبونمان 63 تومانی سابق شود.
اما همچنان باید منتظر ماند و در درجه اول گرایش مخابرات به سمت رگولاتوری یا شورای رقابت را جویا شد و در گام بعدی برای این سوالات و ابهامات، پاسخی روشن یافت.