تلفن همراه

گوشی

April 8, 2015
19:08 چهارشنبه، 19ام فروردینماه 1394
کد خبر: 68737

شارپ نخستین گوشی سه‌بعدی دنیا را سال 2002 ساخته بود

اگرچه تصور می‌شود که اچ‌تی‌سی و ال‌جی پایه‌‌گذار ساخت گوشی‌های سه بعدی هستند، اما در واقع ژاپنی‌ها نخستین گوشی سه بعدی دنیا را تولید کرده‌اند.
نخستین گوشی با نمایشگر سه ‌بعدی دنیا را شرکت شارپ سال 2002 تولید کرد و این گوشی فقط در ژاپن عرضه شد.
دقیقا زمانی یک شرکت ژاپنی اقدام به ساخت گوشی با نمایشگر سه بعدی کرد که هنوز گوشی‌های هوشمند تولید و فراگیر نشده بودند. تا سال 2007 که گوشی آیفون تولید شد، اکثر گوشی در رده ساده و به اصطلاح فیچرفون بودند و از فناوری خاصی بهره نمی‌بردند. 
بعدها نمایشگرهای سه بعدی با گوشی‌های EVO 3D اچ‌تی‌سی و Optimus 3D ال‌جی که سال 2011 میلادی وارد بازار شدند، شناخته شد، با این حال هیچگاه نتوانستند نظر مشتریان را جلب کنند و در نتیجه این استقبال کم اجازه نداد تا در بازار گوشی‌های هوشمند انقلابی شکل بگیرد. با اینکه بعد از این گوشی‌ها مدل‌های مشابه دیگری ارایه شد، اما باز هم مورد توجه مشتریان قرار نگرفت.  نوامبر سال 2002 میلادی برای اولین بار تصاویری مربوط به گوشی mova SH251iS شارپ به عنوان اولین محصول با قابلیت نمایش تصاویر سه ‌بعدی معرفی شد. این گوشی تنها در کشور ژاپن تحت قرارداد اپراتور NTTDoCoMo به فروش رسید و به همین اطلاع زیادی درباره آن منتشر نشده است.
mova SH251iS شارپ با نمایشگر 2/2 اینچی 65K از فناوری اختلاف دید برای ایجاد افکت‌های سه ‌بعدی استفاده می‌کرد که یک دهه بعد در گوشی‌های Evo 3D و Optimus 3D به کار گرفته شد. کاربران بدون استفاده از عینک و هیچگونه انحراف یا تغییر رنگ می‌توانستند عمق تصاویر را تشخیص دهند. دوربین 0.3 مگاپیکسلی این گوشی نمی‌توانست تصاویر سه ‌بعدی را ثبت کند ولی به کمک یک اپلیکیشن ویرایشگر عکس‌های دو بعدی معمولی به تصاویر سه ‌بعدی تبدیل می‌شد. البته امکان دانلود محتوای سه ‌بعدی ار زوی اینترنت نیز وجود داشت.گوشی SCH-B710 سامسونگ که سال 2007 عرضه شد، یکی دیگر از گوشی‌های سه ‌بعدی است که بر خلاف محصول شارپ، می‌توانست به کمک یک جفت دوربین 3/1 مگاپیکسلی تصاویر سه ‌بعدی را شکار کند. گوشی سامسونگ به یک نمایشگر 2/2 اینچی با وضوح 240 × 320 پیکسل مجهز بود و از همان فناوری مشابه گوشی شارپ برای نمایش تصاویر سه ‌بعدی بهره می‌برد.  گوشی‌های مجهز به نمایشگر سه ‌بعدی نتوانستند آن طور که باید نظر مشتریان را جلب کنند، بر این اساس به نظر نمی‌رسد هیچ‌کدام از کمپانی‌های بزرگ تمایلی به ارایه یک گوشی سه ‌بعدی جدید داشته باشند. شاید هنوز فناوری در این زمینه به تکامل نرسیده است و شاید هم اکثر مشتریان نمایشگرهای سه ‌بعدی را یک قابلیت خاص می‌دانند. 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.