لبه تکنولوژی

April 12, 2017
16:26 چهارشنبه، 23ام فروردینماه 1396
کد خبر: 82917

ساخت قطعات هواپیما با فناوری چاپ سه بعدی

برای نخستین بار در جهان از قطعات فلزی ساخته شده به وسیله چاپ فناوری سه بعدی در ساختار یک هواپیما استفاده می شود.
بوئینگ از جمله شرکتهای هواپیماسازی پیشرو در عرصه استفاده از فناوریهای نوین به شمار می آید. این شرکت حالا با استفاده از تازه ترین پیشرفتهای فناوری چاپ سه بعدی به شرکتی بدل شده که برای نخستین بار در جهان از قطعات فلزی تولید شده به این روش در ساخت محصولاتش استفاده می کند.
 
بوئینگ انتظار دارد تا سال ۲۰۱۸ و با استفاده  از قطعات تیتانیومی تولید شده به روش چاپ سه بعدی، از هزینه کلی ساخت هر فروند بوئینگ ۷۸۷ بین ۲ تا ۳ میلیون دلار بکاهد.
 
این شرکت هواپیماسازی با همکاری شرکت نروژی Norsk Titanium وارد این پروژه شده و به آینده آن امید زیادی دارد.
 
البته شرکت جنرال الکتریک به تازگی موفق به تولید نازل های سوخت ویژه هواپیماها با استفاده از فناوری چاپ سه بعدی شده اما این برای نخستین بار است که یک شرکت هواپیماسازی از این فناوری برای ساخت قطعات یک هواپیما استفاده می کند.
 
تحقیقات دانشمندان نشان می دهد با استفاده از فناوری چاپ سه بعدی قطعاتی ساخته می شود که در مقایسه با قطعات فعلی، تحمل بهتری در برابر فشار خواهند داشت.
 
اما چرا بوئینگ استفاده از این نوآوری را در مدل ۷۸۷ خود آزمایش کرده است؟ پاسخ این است: بوئینگ ۷۸۷ در مقایسه با سایر مدلها حجم بیشتری از قطعات فلزی در خود دارد و این یعنی وزن بیشتر و هزینه ساخت چشمگیر.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.