نمره ۸ صادق زاده به وزارت ICT
از وزیر ارتباطات انتظار داریم که بر وزارت ارتباطات و شرکتها وسازمانهای وابسته آن از لحاظ مدیریتی اشراف بیشتری داشته باشد.
دکتر رمضانعلی صادقزاده ، رییس کمیته مخابرات مجلس ، درگفت و گو با خبرنگار ایلنا ، ضمن ارزیابی کلی از عملکرد دولت طی یک سال گذشته ، با بیان این که رییسجمهور تغییر تعدادی از معاونین و کابینه خود را در دستور کار قرار دهد، اظهارداشت: جلب رضایت و اعتماد مردم در گرو برطرف کردن ضعفهای پیشین است و برای رسیدن به این مهم ، ترمیم کابینه در سطح معاونین و وزرا ضروری است.
وی ، افزود: برخی از وزرا با توجه به میثاق نامه یک ساله خود نتوانستند به شاخصهای مورد نظر دست پیدا کنند که از رییس جمهور میخواهیم نسبت به این موضوع اقدام کند.
دکتر صادقزاده ، عملکرد وزارت ارتباطات را در یک سال گذشته ضعیف ارزیابی کرد و با بیان این که وزارت ارتباطات در بخش تلفن ثابت، تلفن همراه ، اینترنت ، پست ، پست بانک ، فضا و تنظیم مقررات نتوانست به موفقیت چشمگیری دست پیدا کند ، گفت: تکنولوژی روز دنیا به گونهای است که در هیچ کشوری مردم برای دریافت تلفن ثابت در انتظار نمیمانند ، اما در کشور ما و با توجه به قولها و وعدههای وزارت ارتباطات ، هنوز هم مردم در نوبت دریافت این تکنولوژی هستند.
رییس کمیته مخابرات مجلس ، افزود: باید طی یک سال گذشته در این زمینه حرکتهای شتاب داری صورت میگرفت ، اما شاهد آن هستیم که در تهران حدود 12 هزار فیش تلفن در دست مردم است و در استانهای دیگر نیز این مشکل گریبانگیر مردم است.
وی ، با بیان این که ضریب نفوذ تلفن ثابت باید در پایان برنامه چهارم توسعه به 50 درصد برسد ، در خصوص معضلات تلفن همراه در کشور و عدم مرتفع شدن آن طی یک سال گذشته ، یادآور شد: قولهایی که وزارت ارتباطات در رابطه با کیفیت شبکه تلفن همراه اپراتور اول داده بود عملی نشده و ضعف کیفیت در تهران و شهرهای بزرگ همچنان مشاهده میشود.
رییس کمیته مخابرات مجلس ، با بیان این که وزارت ارتباطات تنها به بالا بردن کمیت میاندیشد ، خاطرنشان کرد: طبق برنامه چهارم توسعه ، ضریب نفوذ تلفن همراه باید به 35 درصد برسد ، اما این امر به این معنی نیست که این افزایش کمیت تنها توسط اپراتور اول صورت گیرد.
وی ، افزود: اما در حال حاضر وزارت ارتباطات در جهت فربه شدن خود در حوزه ارتباطات سیار حرکت میکند و جایی برای فعالیت اپراتورهای دیگر نگذاشته است.
دکتر صادقزاده ، در خصوص اینترنت ، گفت: در این حوزه نه تنها رشدی دیده نمیشود ، بلکه طی یک سال گذشته ارتباطات به طور کامل قطع میشود و سرعت دسترسی به اینترنت و پهنای باند بسیار ضعیف است.
وی ، با بیان این که باید از لحاظ زیرساخت و فیبرنوری شتاب بیشتری ایجاد شود ، یادآور شد: در حال حاضر شبکه اینترنت در کشور ما نه تنها از سرعت بالایی برخوردار نیست ، بلکه همان سرعت پایین نیز مادام قطع میشود.
نایب رییس کمیسیون صنایع مجلس ، در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص مشکلات شرکت پست با توجه به این که پست شرکتی ورشکسته و زیانده است، تصریح کرد: باید حرکتهایی در این زمینه صورت گیرد تا پست بتواند هزینه تمام شده خود را دریافت کند، چرا که در حال حاضر هزینههای پست بیش از درآمدهای آن است.
