فناوری اطلاعات

May 29, 2015
21:09 جمعه، 8ام خردادماه 1394
کد خبر: 70545

مواضع ایران درباره حاکمیت اینترنت اعلام شد؛ ابراز نگرانی واعظی از شکاف دیجیتالی

محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ضمن سخنرانی در افتتاحیه اجلاس WSIS ۲۰۱۵ در محل اجلاس در ژنو، مواضع جمهوری اسلامی ایران در خصوص جامعه اطلاعاتی را تشریح کرد.
دکتر محمود واعظی در صحن اصلی اجلاس فروم WSIS 2015 که از 25 ماه مه ۲۰۱۵ با شعار «نوآوری مشارکتی: توانمندسازی سازمان‏‌های ICT برای توسعه پایدار» در ژنو سوئیس آغاز بکار کرده است، به سخنرانی پرداخت.
 
واعظی در این سخنرانی ضمن تشریح اهمیت جامعه اطلاعاتی مردم‌محور و توسعه‌محور، گفت: جامعه اطلاعاتی مردم‌محور و توسعه‌محور می‌تواند در دستیابی به اهداف توسعه به کشورها کمک کند.
 
وی افزود: امروز دنیا با چالش‌های جدی و جدیدی روبروست که برخی از این چالش‌ها را می‌توان با استفاده از ارتباطات و فناوری اطلاعات حل و فصل کرد.
 
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات کشورمان با اشاره به اینکه دنیا به اقتصاد مبتنی بر نوآوری روی آورده است، گفت: لازم است برای تشویق و تسهیل نوآوری‌های فناورانه، گام‌های بلندی برداریم. این موضوع ما را در رسیدن به اهداف توسعه پایدار و جامعه اطلاعات‌محور در همه جوانب و ساخت دنیایی بهتر کمک می‌کند.
 
واعظی با ابراز نگرانی از شکاف دیجیتالی بین کشورهای در حال توسعه با کشورهای توسعه یافته، گفت: برای کاهش این شکاف باید ICT و خدمات آن در دسترس همگان باشد.
 
وی افزود: حمایت از تلاش‌های ملی در کشورهای در حال توسعه در زمینه کاهش شکاف دیجیتال از طریق ایجاد، توسعه و تقویت ظرفیت‌ها برای تضمین حضور آنها در تمامی‌ زمینه‌های جامعه اطلاعاتی جهانی باشد.
 
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات کشورمان در ادامه با اشاره به موضوع حاکمیت و راهبری اینترنت گفت: جمهوری اسلامی ایران موضوع حاکمیت اینترنت را مهم‌ترین بخش از جامعه اطلاعاتی می‌داند و معتقد است باید بر اساس بیانیه ژنو در رابطه با آن عمل شود که مطابق آن، تمامی‌ دولت‌ها باید نقش و مسئولیت برابر در مسایل سیاست‌گذاری بین‌المللی مرتبط با اینترنت داشته باشند.
 
واعظی در پایان با اشاره به تلاش‌های دولت تدبیر و امید در جهت حمایت از نخبگان و فعالان بخش خصوصی در تکمیل و راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات، گفت: توسعه و تکمیل شبکه ملی اطلاعات در ایران را سرعت دادیم چراکه شبکه ملی اطلاعات می‌تواند ضمن دسترسی راحت‌تر و با سرعت و کیفیت بیشتر کاربران، منجر به گسترش تولید محتوای بومی شود.
 
وی افزود: ایران سرمایه‌گذاری‌ها و فعالیت‌های بخش خصوصی در پیشبرد اهداف شبکه ملی اطلاعات ایران را مورد حمایت قرار داده و از آن استقبال می‌کنیم.
 
«فروم ۲۰۱۵ وسیس» از 25 تا 29 ماه مه ۲۰۱۵ تحت عنوان «نوآوری با یکدیگر، توانمندسازی تکنولوژی‌های ارتباطی و اطلاع‌رسان برای توسعه پایدار» در ژنو سوئیس برگزار می‌شود. این مجمع بزرگترین گردهمایی جهانی سالیانه جامعه «تکنولوژی‌های ارتباطی و اطلاع‌رسان برای توسعه» است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.