کمتر از ۳۰ میلیون تلفن همراه در سراسر منطقه خاورمیانه در طول سه ماهه سوم سال ۲۰۱۵ عرضه شده است و عرضه برندهای متنوع نسبت به سه ماهه قبلی ۴٫۴ درصد رشد داشته است.
این اطلاعات باتوجه به آخرین آمار منتشر شده از سوی IDC است. این رشد خرید مربوط به کشورهای امارات متحده عربی، ترکیه و عربستان سعودی است که در سه ماهه سوم سال ۲۰۱۵ به ترتیب ۱۱٫۲ درصد، ۱۰٫۲ درصد و ۵٫۷ درصد رشد داشتهاند.
مجموعا این سه کشور بیش از ۳۰ درصد عرضه تلفن همراه منطقه خاور میانه در سه ماهه سوم را به خود اختصاص دادهاند.
سهم گوشیهای هوشمند از بازار تلفن همراه در منطقه در طول سال ۲۰۱۵ رو به افزایش بوده است و این روند در سه ماهه سوم به رقم ۶۵٫۳ درصد رسیده است.
اسراییل و ترکیه در زمینه ساخت گوشیهای هوشمند پیشرو بودهاند و حداقل ۹۶ درصد از گوشیهای هوشمندشان را در سه ماهه سوم سال ۲۰۱۵ عرضه کردهاند. در مقابل، بازار مصرفی گوشیهای هوشمند در پاکستان سهمی بیش از ۳۵ درصد داشته است. برای منطقه شورای همکاری خلیج فارس، این سهم بین ۷۷ تا ۸۱ درصد بسته به کشورهای مختلف متغیر بوده است.
نابیلا پوپال، مدیر تحقیقات IDC در خاورمیانه، آفریقا و ترکیه میگوید: عامل اصلی افزایش عرضه گوشیهای همراه هوشمند، کاهش متوسط قیمت فروش برای این دستگاهها است.
وی افزود: متوسط قیمت فروش در خاورمیانه تقریبا هفت درصد در سه ماهه سوم کاهش یافته است. تقریبا ۶۰ درصد از فروش گوشیهای هوشمند در منطقه در این مدت برای گوشیهای با قیمت کمتر از ۲۵۰ دلار بوده است. گوشیهای با این حدود قیمت، گوشیهای با سیستم عامل اندروید هستند.
اندروید در رقابت با دیگر سیستم عاملها پیروز گشته، چنانچه بررسیها نشان میدهد بیش از ۸۷ درصد از فروش گوشیهای هوشمند خاورمیانه در سه ماهه سوم سال ۲۰۱۵ دارای سیستم عامل انروید بوده است و نسبت به سه ماهه قبلی ۷٫۳ درصد افزایش فروش داشته است.
سیستم عامل iOS اپل سهم خود را در بازار به اندازه ۷٫۴ درصد در همین زمان کاهش داده است و مشتریان منتظر ورود آیفونهای جدید به بازار منطقه هستند.
سعد الخادم، تحلیلگر IDC در منطقه خاورمیانه، آفریقا و ترکیه میگوید: به احتمال زیاد سیستم عاملهای کوچکتر دیر یا زود در برابر سیستمهای عامل بزرگ شکست خواهند خورد. آنها قادر نخواهند بود در برابر سیستمهای همواره در حال توسعه مانند اندروید یا iOS رقابت کنند.
وی افزود: همچنین این واقعیت وجود دارد که مزیت قیمت که سیستم عاملهای کوچک به آن اتکا میکنند در طولانی مدت برای رقابت با دستگاههای با قیمت پایین و همواره درحال توسعه که اندروید پیشنهاد میدهد، کافی نیست.
سامسونگ، اپل و هواوی سه عرضهکننده گوشیهای هوشمند برتر در خاورمیانه هستند که در سه ماهه سوم سال ۲۰۱۵ با سهم ترکیبی ۶۰ درصد بازار را در اختیار داشتهاند. سامسونگ به تنهایی ۴۱ درصد از گوشیهای هوشمند در منطقه خاورمیانه را در همین مدت عرضه کرده است. لنوو چهارمین عرضه کننده است که ۴٫۸ درصد افزایش سهم فروش داشته پس از آن که ۴۱٫۲ درصد افزایش عرضه در سه ماهه گذشته داشته است.
ارایهدهندگان شبکههای مخابراتی برای ارتقای زیرساختها رو به جلو حرکت میکند و فروشندگان گوشی هوشمند دستگاههای جدیدی را پیشنهاد میدهند که امکان استفاده از فناوریهای جدید را داراست. به عنوان مثال، عرضه گوشیهای هوشمند FD-LET به اندازه ۱۴ درصد نسبت به سه ماهه دوم سال ۲۰۱۵ افزایش یافته است و انتظار میرود در سه ماهه آینده این نرخ افزایش یابد.
IDC انتظار دارد عرضه تلفن همراه در سال ۲۰۱۶ در سراسر منطقه خاورمیانه از مرز ۱۲۳ میلیون گوشی هوشمند عبور کند.