معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: در حوزه دسترسی به اینترنت باندپهن از برنامههای مدنظر کشور عقب هستیم چرا که طبق برنامه پنجم توسعه باید میزان دسترسی به اینترنت باندپهن به ۱۸ میلیون نفر برسد.
نصرالله جهانگرد در مراسم اختتامیه مسابقات ایده پردازی و برنامه نویسی ابزارهای هوشمند – ایران موبی کد 2014 – که 11 آذر ماه در دانشگاه امیرکبیر تهران برگزار شد با اشاره به آینده اقتصاد جهانی که به سمت خدمات مبتنی بر تکنولوژی خواهد رفت اظهار داشت: هم اکنون 4 میلیون دانشجو در ایران مشغول به تحصیل هستند و 10 میلیون نیز دانشجوی فارغ التحصیل داریم که این پتانسیل می تواند جریان حرکت به سمت سرویسهای تکنولوژی محور را رقم بزند.
دسترسی به اینترنت باندپهن به 18 میلیون نفر می رسد
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه در حوزه دسترسی به اینترنت باندپهن از برنامههای مدنظر کشور عقب هستیم، گفت: براساس اهداف برنامه پنجم توسعه باید میزان دسترسی به اینترنت باندپهن به 18 میلیون نفر تا پایان سال آینده برسد که هم اکنون این رقم 7.5 میلیون است و سال گذشته 3.5 میلیون نفر بوده است؛ حال با برنامه های افزایش پهنای باند و مجوز نسل های سوم و چهارم موبایل امیدواریم این اهداف محقق شود.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات با اشاره به طراحی شبکه ملی اطلاعات که انواع خدمات را در ساختاری بر بستر پردازش ابری ارائه خواهد کرد ادامه داد: هم اکنون در حوزه دولت الکترونیک نیز اقدامات خوبی صورت گرفته و امیدواریم برای سال آینده، دولت اعتباراتی را به این طرح اختصاص دهد تا خدمات دولت الکترونیک بر بستر شبکه ملی اطلاعات پیاده سازی شود.
افزایش 50 برابری حجم ترافیک اطلاعات تا دو سال دیگر
وی با بیان اینکه توسعه شبکه را در 3 لایه فیبر، مایکروویو و ماهواره خواهیم داشت به موقعیت استراتژیک ایران اشاره کرد که میتوان از این ظرفیت برای ترافیک دیتا بهره برد و گفت: حدود 3.4 ترابیت اطلاعات از پروژه کابل دریایی ایران اروپا جابجا می شود؛ در همین حال پروژه دیگری در این زمینه به زودی افتتاح می شود که ترافیک اطلاعات از عراق به ایران و از آنجا به آذربایجان و ارمنستان انتقال داده می شود.
جهانگرد پیش بینی کرد که حجم ترافیک دیتا تا پایان سال آینده به 4 ترابیت برسد که هم اکنون این رقم 180 گیگابیت بر ثانیه است و باید 50 برابر شود؛ این رقم در مورد ترافیک استانی 20 ترابیت و برای ترافیک بین استانی باید به 60 ترابیت بر ثانیه برسد.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به رشد ترافیک دیتای موبایل در کشور گفت: طی ماههای اخیر ترافیک دیتای موبایل 10 تا 20 ترابیت بر ثانیه برآورد شده است.
30 درصد مردم ایران دسترسی باندپهن دارند
وی با اشاره به پایش محلی انجام شده از سوی مرکز آمار ایران با همکاری سازمان فناوری اطلاعات گفت: براساس این بررسیها، 30 درصد مردم ایران دسترسی به باند پهن دارند و 100 خانوار ایرانی دارای ابزارهای ارتباطی هستند.
جهانگرد ضریب نفوذ موبایل فعال در ایران را 70 درصد عنوان کرد و گفت: ضریب نفوذ موبایل از حیث گوشی و سیم کارت در ایران بیش از 100 درصد است.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات از شناسایی 1500 سرویس در کشور خبر داد که در 14 خوشه دسته بندی شده و بر لزوم کاربردی کردن نرم افزارهای مرتبط با این خدمات تاکید کرد.
ابزارهای ارتباطی متصل در دنیا به 50 میلیارد شی ء می رسد
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به آنچه پیش روی دنیای امروز است که از آن به "بیگ دیتا" تعبیر می شود گفت: برآوردها حاکی از آن است که تا سال 2020 جمعیت جهان به 7.6 میلیارد نفر می رسد و نزدیک به 50 میلیارد ابزارهای متصل خواهیم داشت که سهم هر فرد در پیرامون خود 7 ابزار ارتباطی متصل خواهد بود.
وی رشد سالانه این ابزارهای ارتباطی را 30 درصد عنوان کرد که با پدیده بیگ دیتا اتفاق می افتد و گفت: حجم داده دنیا براساس برآورد موسسات بین المللی 5 زتا است که این حجم تا سال 2020 به 8 زتا می رسد.
افزودن دروس جاوا و اندروید به رشته کامپیوتر
جهانگرد کلید موفقیت بازار فناوری را تلفیقی از بکارگیری ابزارهای موبایل، بومی سازی و ابزارهای اجتماعی عنوان کرد و گفت: با وجود شمار زیاد ابزارهای اتصال به شبکه، نیاز به اپلیکیشنهای بومی خواهیم داشت که در این زمینه سازمان فناوری اطلاعات برای توسعه کارآفرینی در این بخش تلاش کرده و از توانمندسازی نیروها حمایت می کند.
وی از ارائه پبشنهاد افزودن دروس جاوا و اندروید به دروس دانشگاهی رشته کامپیوتر به دانشگاهها خبر داد و گفت: این دروس ابزار کار اپلیکیشن نویسی است و دانشگاهها باید این دروس را در سرفصلهای دروس خود بگنجانند.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات با تاکید براینکه اعطای وام به برنامه نویسان بدون حمایت از آنها توسعه بازار، راه حل درستی نیست گفت: محتوای بومی ایرانی به عنوان اقتدار کشور در فضای مجازی باید تولید شود و سازمان فناوری اطلاعات از تمامی این محتواها حمایت کرده و آنها را خریداری می کند.
وی اعلام آمادگی کرد که سازمان فناوری اطلاعات در تمامی برنامه های مرتبط با نرم افزارهای کاربردی بومی حضور فعال خواهد داشت و حامی و خریدار این برنامه ها خواهد بود.
جهانگرد خطاب به برنامه نویسان موبایلی گفت: هیچ کمپانی بین المللی رقیب شما نیست چرا که پول در سرزمین شما است و بازار ارزش افزوده کشور ما کم نظیر است.