وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه تعداد کمی از شرکت های خدماتی ارائه دهنده اینترنت کم فروشی می کنند، گفت: شرکت ها مکلف هستند تا براساس قرارداد حجم اینترنت در اختیار مشترکین قرار دهند لذا مردم نیز می توانند از طریق شماره 195 موضوعات را گزارش کنند.
محمود واعظی روز شنبه به مناسبت هفته درختکاری با کاشت نهالی در محوطه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در گفت و گو با خبرنگاران، افزود: با شرکت هایی که اقدام به کم فروشی اینترنت می کنند چندین جلسه تشکیل و از آنها خواسته شده تا براساس قرارداد حجم اینترنت در اختیار مشترکین قرار دهند.
وی ادامه داد: معاون سازمان تنظیم ارتباطات و تنظیم مقررات رادیویی نیز مامور رصد کردن نحوه عملکرد این شرکت ها می باشد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، اظهار داشت: حق مردم است که شرکت ها براساس قراردادی که با مردم برای دریافت خدمات اینترنتی امضاء می کنند، به مردم خدمات اینترنتی ارایه دهند.
واعظی تصریح کرد: با تعدادی از این شرکت ها برخورد کرده ایم ولی به دلیل سرمایه گذاری که برای این بخش کرده اند، اسامی آنها اعلام نشده بلکه این برخورد ها هم به صورت کتبی و هم شفاهی بوده است.
وی در خصوص اقدامات صورت گرفته نسبت به اظهارات رییس جمهوری در اردیبهشت ماه سال جاری در اعتراض به نحوه پهنای باند و سرعت اینترنت نیز گفت: با تمام تلاش پیگیر دستور رییس جمهوری در این زمینه هستیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: زمانی که صحبت از این موضوع شد پهنای باند اینترنت 700 مگابیت برثانیه بود ولی امروز این پهنا به یکهزار و 600 مگابیت بر ثانیه افزایش یافته است، هرچند درباره استفاده از پهنای باند بین الملل نیز براساس فرمول 80 درصد داخلی و 20 درصد خارجی عمل می کنیم.
واعظی اظهار داشت: سال گذشته تعداد کاربرانی که از اینترنت خانگی استفاده می کردند، سه میلیون و 300 هزار مشترک بود که امروز این تعداد به بیش از هشت میلیون مشترک افزایش یافته است.
وی خاطرنشان کرد: امروز کاربرانی که توسط موبایل از اینترنت استفاده می کنند، بیش از 10 میلیون مشترک است و با این سرعتی که به پیش می رویم امیدواریم روزی برسد که کسب منتظر دریافت اینترنت نباشد و افزایش کیفیت و سرعت به اندازه قابل توجهی افزایش یافته باشد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تصمیم گیری نسبت به محتوای پیامک های تبلیغاتی نیز گفت: سیاست های مربوط به پیامک های تبلیغاتی هم برای تبلیغات و هم ارزش افزوده به تصویب رسیده و کمیته ای در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با عضویت 9 دستگاه امور مربوط به محتوا را مورد بررسی قرار می دهند.
واعظی تصریح کرد: نحوه برخورد با متخلفین نیز در این سیاست ها مشخص شده لذا آمادگی داریم با توجه به اینکه زیرساخت این موضوع در اختیار این وزارتخانه قرار دارد در صورت لزوم محدودیت هایی را ایجاد کنیم.
وی درخصوص دلایل تاخیر در ارائه تلفن ثابت نیز افزود: متاسفانه در سالهای گذشته باید سرمایه گذاری های لازم برای توسعه شبکه صورت می گرفت که این اقدام انجام نشده و گاها به دلیل سیاست سهامداران در خصوصی سازی کمتر به این موضوع توجه شده است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اضافه کرد: به نظر می رسد سهامداران اگر این رویه را ادامه دهند در آینده با مشکلات جدی مواجه خواهند شد و باید نسبت به این موضوع تجدیدنظر کنند تا درآمدی را که کسب می کنند به ویژه در شرکتهای تلفن همراه در زمینه توسعه هزینه نمایند.
در این مراسم از باغبانانی که در محوطه وزارت ارتباطات وفناوری اطلاعات مشغول فعالیت بودند از سوی واعظی تقدیر به عمل آمد.