سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی دو موافقت اصولی جدید اپراتورهای مجازی تلفن همراه را در تاریخهای اول و دوم شهریور (خارج از مهلت مقرر) صادر کرده است.
اوایل مرداد ماه سال جاری معاون بررسیهای فنی و صدور پروانه رگولاتوری از حذف محدودیت مهلت شش ماهه دارندگان موافقت اصولی پروانه اپراتور مجازی تلفن همراه (MVNO) برای عقد قرارداد عمدهفروشی با اپراتورهای میزبان خبر داد و گفت: این اصلاحیه در کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات مصوب شده است.
صادق عباسی شاهکوه عنوان کرد: براساس مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات اپراتورهای میزبان حداکثر تا سوم آبان سال جاری فرصت دارند تا برای عقد حداقل یک قرارداد عمدهفروشی با دارندگان موافقت اصولی پروانه اپراتور مجازی تلفن همراه اقدام و همچنین حداکثر تا سوم آذرماه 95 فرصت دارند حداقل یک قرارداد دیگر را با سایر دارندگان موافقت اصولی پروانه MVNO منعقد کنند.
وی درباره وضعیت سایر متقاضیان دریافت موافقت اصولی MVNO گفت: آن دسته از متقاضیانی که حداقل امتیازهای لازم را براساس شرایط ذکر شده در مصوبات کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات کسب کرده و رگولاتوری نیز برای تسلیم ضمانتنامههای بانکی پرداخت حقالامتیاز و حس انجام تعهدات و ارائه اقرارنامه مبنی بر عدم وجود سهامداری مستقیم یا غیرمستقیم با آنان مکاتبه کرده است حداکثر تا 31 مرداد 95 فرصت دارند تا مدارک و مستندات مورد نیاز را به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیوئی ارائه کنند.
او افزود: رگولاتوری به مدارک و مستنداتی که پس از 31 مرداد ماه ارسال شوند به هیچ عنوان ترتیب اثر نمیدهد.
به گزارش تسنیم علیرغم وجود چنین بند اصلاحی، همزمان با بهرهبرداری تجاری از طرح ملی ترابردپذیری شمارههای تلفن همراه (31 مرداد) مسئولان سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اعلام کردند که علاوه بر 19 موافقت اصولی صادر شده برای اپراتورهای مجازی تلفن همراه، سه موافقت اصولی دیگر نیز صادر شده است.
این سه شرکت رفاه ایرانیان، مبنا و آسیاتک بودند که موفق شدند مانند 19 شرکتی که پیش از تاریخ مذکور موافقت اصولی دریافت کرده بودند، مجوز اولیه را دریافت کنند.
بنابراین با توجه به اینکه مراسم بهرهبرداری تجاری از ترابردپذیری شمارههای تلفن همراه در پایان موعد زمانی ارائه مدارک متقاضیان دریافت موافقت اصولی MVNO به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی صورت گرفت، انتظار میرفت سه شرکت مطرح شده از سوی دولت، آخرین شرکتهای دریافت کننده موافقت اصولی اپراتورهای مجازی موبایل باشند.
به عبارت دیگر با توجه به اینکه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در روز پایانی مهلت ارسال مدارک از سوی متقاضیان دریافت موافقت اصولی MVNOها، اسامی سه دریافت کننده جدید موافقت اصولی را منتشر کرد، بعید بود که موافقت دیگری برای متقاضیان جا مانده از رقابت صادر شود.
اما شواهد نشان میدهد که در تاریخهای اول و دوم شهریور جاری به ترتیب موافقتهای اصولی برای شرکتهای "ثابت آوا اروند" و "بهار ارتباط گستر" صادر شده است.
با این حساب اگر دو شرکت مذکور موفق به اخذ نظر مثبت سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در پیش از پایان مهلت مقرر برای صدور موافقت اصولی شدهاند، پس چرا اسامی آنها همراه سه شرکت دیگر در روز بهرهبرداری تجاری از طرح ملی ترابردپذیری شمارههای تلفن همراه اعلام نشد؟!