امنیت

فناوری اطلاعات

February 20, 2016
19:04 شنبه، 1ام اسفندماه 1394
کد خبر: 76254

هک بدون اتصال به اینترنت هم ممکن شد

پژوهشگران قادر شدند داده‌هایی را از رایانه‌ای که به اینترنت وصل نبود سرقت کنند.
 
بیشتر هک‌های مدرن از یک الگوی مشابه پیروی می‌کنند: یک هکر، رایانه یا یک پایگاه اینترنتی را که به خوبی محافظت نشده می‌یابد و به دنبال راهی می‌گردد تا به اطلاعاتی که در آن ذخیره شده دسترسی پیدا کند.
 
ممکن است هکرها از طریق اعتبارهای به سرقت رفته به اطلاعات وارد شوند و یا دستگاه مورد نظر به اینترنت وصل باشد و کدهای پنهانی بفرستد و یا ممکن است دستگاه، پسورد آسان و قابل حدسی داشته باشد.
 
برای محافظت در مقابل چنین هک‌هایی، شبکه‌های کامپیوتری مهم مانند سرورهای نظامی یا سیستم‌های کنترل نیروگاه‌ها اغلب از اینترنت عمومی و یا سیستم‌هایی که به اینترنت متصلند جدا هستند.
 
این جدایی که به آن شکاف هوایی (air gap) می‌گویند به این معنی است که شبکه نمی‌تواند در دسترس مهاجمین از راه دور باشد. داده‌ها تنها در صورتی که فردی به صورت فیزیکی با استفاده از USB یا رسانه دیگری به اطلاعات سرور دسترسی باشد از شبکه امن حذف می‌شوند.
 
اما حتی شبکه‌هایی که دارای شکاف هوایی هستند هم ممکن است مورد نفوذ قرار بگیرند. همان‌طورکه در این ماه، پژوهشگرانی در دانشگاه تلاویو گزارش دادند که توانستند اطلاعاتی را از یک رایانه سرقت کنند در حالی که رایانه به اینترنت متصل نبوده و در اتاقی مجزا از هکر قرار داشته است.
 
حتی اگر یک کامپیوتر به اینترنت وصل نباشد، هنوز هم تابش‌های الکترومغناظیسی (امواج رادیویی) از آن بیرون می‌آید. پژوهشگران توانستند با استفاده از یک آنتن و یک تقویت‌کننده این امواج را اندازه‌گیری کنند و با استفاده از اطلاعات به دست آمده، یک کلید رمزنگاری‌شده از کامپیوتر هدف استخراج کنند.
 
البته این موضوع بدان معنا نیست که هکرها حالا به راحتی می‌توانند داده‌ها را از دستگاه‌هایی که خاموش یا جدا از شبکه‌های عمومی هستند بیرون بکشند.
 
حمله‌ به شکاف‌های هوایی توسط پژوهشگرانی صورت گرفته که این کار را با تجهیزات آزمایشگاهی و مبلغی حدود 3000 دلار انجام داده‌اند اما هنوز هم لازم است پژوهشگران فاصله‌ای چند متری تا کامپیوتر هدف داشته باشند. اما این تحقیق نشان می‌دهد حتی اگر جلوی آسیب‌پذیری نرم‌افزار گرفته شود، ممکن است راه‌های دیگری برای هکرها باشد که به سیستم دسترسی پیدا کنند.
 
این موضوع برای دولت‌ها، ارتش‌ها و شبکه‌های کامپیوتری مالی اهمیت دارد که اغلب دارای شکاف‌های هوایی هستند که از اطلاعات حساس آنها در برابر نفوذ و حمکه هکرها محافظت کند. این موضوع همچنین روی ماشین‌هایی که با زدن یک دکمه از راه دور باز می‌شوند هم تاثیر دارد،‌ زیرا اگرچه این ابزارهای ارتباطی بی‌سیم به اینترنت وصل نیستند، با این وجود مجرمین قادر خواهند بود ماشین‌ها را به تصرف خود دربیاورند.
 
البته برای حفاظت شبکه‌هایی که شکاف هوایی دارند از هجوم هکرها، سیاست‌گذاران ممکن است محدودیت‌هایی را بر مقدار الکترومغناطیسی قابل قبولی که از یک دستگاه خاص نشت می‌کند اعمال کنند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.