گوشیهای هوشمند زیادی در بازار وجود دارند و تنوع آنها هر کسی را که علاقهمند به خرید یکی از آنها باشد دچار مشکل میکند. به روز شدن مداوم گوشیهای پرچمدار حتی مشتریانی که حاضرند هزینه بیشتری بپردازند را هم با این پرسش مواجه میکند که آیا کمی صبر کنند تا موبایل تازهتر و قدرتمندتری وارد بازار شود یا همین الان دست به انتخاب و خرید بزنند. بر اساس یک سنت همیشگی هر خریدی از بازار دیجیتال که دیرتر صورت بگیرد به محصول قدرتمندتری منجر خواهد شد، اما اگر همواره منتظر محصول قدرتمندتر و با قابلیتتر بعدی بایستیم اساسا نباید موبایل بخریم. در لیست زیر سراغ گوشیهای هوشمند پرچمداری رفتهایم که هماکنون در بازار حضور دارند. قطعا بسیاری از این مدلها، هفتهها یا آخر ماههای پرچمداری خود را میگذرانند اما انتخابهای موجود برای کسی هستند که همین امروز قصد خرید دارد.
اچ تی سی One M8
شرکت اچ تی سی همین دو هفته قبل پرچمدار جدید M9 را معرفی کرده که البته هنوز وارد بازار نشده است. نکته مهم برای کسانی که قصد دارند M8 را خریداری کنند این است که مدل جدیدتر اچ تی سی چندان تفاوتی با مدل قدیمیتر ندارد و صرفا کمی بهبودهایی مانند پردازنده بهتر و تغییر مدل دوربین در آن به چشم میخورد. دیزاین کاملا آلومینیومی، این گوشی را حتی تا همین امروز هم در زمره بهترین گوشیهای موبایل قرار میدهد. استفاده از ترکیب شیشه و فلز در این دستگاه عملا روند جهانی دیزاین موبایل را از بدنههای لاستیکی و پلاستیکی تغییر داد. دوربین در این گوشی ۱۶۰ گرمی نقطه ضعف بزرگ آن است. استفاده از تکنولوژی اولتراپیکسل آنچنانکه HTC آن را تبلیغ میکرد در دنیا جا نیفتاد و حتی خود HTC هم در M9 سرانجام دوباره به سراغ مگاپیکسل (برای دوربین پشتی) برگشت. رابط کاربری که HTC آن را « سنس ۶ » میخواند روی نسخه نهایی اندروید سرعت و جذابیت خوبی پیدا کرده و خبرخوان Blinkfeed هم به مجموعه جذابیتهای این گوشی اضافه میشود. این گوشی برای کسانی که میخواهند یک گوشی پرسرعت و قدرتمند اندرویدی در اختیار داشته باشند ایدهآل است و قیمت این گوشی در بازار یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان است.
آیفون ۶
فروش خیرهکننده آیفون ۶ با صفحه نمایش 7/ 4 اینچی در جهان آن را به بهترین آیفون تاریخ شرکت اپل تبدیل کرده است. برای کسانی که پیش از این آیفون داشتهاند، آیفون ۶ یک ارتقای کاملا ملموس است. صفحه نمایش با کیفیتتر و عملکرد بسیار سریع موبایل آن را در زمره بهترینهای بازار قرار میدهد و حتی از نظر سرعت عملکرد به مراتب بهتر از بقیه رقبا است. این گوشی ۱۲۹ گرمی مجهز به سیستمعامل iOS8 است و در ظرفیتهای مختلفی عرضه میشود. دوربین آیفون ۸ یکی از قدرتمندترین و سریعترین دوربینهای موبایل است، ضمن اینکه قابلیت تصویربرداری اسلوموشن (تا ۲۴۰ فریم بر ثانیه) و استاپموشن (برای ساخت کلیپهای انیمیشن) هم حالا به لطف پردازنده بهتر سرعت پردازش بالایی را در اختیار کاربر قرار میدهد. آیفون ۶ را نمیتوان با موبایلهای اندرویدی مقایسه کرد، چراکه سیستمعاملهای متفاوت دو شیوه مختلف کاربری را میطلبند اما قطعا این گوشی که از عمر آن 6 ماه نمیگذرد، برای اپل یک جهش فوقالعاده محسوب میشود. قیمت نسخه ۱۶ گیگابایتی این گوشی در بازار ۲ میلیون و ۳۴۰ هزارتومان است.
