تحلیل بازار

تلفن همراه

سخت‌افزار

فناوری

گوشی

September 5, 2015
23:55 شنبه، 14ام شهریورماه 1394
کد خبر: 73146

آیا گوگل نیاز به ادامه تولید گوشی‌های Nexus دارد؟

شرکت گوگل آخرین مدل از سری گوشی‌های Nexus را 29 سپتامبر 2014 عرضه کرد تا نسخه جدید سیستم عامل را در اختیار کاربران قرار دهد و نخستین گوشی مجهز به این سیستم عامل با دستگاه طراحی شده توسط گوگل به دست کاربران برسد. ولی کارشناسان هم‌اکنون این سوال را مطرح کرده‌اند که آیا گوگل نیاز دارد سالی یک گوشی هوشمند روانه بازار کند؟

به گزارش گروه اخبار خارجی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا)، این فرآیند سابقه طولانی دارد که گوگل همواره با تولیدکنندگان گوشی‌های هوشمند همکاری می‌کرده است تا محصولات بهتری را به دست کاربران جهانی برساند. ماجرای تولید گوشی هوشمند در شرکت گوگل در سال 2010 میلادی با عرضه Nexus One آغاز شد و طی سال‌های گذشته شرکت‌های HTC، سامسونگ، ال‌جی، موتورولا و ایسوس وظیفه تولید گوشی‌های گوگل را برعهده داشتند. البته طی چند ماه اخیر هوواوی چینی هم به لیست این شرکت‌ها اضافه شد.

هدف اصلی تولید گوشی‌های Nexus فروش مستقیم دستگاه اندرویدی گوگل به کاربران بود و این اتفاق از طریق فروشگاه‌ها و سایت‌های اینترنتی صورت می‌گیرد. گوگل در نخستین کنفرانس مطبوعاتی خود برای عرضه گوشی هوشمند Nexus اعلام کرد: «شرکت ما همچنین نخستین گوشی هوشمند خود را با نام Nexus One مجهز به نسخه جدید اندروید عرضه می‌کند که این گوشی آخرین همکاری مشترک گوگل با HTC محسوب می‌شود و آخرین نسخه اندروید را در خود جا داده است».

البته باید توجه داشت که Nexus طی چند سال اخیر هرگز نتوانست مانند آیفون اپل گروه گسترده کاربران را به سمت خود بکشاند و تاثیر قابل ملاحظه‌ای بر بازار جهانی دستگاه‌های اندرویدی برجا بگذارد. شرکت گوگل در این سال‌ها همواره تولید بخش سخت‌افزاری گوشی خود را به شرکت‌های بزرگ سپرد.

سال گذشته گوشی هوشمند Nexus 6 عرضه شد که برای آن امکان پشتیبانی از کارت حافظه microSD وجود نداشت. این گوشی در بازار جهانی عرضه شد و با این وجود نتوانست چندان مورد توجه قرار بگیرد.

گوگل از چند ماه قبل همکاری‌هایی را با دو شرکت ال‌جی و هوواوی آغاز کرده است تا وظیفه تولید مدل بعدی Nexus را به صورت همزمان به آنها بسپارد. ال‌جی یکی از بزرگترین تولیدکنندگان گوشی‌های اندرویدی در جهان محسوب می‌شود و LG G4 آن توانسته است بخش اعظم بازار جهانی را به خود اختصاص دهد. هوواوی نیز این روزها بازار چین را در دست دارد و گوگل به کمک آنها می‌کوشد محصول موفقی را به دست کاربران جهانی برساند.

با این وجود باید توجه داشت که تولید گوشی Nexus در سال گذشته برای گوگل سودآوری نداشت و ضررهای مالی را هم به همراه آورد. بر این اساس باید پیش‌بینی کرد که در آینده نزدیک تولید این سری از محصولات گوگل متوقف شود.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.