اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

September 15, 2015
8:06 سه شنبه، 24ام شهریورماه 1394
کد خبر: 73337

وزیر ارتباطات : ۵۰ میلیارد انسان و شیئ تا سال ۲۰۲۰ به اینترنت متصل می‌شوند

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: پیش بینی ها حاکی از آن است که در سال ۲۰۲۰ تعداد ۵۰ میلیارد انسان و شیئ به اینترنت متصل شوند.
محمود واعظی امروز در پنجمین نشست گفتگوهای راهبردی مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت گفت: بنده از ابتدای شکل گیری این مرکز در جریان بودم و با عمق دیدگاه رهبر و اهمیت این کار برای کشور در خصوص این مرکز آشنایی دارم. طبیعی است اگر ما یک راهبرد مشخص، نقشه و هدفگذاری صحیحی داشته باشیم و مبتنی بر عقاید دینی حرکت کنیم نتیجه خواهیم گرفت.
 
وی افزود: جای این فعالیت ها در کشور خالی بود و این موضوع می تواند مکمل چشم انداز سند ۲۰ ساله ۱۴۰۴ باشد.
 
واعظی گفت: سندی که قرار است بر روی آن کار شود و به تثبیت برسد باید جامع باشد و نباید جای هیچ بخشی از فعالیت های اساسی کشور در این سند خالی باشد.
 
وزیر ارتباطات با بیا اینکه در فناوری ارتباطات دنیا تحولاتی بوجود آمده گفت: ما نمی توانیم از این نظر فنی این موضوعی را نادیده بگیریم چرا که انقلابی در عرصه های ارتباطات بوجود آمده و در همه عرصه های دیگر نیز تاثیرگذار است.
 
وی با بیان اینکه امروزه بسیاری معتقد هستند که این فناوری به عنوان پیشران توسعه مطرح است، گفت: اگر کشور بخواهد به توسعه برسد نمی تواند در برنامه ریزی آینده خود نگاه جدی به فناوری ارتباطات و اطلاعات نداشته باشد. اگر ما روی این موضوع کار کنیم و از نظر علمی به این باور برسیم، جای این فناوری در این سند خالی نمی ماند.
 
وی با تاکید بر اینکه باید در کشور رویکرد دیگری برای توسعه و پیشرفت فناوری اطلاعات و ارتباطات در برنامه های خود لحاظ کنیم، گفت: اکنون فضای مجازی به یک فضای واقعی تبدیل شده و بحث فضای مجازی یک واقعیت است که همزمان فرصت ها و تهدیدهایی به همراه آن وجود دارد.
 
واعظی اظهار داشت: به جای اینکه درمقابل تهدیدها و فرصت ها در حوزه فناوری ارتباطات و اطلاعات بایستیم باید به سمت بومی سازی برویم  و این موضوع باید در راستای فرهنگ دینی ما پیش رود.
 
وی تاکید داشت: خوشبختانه زودتر ازهمگان، رهبر معظم انقلاب به این موضوع توجه کرند و از ۴ سال قبل به تشکیل شورای عالی فضای مجازی اقدام کردند تا به این موضوع بیشتر اهمیت داده شود.
 
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: یکی از وظایف ما این است که آینده را رصد کنیم و بدانیم که در عرصه فناوری ارتباطات و اطلاعات چه اتفاقاتی رخ می دهد و خود را برای آن زمان آماده کنیم.
 
وی با بیان اینکه روش و استراتژی استکبار کشورهای سلطه گر عوض شده است گفت: اگر تا دیروز این کشورها به دنبال تجهیزات نظامی برای تسلط بر کشورها بودند ولی امروزه از شبکه های اجتماعی برای تحقق این موضوع استفاده می کنند. شبکه های اجتماعی قدرتهای نرم به شمار می روند.
 
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اپلیکیشن های مختلف گفت: باید به این موضوع توجه کنیم و فرهنگ سازی هایی در این خصوص برای کاربران داشته باشیم. متاسفانه یکی از مشکلات ما این است که چنین ابزارهایی وجود دارد ولی فرهنگ سازی برای استفاده از اینها وجود ندارد.
 
وی با بیان اینکه اکنون بیش از ۳ میلیارد نفر به اینترنت متصل هستند، افزود: طی این روند پیش بینی می شود در سال ۲۰۲۰، ۵۰ میلیارد انسان و شیئ به این اینترنت متصل شوند و ما باید خودمان را برای چنین جامعه ای آماده سازی کنیم. پیش بینی می شود که در نسل پنجم تلفن همراه یک تحول بزرگی اتفاق بیفتد. همچنین پیش بینی ها حاکی از آن است که هوش مصنوعی به عرصه فناوری اطلاعات و ارتباطات در سال ۲۰۲۵ ورود پیدا کند.
 
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: هوش مصنوعی در حال ورود به این عرصه است و قرار است با موجود زنده تلفیق شود و شاهد تحولاتی باشیم.
 
وی با اشاره به سرعت اینترنت و پهنای باند گفت: ما تحت فشار دو گروه بودیم. یک گروه شکایت می کردند که پهنای باند و سرعت پائین  است و گروهی دیگر کارت زرد و هشدار می دادند که سرعت بالا است. می توانیم پهنای باند را چند برابر کنیم. در این خصوص با هیچ جناحی هم دعوا نداریم.
 
وی اظهار داشت: قدرت نرم ایران بالا است و فضا به گونه ای است که می توانیم تاثیرگذار باشیم.
 
واعظی عنوان کرد: اکنون شکاف دیجیتالی بین ما و کشورهای پیشرفته زیاد است چرا که این کشورها فناوری اطلاعات و ارتباطات را یک حوزه فانتزی می دانند اما نگاه دولت به آی سی تی زیربنایی است و این حوزه می تواند کشور را از تکانه های اقتصادی در امان نگه دارد.
 
وی در خصوص اینترنت از طریق ماهواره گفت: بحث اینترنت از طریق ماهواره هنوز تجاری نشده و در ۷ الی ۸ شرکت بزرگ در حال سرمایه گذاری است. این موضوع در حال گسترش است ولی محدودیت هایی دارد که می توان گفت رسیدن به آن قطعی است.
 
وی در خصوص نسل پنجم تلفن همراه اظهار داشت: با نسل پنجم می توان با استفاده از گوشی های هوشمند خود با سرعت بالا به همه نیازمندی های سرعت بالا پاسخ داد.
 
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: اگر تاکنون فیلمی را با نسل سوم در ۷۰ دقیقه و با نسل چهارم در ۷ دقیقه می توانیم دانلود کنیم، با نسل پنجم می توان زیر یک دقیقه فیلم را دانلود کرد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.