در پی اعلام عملیاتی شدن سرویس رومینگ ملی میان اپراتورهای تلفن همراه از سوی وزیر ارتباطات تا 6 ماه آینده و دستور محمود واعظی برای برقراری این سرویس، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، تدوین قوانین و مقررات این سرویس را در دستور کار قرار داد.
محمود واعظی – وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در راستای سامان بخشیدن به شبکه ارتباطات کشور از اجرای طرح رومینگ ملی تا 6 ماه آینده با همکاری شرکت مخابرات ایران و اپراتورهای تلفن همراه خبر داد و هدف از اجرای آن را ایجاد رقابت سالم میان اپراتورهای موبایل در جهت تقویت پوشش گسترده تر و تقویت آنتن دهی اعلام کرد.
رومینگ ملی چیست
رومینگ ملی سرویسی است که با استفاده از آن، یک اپراتور، خدمات شبکه خود را در اختیار مشترکان اپراتورهای میهمان قرار میدهد و با انعقاد موافقتنامه، از اپراتور میهمان هزینه دریافت میکند. در این حالت هنگامی که مشترک اپراتور میهمان از محدوده پوششدهی شبکه موضوع پروانه خود خارج میشود، بصورت خودکار امکان برقراری ارتباط و دریافت خدمات تعریف شده از طریق شبکه اپراتور میزبان را دارد.
ارائه خدمات رومینگ ملی در دنیا نیز روشی متداول برای توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات است.
رومینگ ملی کلید خورد
در پی دستور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات برای برقراری سرویس رومینگ ملی تا 6 ماه آینده، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اعلام کرد که مصوبه "اصول حاکم بر ارائه خدمات رومینگ ملی در کشور" در کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات بازنگری میشود.
در این راستا پیشنویس اصلاحیه مصوبه "اصول حاکم بر ارائه خدمات رومینگ ملی در کشور" در دستور کار کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات قرار گرفت.
مزایای برقراری رومینگ ملی در کشور
حسین فلاح جوشقانی، مدیرکل دفتر بررسیهای فنی و اقتصادی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، توسعه و ارتقاء کیفی خدمات تلفنهمراه، کاهش قیمت تمامشده ارائه سرویس در شبکه و استفاده بهتر از زیرساختهای موجود در کشور را از نتایج اجرای رومینگ ملی عنوان کرد.
وی با اشاره به اینکه به تبع کاهش قیمت تمامشده ارائه سرویس، این ظرفیت در حوزه ICT ایجاد میشود که تعرفه برای مشترکان و کاربران نهائی نیز کاهش یابد، گفت: با اجرای رومینگ ملی، اپراتورهای جدید میتوانند با استفاده از امکانات اپراتورهای دیگر سریعتر وارد بازار ارائه خدمات شوند و در بازههای زمانی کوتاهتر به سودآوری برسند.
این مقام مسئول در سازمان تنظیم مقررات درباره پیشنیاز عملیاتیشدن رومینگ ملی افزود: تدوین چارچوب و مقررات ارائه خدمات یکی از پیش نیازهاست که اپراتورها باید در قالب آن چارچوب به یکدیگر خدمات ارائه کنند و این چارچوب در مصوبه 131 کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات پیشبینی شده است.
ارائه خدمات رومینگ برای اپراتورها الزامی شد
فلاح جوشقانی درباره دلیل عدم اجرای کامل این مصوبه که هم اکنون در حال اصلاح است، اظهار کرد: این آئیننامه به اپراتورها ابلاغ شد و اجرای آن برای تمامی اپراتورها در نظر گرفته شده بود ولی در پیشنهادات بازنگری، اجرای آن و ارائه خدمات رومینگ توسط اپراتور غالب، الزامی شده است.
مدیرکل بررسیهای فنی و اقتصادی رگولاتوری درباره پیشبینی ساز و کار اجرائی شدن رومینگ ملی از سوی رگولاتوری، گفت: در اصلاحیه پیشنهادی مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، به منظور تشویق اپراتورها به ارائه این خدمات، اپراتور میزبان از پرداخت حقالسهم دولت از درآمدهای رومینگ ملی معاف شده است.
وی کاهش مدت زمان توافقات برای انعقاد قرارداد ارائه خدمات رومینگ ملی برای اپراتور میهمان را نیز یکی دیگر از تغییرات پیشبینی شده در بازنگری مصوبه عنوان کرد.