تلفن همراه

گوشی

لوازم جانبی

May 5, 2015
10:22 سه شنبه، 15ام اردیبهشتماه 1394
کد خبر: 69678

ساخت نوعی قاب برای آیفون که از امواج رادیویی سرگردان برای شارژ گوشی استفاده می کند

آنطور که دکتر راب لی موسس Nikola Labs می گوید در حدود ۹۷ درصد از میزان انرژی مصرفی تلفن های هوشمند برای انتقال داده و برقراری تماس های صوتی با استفاده از فرکانس های رادیویی به هدر می رود.
 
از همین رو، استارتاپ دکتر لی که در اوهایو استقرار یافته بر آن شده تا راهی برای جلوگیری از هدر رفتن این انرژی پیدا کند و مدعی شده که با استفاده از یک قاب ۹۹ دلاری که برای آیفون ساخته می تواند این انرژی را مهار نماید.
 
برخلاف راهکارهایی نظیر سیستم انتقال برق فراصوت که توسط شرکتی به نام uBeam ارائه شده و توانست ۱۳ میلیون را برای تولید انبوه آن جمع آوری کند، برای استفاده از این قاب نیاز به هیچگونه فرستنده ای که لازم باشد در محدوده اش قرار بگیرید، وجود ندارد.
 
 
نتیجه قابی می شود که به صورت آرام و بی صدا انرژی به هدر رفته آیفون شما را دریافت کرده و از آن برای شارژ مجددش استفاده می کند.
 
برخی با شنیدن این خبر تصور می کنند که می توانند آیفون خود را در حالی که هیچ شارژی ندارد در آن قرار دهند و آن را به طور کامل شارژ نمایند. اما در حقیقت، آنتن و مدار اصلاح کننده تبدیل برق مستقیمی که در واقع همان بخش سحرآمیز ماجرا را تشکیل می دهند، تنها قادرند عمر باتری یک آیفون را تا ۳۰ درصد افزایش دهند و باید بگوییم که این کار بیش از اندازه کند انجام می شود.
 
اما نکته مثبت در این رابطه آن است که قاب مورد بحث از فرایندی انفعالی برای این منظور استفاده می کند و این فرایند تا زمانی ادامه می یابد که قاب به موبایل متصل شده باشد و به همین دلیل باتری دستگاه از لحاظ نظری باید به شکل آرام تری خالی شود.
 
این قاب فاقد باتری یا خازن هایی است که بتوانند بخشی از انرژی دریافت شده را در خود ذخیره نمایند و به همین دلیل، کوچک تر از قاب های شرکت Mophie به نظر می آید.
 
دکتر لی پیشتر ریاست دانشکده مهندسی کامپیوتر و برق ایالت اوهایو را بر عهده داشته و همین مساله تا حدودی اعتبار قاب ساخته شده را بالا می برد.
 
این قاب مستقیما از دپارتمان مهندسی ایالت اوهایو سربر آورده و آزمایشگاه های نیکلا مجوزی را از این دانشگاه دریافت کرده تا آن را به یک کلای تجاری تبدیل کنند و به صورت انحصاری تولید نمایند.
 
 
تیم سازنده این قاب، یک نمونه نمایشی از آن را به یک ولت سنج متصل نمودند و سپس دریافتند زمانی که قاب در مجاورت روترهای وای فای قدیمی Linksys قرار می گیرد، نوسانات برقی در آن ایجاد می شود.
 
نمی شود با قطعیت گفت که آیا این قاب می تواند راهکار مناسب برای جلوگیری از هدر رفتن انرژی مورد استفاده تلفن های هوشمند باشد یا خیر، با این همه، براساس آزمایشات صورت گرفته روی آن روشن شد که شانس تجاری شدنش بسیار پایین است.
 
در هر صورت شرکت سازنده هم اکنون خود را برای رونمایی رسمی این محصول در ماه آینده آماده می کند و وعده داده که علاقمندان را با مشخصات سخت افزاری این قاب که احتمال تولید انبوهش هم بسیار کم است، آشنا خواهد کرد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.