اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

October 10, 2014
16:25 جمعه، 18ام مهرماه 1393
کد خبر: 64776

شبکه ملی اطلاعات وارد فاز اجرایی شد

معاون وزیر ارتباطات با بیان اینکه برای اجرای شبکه ملی اطلاعات تقسیم کار ملی صورت گرفته و به زودی برنامه پیشرفت منطقه ای را اعلام می کنیم، گفت: سرویس های این شبکه به تدریج و در هر منطقه ای که آماده شود به مردم ارائه خواهد شد.
 
 
 
نصرالله جهانگرد در حاشیه بازدید از پانزدهمین نمایشگاه بین المللی مخابرات در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر مبنی بر آخرین وضعیت شبکه ملی اطلاعات گفت: طراحی کلان شبکه ملی اطلاعات با ضوابطی که شورای عالی فضای مجازی ابلاغ کرده به انجام رسیده و در شورای معین مرکز ملی فضای مجازی طی چهار جلسه گزارش و مورد نقد و بررسی قرار گرفته است.
 
وی با بیان اینکه نکات مدنظر اعضای شورای معین فضای مجازی در این برنامه ملی لحاظ شده است، افزود: همچنین این برنامه کلان را در کمیسیون های مختلف مجلس مانند کمیسیون صنایع و فرهنگ ارائه کرده و نظرات نمایندگان را نیز گرفته ایم بر این اساس آمادگی داریم این مدل کلان ملی را در شورای عالی فضای مجازی عرضه کنیم در همین حال تعدادی جلسه نیز با نخبگان فناوری داشتیم و قسمت های فنی نیز به تدریج در این شبکه کامل تر خواهد شد.
 
رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران ادامه داد: از نظر اجرایی نیز مشارکت ملی و تقسیم کار در حوزه زیرساخت های شبکه ملی اطلاعات میان شرکت ارتباطات زیرساخت، شرکت مخابرات و شرکت های اینترنتی با سازمان فناوری اطلاعات انجام شده و جداول تقسیم کار نیز در کمیته های هماهنگی ترسیم شده است. از این رو امیدواریم به زودی برنامه پیشرفت منطقه ای این طرح را اعلام کنیم و نقاطی که آماده سرویس دهی هستند را مطابق ضوابط مدنظر اعلام خواهیم کرد.
 
جهانگرد با بیان اینکه در پروژه شبکه ملی اطلاعات دولت در صورت لزوم سرمایه گذاری می کند، خاطرنشان کرد: شرکت های مخابرات و شرکت های اینترنتی در این پروژه سرمایه گذاری انجام می دهند و هماهننگی فنی و راهبردی با وزارت ارتباطات است. بر این اساس مشکلی از نظر منابع مالی وجود ندارد و تنها تامین بودجه از سوی دولت مربوط به بخش زیرساخت ها است که شبکه دسترسی ایجاد شود.
 
معاون وزیر ارتباطات با تاکید بر اینکه خدمات دهی شبکه ملی اطلاعات طبق برنامه پنجم توسعه به اجرا درخواهد آمد، اضافه کرد: هدف این است که تا پایان برنامه این شبکه در کل کشور از نظر اجرا کامل شود اما قصد داریم به تدریج هر منطقه ای که زودتر آماده شد سرویس ها را مطابق ضوابط و برنامه ها به مردم ارائه دهد که این سرویس ها شامل امکانات پرظرفیت و پرسرعت خواهد بود.
 
حمایت از دیتابیس های بزرگ در داخل کشور
 
جهانگرد افزود: همراه با شبکه ملی در قسمت کاربردی نیز برنامه کامل و جامعی برای تولید محتوای ملی و بومی و ترغیب به آمدن دیتابیس های بزرگ به داخل کشور داریم.
 
وی افزود: سیاست های حمایتی و تشویقی دولت بر آن است که مصرف اینترنت داخل کشور به بیرون از کشور هدایت نشود و دیتاسنترهای بومی مورد حمایت قرار گیرد. در همین راستا از تولید نرم افزارهای موبایل و کسانی که دیتاهای بومی را جمع آوری می کنند و در اختیار مردم قرار می دهند، حمایت خواهیم کرد.
 
توسعه پهنای باند متوقف نشده است
 
معاون وزیر ارتباطات در پاسخ به سئوال دیگری از مهر در خصوص توقف در توسعه پهنای باند به دلیل نبود پیوست فرهنگی گفت: سیاست این است که ضوابط فرهنگی و امنیتی بر توسعه پهنای باند اینترنت حاکم شود.
 
وی گفت: در تمام دنیا ارتباطات هر کشوری به عنوان مرز امنیت ملی است و باید ضوابط فرهنگی و امنیتی برای آن اعمال شود که این موضوع نیز در دستور کار قرار دارد و رعایت می شود.
 
جهانگرد تاکید کرد: این مسئله به معنای توقف توسعه پهنای باند نیست و همچنان به موازات ضوابط فرهنگی و امنیتی، توسعه نیز انجام می شود.
 
برنامه وزارت ارتباطات برای مهاجرت به نسخه 6 آدرس های اینترنتی
 
رئیس سازمان فناوری اطلاعات در خصوص کمبود آدرس های اینترنتی نسخه 4 که باعث بروز برخی اختلالات در شبکه دسترسی اینترنت شده است نیز گفت: این مشکل جهانی وعمومی بوده و به دلیل ارتقای تکنولوژی پدید آمده است. بر این اساس سازمان فناوری اطلاعات بیش از یک سال است که کمیته تخصصی برای مهاجرت به نسل جدید آدرس های اینترنتی تشکیل داده و گزارشات منظمی را به وزیر ارتباطات ارائه می دهد.
 
وی با بیان اینکه در این کمیته تخصصی دستگاههای مختلفی مشارکت دارند و برای آن برنامه ریزی در حال انجام است، گفت: در این راستا اقداماتی برای چگونگی مهاجرت از نظام آدرس دهی نسل چهارم آی پی به نسل ششم در حال انجام است.
 
جهانگرد با بیان اینکه این پروژه هزینه های زیادی در حوزه نرم افزار، سخت افزار و مسائل امنیتی دارد، گفت: کمبود آی پی آدرس های اینترنتی یکی از شکاف های تکنولوژی برای ما است که باید هر چه سریعتر و با تدبیر و مدیریت به اجرا درآید که هم اکنون این کار در حال مطالعه است.
 
وی تصریح کرد: ما در کارگروه جهانی مهاجرت به نسخه 6 آدرس های اینترنتی عضو هستیم و با هماهنگی سازمان های بین المللی در حال انجام این تغییرات در نظام آدرس دهی خواهیم بود.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.