وی ، با بیان این که در حال حاضر بخشی از درآمد مخابرات به پست اختصاص مییابد، یادآور شد: وزارت ارتباطات باید در زمینه متعادل کردن هزینه و درآمدهای پست لایحهای به مجلس بدهد تا این موضوع رسیدگی و مشکلات این شرکت حل شود.
دکتر صادقزاده ، در خصوص پست بانک ، با بیان این که پست بانک یکی از بانکهای تخصصی وزارت ارتباطات است ، گفت: با توجه به آن که پست بانک تنها بانکی است که باید در روستاها نیز شعبه داشته باشد ، به دلیل عدم همکاری وزارت و شرکتهای تابعه با این بانک و قرار ندادن وجوه خود در آن ، این بانک مشکل منابع مالی دارد.
وی ، یادآور شد: نرمافزار مدرنیزه خریداری شده توسط پست بانک در سالهای گذشته تاکنون به بهرهبرداری نرسیده است که این خود جای سوال دارد.
دکتر صادقزاده ، با اشاره به بند ج اصل 44 قانون اساسی که وزارت ارتباطات را مکلف به خصوصیسازی میکند ، تصریح کرد: وزارت ارتباطات از هماکنون باید برای واگذاری سهام شرکتهای مورد نظر از طریق بورس زمینهسازی کند.
وی ، افزود: این امر مستلزم عزم ، دیدگاه و تفکر خصوصیسازی در بخش ارتباطات کشور است.
دکتر صادقزاده ، مشکلات سازمان فضایی کشور را مربوط به ماهواره مصباح و زهره دانست و یادآور شد: زمان پرتاب ماهواره مصباح مشخص نشده است و با توجه به آن که طی یک سال گذشته زمانهای متعددی در این خصوص از وزارت ارتباطات شنیده شده ،اما پرتاب ماهواره مصباح و فاز اجرایی آن در هالهای از ابهام است.
رییس کمیته مخابرات مجلس ، در خصوص ماهواره زهره نیز گفت: زمان پرتاب این ماهواره نیز بلاتکلیف مانده و وزارت ارتباطات طی یک سال گذشته نتوانسته است در این خصوص به موفقیتی دست یابد.
وی ، در خصوص عملکرد سازمان تنظیم مقررات ، گفت: این سازمان باید بر عملکرد بخشهای مختلف وزارت ارتباطات نظارت داشته باشد، اما طی یک سال گذشته با توجه به تغییر مدیریتهای درون سازمانی ، نتوانسته ابتکار عمل و خلاقیت از خود نشان دهد و اپراتورها را در زیر چتر خود بگیرد.
نایب رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس ، با اشاره به تعطیلی 15 دفتر خدمات ارتباطی در روزهای اخیر توسط شرکت ارتباطات سیار و نقش سازمان تنظیم مقررات در این امر ، تاکید کرد: بخشهای مختلف وزارت ارتباطات هماهنگی لازم با یکدیگر ندارند و مشکلاتی دارند که نیازمند مدیریت قوی است.
وی ، با بیان این که وزیر ارتباطات باید از نظر اجرایی قوی باشد و در همه موارد نظارت داشته باشد ، تصریح کرد: مشکلات فعلی شرکتهای وابسته وزارت ارتباطات نظیر ارتباطات سیار به ضعف مدیریتی وزیر باز میگردد.
دکتر صادقزاده ، با تاکید بر این که اپراتور اول تلفن همراه از نظر خدمات دهی ، کیفیت و تعرفه باید زیر نظر سازمان تنظیم مقررات باشد ، خاطرنشان کرد: وزیر ارتباطات باید بر مدیریت خود در این دستگاهها اشراف بیشتری داشته باشد.
وی ، در مجموع عملکرد وزارت ارتباطات را ضعیف ارزیابی کرد و گفت: از نمره 20 به وزارت ارتباطات نمره 8 میدهم.