هشدار پلیس فتا درباره رواج اپلیکیشن های جعلی
رییس اداره پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا درباره سرقت اطلاعات هم وطنان از طریق اپلیکیشن های جعلی هشدار داد.
مهدی شکیب گفت: از آنجایی که استفاده از تلفن های هوشمند و همچنین اینترنت همراه در بین کاربران به امری عادی تبدیل شده و اکثر هم وطنان در طول روز و برای انجام کارهای روزمره خود از آن استفاده می کنند، اپلیکیشن های کاربردی نقشی غیرقابل انکار در این زمینه خواهند داشت. اما برخی از این اپلیکیشن ها به دنبال سوءاستفاده از کاربران و سرقت اطلاعات مهم و خصوصی آن ها هستند.
وی درباره اهداف این گونه اپلیکیشن ها گفت: یکی از مهم ترین اهداف طراحان این برنامه ها (اپلیکیشن های جعلی)، سرقت اطلاعات خصوصی و مهم کاربران است. هرچند ارسال بدافزار نیز می تواند جزء اهداف مهم آن ها باشد.
شکیب افزود: مهم ترین نکته ای که باید به آن پرداخت این است که کلاه برداران سایبری با استفاده از شیوه های مهندسی اجتماعی به صورت تلفنی، پیامکی یا بارگزاری محتوای جذاب در کانال ها و گروه های مختلف، سعی دارند اعتماد کاربران را به خود جلب کرده و در ادامه از آنان کلاه برداری کنند. بنابراین هم وطنان عزیز دقت داشته باشند در مواجهه با تبلیغات و آگهی های جذاب و وسوسه انگیز، کمی حساس تر بوده و با دقت بیشتری در این فضا فعالیت کند.وی ادامه داد: برخی از این اپلیکیشن ها حتی به ارایه خدماتی می پردازند که وجهه قانونی نداشته و تنها به دنبال کسب منافع خود هستند. به عنوان مثال می توان به برنامه های همسفریاب، همسریاب و … پرداخت که معمولاً بدون مجوز بوده و هدفی جز سرقت اطلاعات ندارند. لذا هم وطنان عزیز باید مراقب این گونه نرم افزارها باشند و به آن ها اعتماد نکنند.رییس اداره پیشگیری از جرایم سایبری افزود: از آنجایی که کسب منافع مالی از مهم ترین اهداف سودجویان سایبری است لذا پیش بینی می شود، طراحی اپلیکیشن های جعلی بانکی، اپلیکیشن های جعلی USSD و غیره بیش از پیش صورت گرفته و با ارسال پیغام هایی مبنی بر به روزرسانی حساب بانکی، افزودن قابلیت های دریافت و پرداخت به اپلیکیشن ها، سازگار بودن نسخه جدید با برخی دیگر از برنامه ها و … به دنبال جلب اعتماد قربانیان و در نهایت سرقت رمزهای عبور و اطلاعات بانکی کاربران باشند.