معاون انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: تاکنون سازمان محیط زیست دستورالعمل یا استاندارد خاصی برای وضعیت امواج دکل های مخابراتی نداشته اما به زودی این دستورالعمل تدوین می شود.
دستورالعمل امواج دکل های مخابراتی به زودی تدوین می شود.
سعید متصدی ˈ روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: بخشی از سرفصل های این دستورالعمل تهیه شده که باید به تصویب مراجع ذی صلاح برسد تا اجرا شود ، از این رو این دستورالعمل به زودی تدوین ، تصویب و اجرایی می شود.
وی اظهار داشت: در زمینه ساماندهی دکل های مخابراتی بحثی در شورای اسلامی شهر تهران مطرح بود که بر اساس مصوبه این شورا، دکل های مخابراتی به عنوان یک سازه شناخته می شوند و برای نصب باید تمام مجوزهای مربوط به ساخت و ساز را دریافت کنند.
متصدی ادامه داد: همچنین سعی شد تا تعداد دکل ها کاهش یابد از این رو باید به گونه ای برنامه ریزی شود تا از یک دکل برای نصب چند اپراتور استفاده شود.
در این دستورالعمل فاصله نصب دکل های مخابراتی زمینی و هوایی ( پشت بام ها ) در تهران تعیین شده که بر اساس آن فاصله دکل ها برای مناطق مسکونی حداقل تا شعاع 50 متر و مناطق حساس مانند مدارس، مهد کودک ها، بیمارستان ها و دانشگاه ها حداقل تا شعاع 100 متری تعیین شده است.
وی افزود: در این دستورالعمل فاصله نصب دکل های مخابراتی زمینی و هوایی ( پشت بام ها ) در تهران تعیین شده که بر اساس آن فاصله دکل ها برای مناطق مسکونی حداقل تا شعاع 50 متر و مناطق حساس مانند مدارس، مهد کودک ها، بیمارستان ها و دانشگاه ها حداقل تا شعاع 100 متری تعیین شده است.
معاون انسانی سازمان حفاظت محیط زیست در مورد فاصله دکل های پشت بامی گفت: در مورد دکل های پشت بامی آنچه مشکل آفرین است تشعشی است که از آنتن این دکل ها به خانه های اطراف متصاعد می شود.
متصدی ادامه داد: در این دستورالعمل تعیین شده تا دکل هایی که بر روی پشت بام خانه ها نصب می شوند در فاصله 50 متری در اطراف و مجاور آنها، خانه مسکونی وجود نداشته باشد،دکل هایی که قرار است نصب شوند باید از این دستورالعمل شورای اسلامی شهر تهران تبعیت کنند.
وی گفت: متاسفانه برخی دکل ها به صورت غیر مجاز نصب شده اند که باید شناسایی شوند تا برای تعیین تکلیف به کمیسیون ماده 100 شهرداری ها ارجاع داده شوند که این کار وظیفه شهرداری تهران است . برای این کار کارگروهی نیز در شورای شهر تشکیل شده است.