اپراتورها

بازار سرمایه

تلفن همراه

رگولاتوری

November 20, 2013
8:36 چهارشنبه، 29ام آبانماه 1392
کد خبر: 58906

یک گنـج و یک جنـگ

م.ر.بهنام رئوف – دنیای اقتصاد : «فلزیاب، گنج یاب،‌ طلا یاب، ارسال رایگان به اقصی نقاط ایران». حتما این جملات برای شما آشنا است. تا همین چند سال پیش بارها و بارها تبلیغات این دستگاه‌ها در رسانه‌های چاپی منتشر می‌شد. تاجایی که به دلیل تاراج اشیای تاریخی و عتیقه‌جات گرانبها در بافت‌های تاریخی و حفاظت شده میراث فرهنگی، فروش و حمل و نقل این دستگاه‌ها ممنوع و نهایتا دارندگانش در صورت حفاری‌های غیرمجاز مجرم شناخته می‌شوند.
 شاید فکر کنید این موضوع چه ربطی به صفحات دیجیتال دارد. داستان از این قرار است که در ادامه درگیری‌های دو ماه گذشته وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با شرکت مخابرات ایران، مدیرعامل این شرکت در یک نشست مطبوعاتی خطاب به منتقدان جدید دولتی گفته است که مخابرات گنج است و همیشه سر گنج دعوا بوده است. 
 
