تجارت الکترونیک

رگولاتوری

فناوری اطلاعات

March 10, 2018
10:14 شنبه، 19ام اسفندماه 1396
کد خبر: 88672

پلیس فتا بلاتکلیف مقررات گذاری ارزهای سایبر است

جانشین معاون فنی پلیس فتا اعلام کرد: در حال پیگیری برای تعیین تکلیف پول های دیجیتال هستیم.
 
 
ایلنا – علی محمد رجبی، جانشین معاون فنی پلیس فتا گفت: در ۵ سال اخیر فناوری های جدید رشد بسیار زیادی داشته اند، پلیس فتا در مقابل پول های دیجیتالی رمزینه از جمله بیت کوین دو نقش اساسی و مهم دارد؛ اولین مساله این است که پلیس فتا به عنوان ضابط قضایی باید از وقوع جرم در مساله پول های رمزی جلوگیری کند. همچنین مساله دیگر این است که پلیس فتا باید چالش هایی را که این دسته از پول ها در حوزه امنیت عمومی ایجاد می کند، بررسی کند چرا که از نظر امنیت عمومی، پول های مجازی رمزینه می توانند ابزاری برای جرم و انگیزه ای برای جرم های جدید باشند.
جانشین معاون فنی پلیس فتا با بیان اینکه باید از مردم در مقابل تهدیدات حفاظت شود گفت: حفاظت از مردم از جمله ارکان ساختار حاکمیتی کشور است و پول های دیجیتالی رمزینه در فضایی متقلبانه استخراج می شوند و می توانند زمینه وقوع جرایم، کلاهبرداری ها و پولشویی باشند بنابراین ضروری است تا مردم در مقابل این تهدیدات حفاظت شوند.
علی محمد رجبی با بیان سرقت کیف پول بیت کوین ایرانی ها گفت: مردم باید بدانند که زمینه جرم حتی در بستر رمزنگاری شده نیز وجود دارد، چندی پیش بود که کیف پول بیت کوین برخی ایرانی ها سرقت شد که اقدامی غیر اخلاقی بود؛ البته در گذشته شاهد چنین جرایمی در فضای سایبری از جمله سرقت حساب اپل آیدی ایرانی ها بوده ایم که نشان می دهد باید در مقابل تهدیدات آگاه بود.
وی گفت: بیت کوین یک پول سالم نیست و با استفاده از آن خرید و فروش مواد مخدر، قاچاق انسان و اسلحه می شود و کسی نمی تواند این اتفاقات را در این فضا متوقف کند. پول های مجازی در خدمت بازارهای زیرزمینی جرایم و پولشویی هستند.
رجبی افزود: پلیس فتا به دنبال تعیین تکلیف پول های دیجیتالی است و بدین منظور ضروری است تا برای بازار خرید و فروش ارزهای آنلاین در صرافی های آنلاین و فیزیکی چارچوب ایجاد شود.
وی گفت: باید زیرساخت های احراز هویت، نظارت و مجازات در این زمینه علاوه بر ایجاد آگاهی عمومی و شناخت کامل مردم نسبت به ارزهای مجازی انجام شوند.
جانشین معاون فنی پلیس فتا گفت: شکل جرایم در آینده تغییر پیدا می کند و همین مساله باعث می شود تا پول های رمزی زمینه ای برای وقوع جرایم در آینده باشد. بنابراین قانون گذاری در این حوزه یک ضرورت محسوب شود.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.