امنیت

فناوری اطلاعات

September 5, 2016
9:43 دوشنبه، 15ام شهریورماه 1395
کد خبر: 79597

سیگنال‌های وای‌فای از روی دست شما تقلب می‌کنند!

پژوهش‌گران موفق به طراحی سامانه‌ای شده‌اند که می‌تواند کلیدهای تایپ شده توسط کاربر را شناسایی کند. این سامانه از سیگنال‌های وای‌فای به منظور استخراج کلیدها استفاده می‌کند. زمانی که در حال فشار دادن کلید خاصی هستید، دستان و انگشتان شما قالب و مسیر حرکت منحصر به فردی به خود می‌گیرند و به این شکل یک الگوی منحصر به فرد را به وجود می‌آورند که این الگو باعث به وجود آمدن طول موجی در مقادیر CSI می‌شود که اکنون پژوهش‌گران می‌توانند آن‌را روبایش کنند.
 
تیمی متشکل از دانشمندان علوم کامپیوتر دانشگاه ایالتی میشیگان و دانشگاه نانجینگ پکن در مقاله‌ای به تشریح سامانه‌ای پرداختند که آن‌را WiKey نام‌گذاری کرده‌اند. سامانه‌ای که با اکثر دستگاه‌های وای‌فای (از قبیل روترها) مجهز به قابلیت چند ورودی/چند خروجی (multiple-input and multiple-output) سازگاری دارد. هر کانال مایمو بین هر یک از آنتن‌های ارسال-دریافت (TX-RX) متعلق به یک جفت گیرنده و فرستنده قرار گرفته و چندین زیرحامل (sub-carriers) را در معرض تهدید قرار می‌دهد.
 
 
این دستگاه‌های وای‌فای به‌ طور پیوسته وضعیت کانال وای‌فای را برای انتقال موثر و بهبود نرخ سازگاری برای هر یک از MiMostreamها تحت نظارت قرار می‌دهند. اکثر روترها این توانایی را دارند تا وضعیت یک کانال وای‌فای را تحت نظر گرفته و اطلاعات حالت کانال (CSI) سرنام channel state information را برداشت کنند. این مقادیر CSI، به نوبه خود، توصیف کننده اطلاعاتی هستند که ما آن‌ها را پاسخ کانال فرکانس (CFR) یا نوسانات موجود در سیگنال به نمایش گذاشته شده میان هر یک از آنتن‌های زیرحامل می‌نامیم. نوساناتی که به شدت پیرامون یک کانال وای‌فای قرار دارند. همان‌گونه که ممکن است حدس زده باشید، CFR حتا این قابلیت را دارد تا حرکت دست و انگشتان را که به واسطه تایپ کلیدها طول موجی را به وجود می‌آورد، شناسایی کند.
 
 
در این آزمایش‌، پژوهش‌گران یک روتر وای‌فای TP-Link TL-WR1043ND  و یک لپ‌تاپ لنوو مدل X200 را مورد استفاده قرار دادند. زمانی که کاربر در حال تایپ یک موضوع بود، پژوهش‌گران از آنتن‌های روتر برای جمع‌آوری تمامی مقادیر مربوط به اطلاعات حالت کانال استفاده کردند. بعد از جمع‌آوری داده‌ها با استفاده از چند فیلتر مختلف پارازیت‌هایی که از منابع مختلف دریافت شده بود را حذف کردند و کلیدها را به صورت ایزوله شده، استخراج کردند. با استفاده از یک الگوریتم ویژه‌ محققان توانستند هر ضربه‌ای که به کلیدها وارد می‌شوند را دریافت کنند. اطلاعات به دست آمده، نشان داد که آن‌ها موفق شده‌اند، یک ابزار واقعی که قادر است کلیدهای تایپ شده را استخراج کند، طراحی کنند.
 
به طور کلی میزان موفقیت WiKey در شناسایی درست کلیدها زمانی که کلیدها به صورت تکی فشرده می‌شوند، 96.4 درصد بود است. البته این نرخ موفقیت، زمانی که کلیدها به طور مداوم و برای تایپ یک جمله مورد استفاده قرار می‌گیرند، به نرخ 93.5 درصد می‌رسد.
 
 
مجرمان سایبری و پژوهش‌گران امنیتی در سال‌های اخیر به امنیت صفحه‌کلیدها توجه ویژه‌ای از خود نشان داده‌اند. با تلاش‌های مداوم و گاهی اوقات تعامل با یکدیگر، آن‌ها نشان داده‌اند که بدافزارها نه فقط این توانایی را دارند تا کلیدهای تایپ شده را با استفاده از سیگنال‌های FM از یک کامپیوتر ایزوله شده برداشت کنند، بلکه ثابت کرده‌اند که می‌توان هویت یک کاربر را شناسایی کرده و بر اساس آن چیزی که تایپ می‌کند به ردیابی او پرداخت.
 
لازم به گفتن نیست که این سامانه با محدودیت‌هایی همراه است. برای این آزمایش، پژوهش‌گران مجبور شدند تعدادی از متغیرها را به طور ویژه تنظیم کنند. آماده‌سازی محیطی با حداقل پارازیت‌ها، دستگاهی که در فاصله دو متری میان روتر و صفحه‌کلید قرار دارد، ارائه آموزش لازم به افراد به طوری که در طول روز سر یا دیگر اعضا بدن خود را حرکت ندهند، از جمله این فاکتورها به شمار می‌روند. پژوهش‌گران امیدوار هستند در آینده مشکل عدم کارایی سیگنال‌ها که به واسطه پارازیت‌های محیطی ضعیف هستند را با اتکا بر فناوری‌های استخراج ژست‌های حرکتی بهبود بخشند. 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.