گلکسی اس ۵
پرچمدار فعلی سامسونگ تا کمتر از چند هفته دیگر جای خود را به گلکسی اس ۶ میدهد که چند هفته قبل در جریان کنفرانس جهانی موبایل در بارسلونا به همگان معرفی شد. جنس پلاستیکی این گوشی یکی از نقاط ضعف طراحی آن به شمار میرود اما در مقابل این گوشی ۱۴۵ گرمی مزیتهایی چون سرعت بالا و صفحه نمایش فول اچ دی دارد. پردازنده گلکسی اس ۵ از نوع چهار هستهای Exynos است و دوربین آن هم ۱۶ مگاپیکسلی است. نقطه قوت دیگر آن ضد آب بودن و تجهیز به سنسور اثر انگشت و همچنین باتری خوب ۲۸۰۰ میلی آمپری است. این گوشی با قیمت یک میلیون و ۴۷۵ هزارتومان در بازار عرضه میشود. توجه کنید که از عمر ساخت این گوشی بیش از یک سال میگذرد.
لومیا ۹۳۰
برای کسانی که مایل به استفاده از سیستمعاملهای اندروید و iOS نیستند یک انتخاب خوب وجود دارد و آن سیستمعامل مایکروسافت است که روی گوشیهای لومیا قرار گرفته است. این گوشی که اوایل تابستان امسال معرفی شد ۱۶۷ گرم وزن دارد با صفحه نمایش AMOLED با تفکیک ۴۴۱ پیکسل بر اینچ یکی از صفحه نمایشهای باکیفیت جهان موبایل را در اختیار دارد. پردازنده چهار هستهای اسنپدراگون ۸۱۰ و دوربین ۲۰ مگاپیکسلی که مجهز به تکنولوژی PureView است این گوشی را به یک دوربین عکاسی قدرتمند هم تبدیل میکند. قیمت این گوشی هماکنون در بازار یک میلیون و ۶۰۰ هزارتومان است.
اکسپریا Z3
هر چند بسیاری منتظر بودند تا سونی در کنفرانس موبایل امسال پرچمدار جدیدی را به بازار معرفی کند، اما این شرکت ژاپنی چنین نکرد و گوشی را که کمتر از 6 ماه قبل با وزن ۱۵۲ گرم به بازار عرضه کرده را همچنان به عنوان پرچمدار خود در بازار دارد. واقعیت این است که سونی در سری Z از یک دیزاین واحد (هم در تبلت و هم در گوشی) بهره گرفته و سه مدل Z1 و Z2 و Z3 تفاوت دیزاینی چندانی با هم ندارند، اما Z3 دو سیمکارته سریعترین و بهبودیافتهترین گوشی سری Z است. با پردازنده اسنپدراگون ۸۱۰ و دوربین
7/ 20 مگاپیکسلی و صفحه نمایش 5/ 5 اینچی IPS و تفکیک تصویری ۵۳۴ پیکسل بر اینچ میتوان گفت که پرچمدار سونی جزو رده بالاهای موبایل در زمینه کیفیت صفحه نمایش و سرعت پردازش است. قیمت اکسپریا Z3 Dual هماکنون در بازار یک میلیون و ۷۰۰ هزارتومان است.
الجی G3
الجی 6 ماه قبل هنگام معرفی این گوشی ۱۴۹ گرمی به همگان نشان داد که از پلاستیک به فلز روی آورده است. مشخصات صفحه نمایش و حتی پردازنده این گوشی بسیار شبیه سونی Z3 است اما در مقابل یک دوربین ۱۳ مگاپیکسلی باتری
3 هزار میلی آمپری از دیگر تفاوتهای آن با دیگران است. نسخه ۱۶ گیگابایتی این گوشی هماکنون در بازار یک میلیون و ۴۰۰ هزارتومان قیمت دارد.
بلک بری پاسپورت
یک صفحه نمایش 5/ 4 اینچی به همراه صفحه کلید این گوشی هوشمند را از دیگر گوشیها متمایز میکند. این گوشی ۱۹۰گرمی سیستمعامل بلکبری نسخه ۱۰ را روی خود دارد ولی پردازنده خوب اسنپ دراگون ۸۱۰ و دوربین ۱۳ مگاپیکسلی و سایر مشخصات آن شبیه پرچمداران است. قیمت این گوشی در بازار ۲ میلیون و ۱۰۰ هزارتومان است.
نکسوس 6
گوشیهای نکسوس را گوگل طراحی میکند و آن را با کمک شرکتهای دیگر میسازد. گوگل برای نکسوس ۶ شرکت موتورولا را بهعنوان همکار سازنده انتخاب کرد. این گوشی ۱۸۴ گرمی
9/ 5 اینچی صفحه نمایش فول اچدی و دوربین
۱۳ مگاپیکسلی دارد و قیمت نسخه ۳۲ گیگابایتی آن در بازار ۲ میلیون و ۲۰۰ هزارتومان است.