گنجی که ارزان فروخته شد
مدیرعامل شرکت مخابرات ایران در پاسخ به منتقدان جدید دولتی گفت: مشکلات جاری که اخیرا مطرح می‌شود به خاطر این است که همیشه سر گنج دعوا بوده است. اما متاسفانه هواخواه گنج ما ارزش گنج را شکوفا نمی‌کند.
به گزارش خبرگزاری فارس، مظفر پوررنجبر در مراسم بهره‌برداری از فاز یک پروژه تامین تجهیزات انتقال شبکه شرکت‌های مخابرات استانی اظهار کرد: در تعریف جدید مخابرات و آینده صنعت مخابرات، رایانش ابری، شبکه‌های مجازی و سرویس‌های یکپارچه وجود دارد و مفهوم ثابت و موبایل از بین رفته و مفهوم سرویس در همه‌جا جایگزین آن شده است.
مدیرعامل شرکت مخابرات ایران پس از تشریح تعریف جدید مخابرات، به مهم‌ترین بخش از صحبت‌های خود وارد شد و گفت: با تمام ضروریات هنوز هم شرکت مخابرات ایران را متولی اصلی صنعت مخابرات کشور می‌دانم، البته نه به شکل حقوقی بلکه به شکل ماهوی.وی ادامه داد: معتقدم که مخابرات می‌تواند صنعت ارتباطات ایران را به جایگاه اعلا ببرد و اگر صنعت مخابرات ایران مشکل دارد، مشکل از شرکت مخابرات ایران است.
مدیرعامل شرکت مخابرات ایران ادامه داد: اکنون برای مخابرات شرایطی مانند شعب ابیطالب ایجاد کرده‌اند. از یک سو با تحریم‌های آمریکا مواجهیم و با هزار دردسر تحریم‌ها را دور زده‌ایم و بیش از 300 تا 400 میلیارد تومان تجهیزات آورده‌ایم که حالا به دست داخلی تحریم شده‌ایم. وی گفت: اما باید هزینه آموزش برخی دوستان را با صبر و حوصله بدهیم، افرادی که پهنای باند و تجهیزات به شرکت مخابرات نمی‌دهند. اما اطمینان می‌دهم که ظرف 3 الی 4 ماه آینده این تصمیمات حل می‌شود.
مدیرعامل شرکت مخابرات ایران گفت: دوستان و آقایانی که امروز در راس قرار گرفته‌اند و این مشکلات را ایجاد می‌کنند از آثار تصمیمات خود اطلاع ندارند، هم‌اکنون باید مخابرات بر مبنای رایانش ابری استوار می‌بود و پهنای باند از مضرب 2 مگا  بیت بر ثانیه داشتیم، اما نداریم.
صحبت‌های مدیرعامل شرکت مخابرات در حالی مطرح می‌شود که به اعتقاد کارشناسان در زمان واگذاری این شرکت دولتی به بخش خصوصی از طرف دولت گذشته تخلفاتی صورت گرفته است. تخلفاتی که حتی در ماه‌های پایانی دولت گذشته از سوی معاون اول رییس جمهور تلویحا به آن اشاره شد. به طوری که رحیمی، در مراسم تودیع و معارفه نامی، وزیر پیشین ارتباطات و فناوری اطلاعات عنوان کرده بود، مخابرات را به اشتباه واگذار کردیم. 
مدیرعامل شرکت مخابرات اما اکنون در حالی از گنج بودن این شرکت صحبت می‌کند که کارشناسان پیش از واگذاری این شرکت بارها به گنج بودن این شرکت اشاره کرده بودند و معتقد بودند قیمتی که برای این شرکت در بخش واگذاری و خصوصی‌سازی درنظر گرفته شده است،‌ اصلا با واقعیات این شرکت منطبق نیست. چرا که ارزش شرکت مخابرات در زمان واگذاری چند ده برابر بالاتر از قیمتی بود که فروخته شد. همچنین منتقدان در آن زمان به شیوه واگذاری این شرکت به شکل بدون رقیب نیز اعتراض داشتند. این یعنی گنجی که مفت و به اشتباه فروخته شد. 
همان طور که گفته شد از دیگر انتقاداتی که در زمان واگذاری شرکت مخابرات به بخش خصوصی مطرح بود، ارزش میزان دارایی‌های این شرکت بود. املاک و مستغلات، تجهیزات، ودایعی که مشترکان در بخش تلفن ثابت و همراه در طول سال‌های بسیار در اختیار این شرکت قرار داده بودند که به نوعی یکی از عوامل توسعه این شرکت شناخته شده است و از همه مهم‌تر کابل‌های مسی که در کل کشور و در زیر زمین برای برپایی شبکه مخابراتی کشور بکار رفته است، همه و همه ارزشی چند ده برابر از قیمتی داشته است که این شرکت واگذار شده است. اما با این حال مدیرعامل این شرکت همانند گذشته باز هم تاکید کرده است که ودایع سیم کارت بازگردانده نمی‌شود. 
مظفر پوررنجبر در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: ودیعه پرداخت شده برای سیم کارت به مشترکان باز نخواهد گشت. مدیرعامل شرکت مخابرات ایران افزود:‌این مبلغ به عنوان حق اشتراک نزد مخابرات می‌ماند و هر کس که نخواست می‌تواند خطش را پس بدهد تا ودیعه‌اش را بگیرد. وی در خصوص موضوع بدهی مخابرات به شرکت زیرساخت (دولت)، گفت: ما به دولت بدهی نداریم، اما زیرساخت می‌گوید که بدهکار هستیم. پوررنجبر افزود: موضوع بدهی از نظر ما اختلاف حسابی بر سر مابه‌التفاوت درآمد پیامک و مبلغی معادل 480 میلیارد تومان از زمان خصوصی‌سازی است. مدیرعامل شرکت مخابرات ایران ایران گفت: مابه‌التفاوت درآمد پیامک 300 میلیارد تومان بوده است. وی ادامه داد: همچنین تجهیزاتی را برای توسعه تلفن ثابت به چهار تا پنج برابر قیمت خریداری کرده‌ایم که در گمرک مانده است و رگولاتوری چهار ماه است که تاییدیه ورود تجهیزات را نمی‌دهد و این تجهیزات بیش از صدها میلیارد تومان قیمت دارد. پوررنجبر همچنین مرجع تصویب تعرفه‌های تلفن ثابت را شورای رقابت عنوان کرد و گفت: ما به احترام وزارت ارتباطات آبونمان 900 تومانی تلفن ثابت را لغو کردیم و منتظر تعیین نهایی تعرفه‌‌ها هستیم.
 
