فناوری

January 28, 2018
14:22 یکشنبه، 8ام بهمنماه 1396
کد خبر: 87602

راهکار فیس‌بوک برای جلوگیری از انتشار اخبار دروغین

فیس‌بوک اعلام کرده است که قصد دارد به منظور جلوگیری از انتشار اخبار دروغین و نامعتبر، قصد دارد به آموزش خبرنگاران و روزنامه‌نگاران زبده بپردازد.

از آنجا که مدتهاست شبکه‌های اجتماعی از جمله فیس‌بوک تصمیم گرفته‌اند از انتشار و ارسال اخبار دروغین و گزارش‌های کذب توسط منابع نامعتبر جلوگیری بعمل بیاورند، فیس بوک به تازگی اعلام کرده که قصد دارد با تربیت روزنامه‌نگاران حرفه‌ای و خوب در این راستا پا پیش بگذارد.

فیس‌بوک به همین منظور تصمیم گرفته که با اعطای بورسیه تحصیلی به آن دسته از افرادی که به رشته روزنامه‌نگاری و خبرنگاری علاقمند هستند، کمک به‌سزایی کند و بدین ترتیب آنها را به سمت و سوی انتشار اخبار درست و معتبر هدایت کند.

این شبکه اجتماعی آمریکایی در راستای تحقق اهداف خود، با برخی از آموزشگاه‌ها و دانشگاه‌های مربوطه‌ای که به آموزش و تعلیم دانشجویان در رشته‌های روزنامه‌نگاری، خبرنگاری و ارتباطات و رسانه‌های دیجیتال می‌پردازند، همکاری کند.

این غول تکنولوژی همچنین عنوان کرده است که دانشجویانی که از آسیا، آمریکای لاتین، سرخپوستان و غیره هستند نیز تحت حمایت فیس بوک قرار خواهند گرفت و سازمان‌ها و انجمن‌های تحت حمایت نیز ۲۵۰ هزار دلار دریافت خواهند کرد. قرار است پنج بورسیه تحصیلی به مبلغ ۱۰ هزار دلار هم هر سال به دانشجویان و خبرنگاران برتر اهدا خواهد شد.

در ماه‌های گذشته، شبکه‌های اجتماعی نظیر فیس بوک، گوگل و توییتر بارها و بارها به دلیل انتشار تبلیغات نژادپرستانه و ضد یهود و همچنین اقدامات مداخله‌جویانه روسیه در جریان انتخابات ریاست جمهوری آمریکا مورد بازخواست قرار گرفته بودند و نمایندگان این غول‌های تکنولوژی توسط نمایندگان کنگره ایالات متحده آمریکا استیضاح شده و موظف شده بودند که درباره مسائل مذکور، به آنها توضیح بدهند.

بنظر می‌رسد این روزها با توجه به نقش بسیار پررنگی که شبکه‌های اجتماعی، رسانه‌ها و پیام‌رسان‌ها در انتشار اخبار و همچنین شایعات ایفا می‌کنند، فشار مضاعفی از سوی جوامع بین‌المللی برروی غول‌های تکنولوژی و شبکه‌های اجتماعی وارد می‌شود و اینطور که پیش می‌رود انتظار می‌رود قانون‌گذاران در کشورهای پیشرفته که میزبان این غول‌های تکنولوژی و شبکه‌های اجتماعی هستند نیز قوانین و مقررات سختگیرانه‌تری را در قبال آنها وضع کنند.

در این چند ماه گذشته شبکه‌های اجتماعی گوگل و فیس بوک پس از شناسایی اخبار نادرست و کذب، به شدت مورد انتقاد واقع شده‌اند البته در این حملات، فیس بوک تنها نیست و شبکه‌های اجتماعی دیگری همچون اینستاگرام، توییتر، اسنپ چت و یوتیوب نیز زیر تیغ و آماج حملات منتقدان قرار گرفته اند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.