تلفن همراه

گوشی

March 31, 2016
9:31 پنجشنبه، 12ام فروردینماه 1395
کد خبر: 76766

گوگل به FBI برای رمزگشایی ۹ گوشی اندرویدی کمک کرده است

پس از به اتمام رسیدن دعوای اپل و اف بی آی، مدارک جدید نشان می‌دهند که دولت آمریکا در گذشته نیز بیش از ۶۳ بار از گوگل و اپل برای رمزگشایی از گوشی‌ها کمک خواسته است که ۹ مورد از آن‌ها مربوط به گوگل بوده است. البته مشخص نیست که چه تعداد از این درخواست‌ها پاسخ مثبت گرفته‌اند اما ظاهرا گوگل در این زمینه با دولت همکاری داشته است.
 
نزاع اپل و دولت آمریکا برای حفاظت از اطلاعات کاربران به پایان رسید اما این ظاهرا اولین باری نبوده که اف بی آی از اپل و گوگل برای قفل‌گشایی گوشی‌های هوشمند کمک خواسته است. بیشتر درخواست‌ها از اپل بوده اما در ۹ مورد نیز دولت از گوگل کمک خواسته است.
 
این ۹ دستگاه ساخت شرکت‌های آلکاتل، Kyocera و سامسونگ بوده‌اند که از سیستم پیش‌فرض گوگل برای جلوگیری از رمزگشایی پشتیبانی می‌کردند. یکی از سخنگویان گوگل در این باره می‌گوید: «ما حکم‌های دادگاه را به دقت بررسی می‌کنیم تا این نوشته‌ها کاملا مطابق قانون باشند. با این حال ما تاکنون حکم قضایی مانند آنچه که به دست اپل رسیده، دریافت نکرده‌ایم. ما به هیچ عنوان در برابر درخواست ساخت ابزاری برای رمزگشایی راحت از گوشی‌های هوشمند، تسلیم نخواهیم شد.»
 
گوگل به صورت مستقیم به نرم‌افزار گوشی‌های اندرویدی دسترسی ندارد اما می‌تواند به قفل لاک اسکرین از طریق مدیریت ابزار اندروید، دسترسی داشته باشد. البته این ویژگی در اصل ابزاری برای افرادی است که رمز لاک‌اسکرین خود را فراموش کرده باشند. این ویژگی فقط برای Patternها در لاک اسکرین عملی بود و اگر از رمز عددی یا حسگر اثر انگشت استفاده می‌شد، استفاده از آن امکان‌پذیر نبود.  با این حال این ویژگی از اندروید آبنبات چوبی به بعد از اندروید حذف شد. سامسونگ ویژگی مشابهی را در قالب FindMyMovile ارائه کرده است اما این امکان مشابهی در آی او اس ندارد.
 
ویژگی مذکور می‌تواند برای پلیس کارگشا باشد چرا که می‌توان به وسیله‌ی آن رمز دستگاه را ریست کرد. معمولا گوگل ابتدا رمز دستگاه را تغییر داده و پس از انجام تحقیقات بار دیگر رمز آن را عوض می‌کرده است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.