 
گنج، مردم شریف ایران هستند
اما در ادامه این کشمکش‌ها این بار روابط عمومی رگولاتوری به این اظهارات واکنش نشان داده است. روابط عمومی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در پاسخ به اظهارات مدیرعامل شرکت مخابرات ایران و همچنین رییس شورای رقابت برای تنویر افکار عمومی اعلام کرد: گنج، مردم شریف همیشه یاور و بزرگ ایران هستند و ما که بیش از 60 سال است، نسل اندر نسل، بر سر این سفره خدمتگزاری ایستاده‌ایم، یاد گرفته‌ایم که در برابر پرداخت‌های مردم خدمت با کیفیت و متناسب انجام داده و زیاده‌خواهی نداشته باشیم. دوستان تازه وارد به بازار مخابرات، که بدون هیچ آورده‌ای، ضمن عدم پرداخت حقوق بیت‌المال، از دسترنج مردم نیز زیاده‌خواهی دارند بدانند که نا برده رنج گنج میسر نمی‌شود، مزد آن گرفت جان برادر که کار کرد. 
کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات کشور که برحسب قانون تاسیس شده است، مثل تمام نهادهای تنظیم مقررات ارتباطی مشابه در بازار جهان، موظف است در تنظیم روابط بازار خدمات مخابراتی حقوق مردم و مشتریان این خدمات را در برابر زیاده‌خواهان و انحصارطلبان صیانت کند و انشاءا… به حول قوه الهی و پشتیبانی قانون این کار ادامه نیز خواهد داشت و فقط براساس بررسی‌های علمی – اقتصادی و به ازای ارائه خدمات بهتر و وسیع‌تر نسبت به اصلاح تعرفه، با صرفه و صلاح همه ذی‌نفعان به ویژه مردم شریف کشور اقدام خواهد کرد. لذا آقایان بدانند که ما برای تربیت و کنترل زیاده‌خواهی‌ها با حوصله و البته با تخصص در خدمت خواهیم بود.
نظرات شخصی رییس محترم شورای رقابت، که در مجلس پذیرایی ابراز شده، نمی‌تواند مخل تنظیم بازار مخابرات کشور باشد. شورای رقابت برای اعمال ماده 44 قانون اساسی تشکیل و در سطح کلان اقتصاد برای تعیین تکلیف سرمایه‌های بزرگ ملی و مالکیت دولت در بنگاه‌های اقتصادی تدبیر می‌کند که قدردان زحمات و تدابیر و تصمیمات اعضای محترم آن می‌باشیم و ان‌شاءالله کماکان نیز بهره خواهیم برد. اما براساس پروانه صادره برای شرکت مخابرات ایران، مسوول تعیین و تصویب تعرفه‌های خدمات این شرکت، کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات می‌باشد و بس. ما اعتقاد داریم بازار مخابرات، بازار خدمتگزاران است و لازم است تذکر داده شود که ادبیات گفت‌وگو در این عرصه نیز باید ادبیات خدمتگزاران باشد و نه ادبیات سرهنگان، آن هم با دولت قانون مدار و عدالت محور منتخب مردم که بر سر عهد خود با خدا و ملت عزیز محکم ایستاده است. 
رییس شورای رقابت که در چند سال گذشته پاشنه آشیل اختلافات دولت با شرکت مخابرات ایران بوده است در حاشیه مراسمی که این برگزار کرده بود گفته بود: طبق قانون وظیفه رگولاتورسازی حوزه مخابرات برعهده شورای رقابت است. جمشید پژویان در مراسم افتتاح شبکه انتقال شرکت‌های مخابرات استانی اظهار کرد: طبق قانون شورای رقابت وظیفه رگولاتوری حوزه مخابرات را برعهده دارد. 
رییس شورای رقابت در سخنان کوتاهی افزود: 110 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری توسط مخابرات در 3 ماه گذشته نشان از حرکت رو به رشد مخابرات پس از خصوصی شدن دارد. وی گفت: صنعت مخابرات نسبت به کشورهای همسایه حدود 10 الی 15 سال عقب بوده و خصوصی‌سازی آغاز پیشرفت است. وی گفت: تا زمانی که انحصار طبیعی وجود دارد، شورای رقابت نیز وجود خواهد داشت.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.