لبه تکنولوژی

June 1, 2016
16:45 چهارشنبه، 12ام خردادماه 1395
کد خبر: 77786

فاکسکان 60 هزار روبات جایگزین کارگرانش کرد

فاکسکان در ماه اوت سال 2011 بود که برای اولین ‎بار دربارهی روبات‎های Foxbots صحبت کرد و اعلام کرد که تولیدکنندگان فاکسکان طی سه سال آینده نیروی انسانی اش را با ماشین آلات جایگزین خواهد کرد. در واقع، فاکسکان با توجه به فشار زیاد کاری و همچنین مشکلاتی چون خودکشی کارگران در سال های اخیر، کارگرانش را به لقایش بخشیده و چند سال پیش تصمیم گرفت که روبات ها را جایگزین نیروی انسانی اش کند تا این آدم های آهنی بدون حقوق و درخواست اضافی کار چندین نفر را بی وقفه انجام دهند. حال خبرها حاکی از آن است که فاکسکان این وعده را عملی کرده و 60 هزار روبات را جایگزین کارگرانش کرده است.
 
بر اساس گزارش هایی که طی این یکی دو روز منتشر شده است، بزرگترین تولید کننده لوازم الکترونیک جهان حدود ۶۰ هزار از کارگران کارخانه خود را با ماشین آلات جایگزین کرده است. به عبارتی بنا به گفته یک تبلیغاتچی دولتی در شهرستان کوشان، واقع در جنوب چین، این کارخانه به لطف معمول سازی روبات ها، نیروی کارمندی خود را از ۱۱۰ هزار به ۵۰ هزار تقلیل داده است. این کار می تواند به کاهش هزینه های نیروی کار برای این کمپانی کمک کند. این کارخانه که بزرگترین صادر کننده کشور چین به حساب می آید، میزان گردش مالی اش در سال گذشته میلادی حدود ۶۰ میلیارد دلار بوده است. ‏
 
فاکسکان  شرکت بزرگی است که در چین، تایوان و چندین کشور دیگر کارخانه های بزرگی دارد. این شرکت محصولات الکترونیک بسیاری از شرکت های بزرگ دنیا را تولید می کند. در واقع محصولات مختلف سونی، اپل، ایسر، ایسوس، اینتل، نوکیا، مایکروسافت، HP، دل و بسیاری دیگر از شرکت ها در نهایت توسط این شرکت تولید یا مونتاژ و تکمیل می شوند. ‏
 
مدیریت این کارخانه تصمیم گرفته تا سال آینده ۳۰۰ هزار روبات را برای انجام دادن مراحل مختلف تولید و مونتاژ وارد کار بکند. قرار است تا سه سال آینده تعداد روبات های مشغول به کار به یک میلیون عدد برسد. 
این شرکت طی چند سال گذشته از طرف نهادهای حقوق بشر تحت فشار قرار داشته است. آنها معتقدند که فاکسکان کارگران خودش را به کار بیش از حد وادار می کند و حقوق و مزایای کافی به آنها نمی دهد. ‏
 
‏خبر خودکشی چند نفر از کارگران این شرکت طی چند ماه گذشته سر و صدای زیادی به پا کرده است. روبات به حقوق و مزایا نیاز ندارد و خودکشی هم نمی کند بنابراین به نظر می رسد این تصمیم جدید فاکسکان در راستای کمتر شدن این فشار ها هم بوده است. البته باید دید کارمندان آهنی چینی چند نفر از همکاران انسان خودشان را از کار بیکار می کنند. گفتنی است که هر Foxbot می‎تواند به طور میانگین 30 هزار دستگاه را مونتاژ کند.
 
روبات ها راهی کارخانه ها می شوند
35 کمپانی تایوانی از جمله فاکسکان طبق داده‎های رسمی طی سال گذشته حدود 610 میلیون دلار برای هوش مصنوعی صرف کرده‎اند. حدود 600 کمپانی بزرگ در کوشان در حال برنامه‎ریزی برای جایگزینی کارکنان خود با روبات‎ها هستند.
 
مدیران فاکسکان اعلام کرده اند: کارهای اکثر این کمپانی‎ها توسط ما هماهنگ می شوند و ما اپراتور اکثر آنها محسوب می‎شویم. فاکسکان در مصاحبه ای اعلام کرده است که در حال کار روی خودکارسازی بسیاری از عملیات تولید خود است، اما این کمپانی این موضوع را که خط جدید مونتاژ روباتیک منجر به کاهش شغل برای نیروی انسانی این شرکت  می شود، انکار کرده است. در واقع این شرکت می گوید برخی از مشاغل و وظایف تکراری که قبلا توسط کارگران انجام می شده اند را با ماشین ها جایگزین کرده است، ولی در عوض این امکان را فراهم آورده است که برای تمرکز روی قسمت های باارزش تر از روند ساخت مانند بخش تحقیق و توسعه و کنترل کیفیت نیروی بیشتری را استخدام کند.
 
همچنین فاکسکان با بیان کردن شعار «همبستگی نیروی انسانی و خودکارسازی» در بخش‎های عملیاتی تولید محصولات خود برنامه‎اش را دنبال می‎کند. با وجود جایگزینی روبات‎ها، فاکسکان هنوز نیروی انسانی زیادی را در کشور چین دارد.
 
گفتنی است که طبق گزارش گروه مشاورین Deloitte در دانشگاه آکسفورد، 35 درصد از شغل های موجود ممکن است طی 20 سال آینده به علت پدیده‎ اتوماسیون و استفاده از روبات‎ها حذف شوند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.