امینت

تلفن همراه

February 17, 2018
11:32 شنبه، 28ام بهمنماه 1396
کد خبر: 88065

هشدار درباره سوءاستفاده بعضی برنامه‌های موبایلی

امروزه گوشی‌های هوشمند علی‌رغم پیچیدگی‌ها و بعضا قیمت‌های بالایی که دارند تنها بستری برای پردازش اپلیکیشن‌های مختلفی هستند که برروی آنها نصب می‌شود؛ این مساله اهمیت توجه به امنیت برنامه‌هایی که نصب می‌کنیم را مشخص می‌کند.

نیاز کاربران به اینترنت در عصر حاضر، به موضوعی مهم و اساسی در زندگی روزمره افراد تبدیل شده و اکثر کاربران اینترنتی مسائل مربوط به زندگی خود را با این فن‌آوری حل و فصل می‌کنند. ارتباط با رسانه اینترنت از طرق مختلفی همچون (رایانه، لپ‌تاب، تبلت و گوشی‌های تلفن همراه و…) صورت می‌گیرد که برروی هر یک از این تجهیزات نرم‌افزارهای خاصی نصب شده است.

اما اخیرا در برخی از کانال‌ها ادعاهایی مبنی بر ناامن و یا بدافزار بودن برخی از اپلیکیشن‌ها مطرح شده است؛ امری که حتی درصورت واقعی بودن، می‌توانید با در نظر گرفتن اصولی ساده آن تهدیدها را برطرف کنید.

برخی کاربران به دلیل ناآگاهی یا شناخت لازم از فروشگاه‌های اینترنتی معتبر، نرم‌افزارهایی را دانلود و برروی تجهیزات هوشمند خود نصب می‌کنند و این در حالیست که این برنامه‌ها می‌توانند به انواع بدافزارها آلوده بوده و اطلاعات مهم شما مانند رمزهای عبور، تراکنش‌های بانکی و… را مورد دستبرد قرار دهند.

کاربران باید هنگام نصب اپلیکیشن‌ها مراقب دسترسی‌هایی که نرم‌افزار موقع نصب از آنها می‌گیرد، باشند؛ دسترسی‌هایی مانند دسترسی به گالری تلفن همراه، دسترسی به حافظه جانبی،   آپدیت کردن اپلیکیشن جهت استفاده از امکانات بیشتر آن، دسترسی به ایمیل، دسترسی به دفترچه تلفن و …؛ بنابر گزارش مرکز اطلاع رسانی پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات (فتا)، در این راستا لازم است تا کاربران اسمارت فون‌ها به منظور ارتقاء امنیت در دستگاه‌های خود نکات زیر را در نظر بگیرند:

_  همواره برای تلفن همراه خود از سیستم‌های رمزنگاری مناسب استفاده کنند.

– استفاده از آخرین نسخه آنتی‌ویروس مناسب و به‌روز شده برای تلفن همراه.


_  همیشه و در همه حال فاویروال‌ها و آنتی‌ویروس خود را در حالت فعال قرار دهند.

_ از فروشگاه‌های معتبر و بنام جهت دانلود اپلیکیشن‌های مورد نیاز خود استفاده کنند.

_  عدم دانلود برنامه‌هایی که در شبکه‌های اجتماعی توسط افراد ناشناس به شما پیشنهاد می‌شود.

به نظر می‌رسد با رعایت نکات بالا بویژه رعایت دانلود اپلیکیشن‌ها، از طریق فروشگاه‌های اینترنتی معروف و معتبر تا حدودی زیادی بتوان این مساله امنیتی را برطرف کرد؛ هرچند به روزرسانی آنتی‌ویروس ها هم همیشه یکی از بهترین گزینه‌ها برای حفظ سلامت دستگاه‌های دیجیتالی بوده است.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.