امنیت

فناوری اطلاعات

گوشی

December 8, 2013
9:27 یکشنبه، 17ام آذرماه 1392
کد خبر: 59333

توصیه‌های امنیتی برای کاربران اندروید

مانی‌ آشتیانی – سیستم‌عامل اندروید با توجه به راحتی استفاده و امکانات متعددی که در اختیار کاربران می‌گذارد، سهم بالایی را در بازار سیستم‌عامل‌ها به خود اختصاص داده است. اما این سیستم‌عامل ارزشمند با ضعف‌هایی نیز همراه است. از جمله آسیب‌پذیر بودن در برابر حملات ویروسی. در واقع براساس گزارش‌های منتشر شده،‌ سیستم عامل اندروید یکی از آسیب‌پذیرترین سیستم‌عامل‌ها در برابر ویروس‌ها و تروجان‌های خطرناک است. مطالعات آزمایشگاهی انجام شده توسط Bluebox Security، ‌که یک اپ امنیتی نیز برای اندروید دارد، نشان می‌دهد که بسیاری از افراد تازه کار به شکل قابل توجهی با یک مشکل امنیتی در این سیستم عامل برخورد می‌کنند. به هر حال اگر از کاربران سیستم عامل اندروید هستید و می‌خواهید ریسک‌های امنیتی سیستم خود را کاهش دهید با این ستون همراه شوید. 
 
استفاده از اپ‌های خطریاب: با استفاده از اپ رایگان 
Bluebox Security شما می‌توانید احتمال آلودگی دستگاه خود را به وسیله یک امضای دیجیتال جعلی تشخیص دهید. کسانی که اپ‌های مخرب طراحی می‌کنند با تغییر کدهای امنیتی اپ‌های دستگاه به راحتی می‌توانند به اطلاعات شما دسترسی داشته باشند و انجام عملکرد اپ را با اختلال همراه می‌کنند. Bluebox یک اسکنر کاملاً ساده است که در سه جنبه کار می‌کند: وصله‌های امنیتی، اپ‌های ناشناخته(که ازفروشگاه‌هایی غیر از Google Playنصب شده‌اند) و تجزیه تحلیل اپ‌های مخرب. این اپ رایگان را به راحتی می‌توانید از طریق Google Play دانلود و نصب کنید. 
 
دوری از ویروس‌ها و تروجان‌ها:
– همیشه پیشگیری بهتر از درمان است. بنابراین از عوامل خطر زا دوری کنید. حتماً در گوشی شما هم اطلاعات ارزشمند و شخصی وجود دارد که دوست ندارید به راحتی و از طریق ویروس‌ها و تروجان‌ها به دست افراد سودجو بیفتد. پس برای این‌که از طریق این عوامل خطرزا صدمه‌ای نبینید بهتر است توصیه‌های ساده امنیتی را اجرا کنید. برای این‌کار مجموعه کارهایی را می‌توانید انجام دهید از جمله: دانلود اپلیکیشن از منبع اصلی: بهترین راه برای دوری کردن از ویروس‌ها و تروجان‌ها این است که اپ‌های مورد نیازتان را از منبع اصل اپ اندرویدی که google play‌است دانلود و نصب کنید. این فروشگاه امن‌ترین جایی است که می‌توانید برای دریافت اپ به آن مراجعه کنید. اگر می‌خواهید یک اپ را از یک منبع دیگر دانلود کنید بایدگزینه 
Allow unknown sources را فعال کنید در واقع اگر این گزینه را فعال کنید، از مطمئن بودن منبع اپ‌هایتان اطمینان پیدا می‌کنید، تا با مشکلی روبه‌رو نشوید. 
 
 
خواندن مجوزها دسترسی:
اکثر ما فکر می‌کنیم که خواندن این مجوزها غیر ضروری است، اما مطالعه آن مهمتر از آن چیزی است که فکرش را می‌کنید. هر زمانی که شما اپ را نصب می‌کنید باید از درستی دسترسی‌های خواسته شده مطمئن شوید. این مورد حتی برای اپ‌های Google Play نیز صدق می‌کند، البته گوگل اپ‌های مشکل دار را به محض اطلاع حذف می‌کند ولی همیشه راهی برای به خطر افتادن هست. بنابراین اگر هنگام نصب یک اپ سیستم بیش از اندازه نیاز از شما اجازه می‌خواهد بهتر است از نصب آن صرفه‌نظر کنید. 
 
 
نصب آنتی‌ویروس:
همان‌طور که روی دستگاه‌هایی مانند لپ‌تاپ و pc نصب آنتی ویروس یکی از الزامات است دستگاه‌هایی با سیستم‌عامل اندروید نیز نیاز به محافظت توسط یک آنتی ویروس را دارند. در واقع متن باز بودن این سیستم‌عامل این اجازه را به بسیاری از هکرها و 
ویروس نویسان می‌دهد که قربانیان خود را به راحتی پیدا کنند. اما به جز رعایت این توصیه‌ها بهتر است به نکات دیگر هم توجه کنید. به عنوان مثال بهتر است برای دستگاه اندرویدی خود یک رمز عبور تعریف کنید تا کسی به راحتی نتواند رمز عبور شما را حدس بزند. همچنین یادتان نرود در صورتی که به بلوتوث نیاز ندارید آن را خاموش کنید. در بسیاری از مواقع هکر‌ها و بسیاری از ویروس‌ها از طریق همین تکنولوژی به گوشی یا تبلت اندرویدی شما نفوذ می‌کنند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.