لبه تکنولوژی

May 27, 2018
21:54 یکشنبه، 6ام خردادماه 1397
کد خبر: 91053

فناوری «خودمان» را هم تغییر می دهد

خودروهای پرنده، پیشخدمتهای روباتیکی و فناوریهای فانتزی دیگری از این دست به عنوان آینده علمی – تخیلی در نظر گرفته می شوند که هنوز رنگ واقعیت نگرفته اند اما واقعیت مهمتر این است که فناوری دنیای ما را دگرگون کرده است.
اگر از جنبه های گوناگون به دنیای اطرافمان نگاه کنیم حیرت زده می شویم. دنیا آنچنان پیشرفت کرده که این سطح از نوآوری را تا چند دهه پیش تنها در فیلمها و داستانهای علمی و تخیلی تصور می کردیم.
 
امروزه رایانه های قدرتمندی در اختیار داریم که در جیبمان قرار می گیرند. دیگر برای تماشای برنامه های تلوزیونی، موسیقی های ضبط شده و کتابهای مختلف در هر زمان که بخواهیم مشکلی نداریم. برای ورود به دنیای دیجیتال تنها کافی است هدستهای واقعیت مجازی را بر سر کنیم. با مسیریابی دقیق از طریق ساعت هوشمندی که به دست بسته ایم دیگر کمتر اتفاق می افتد که در ترافیک گرفتار شویم. حتی خودروهایمان در پارکینگهایی قرار می گیرند که عملکرد آنها هوشمندانه است.
 
امروزه اگرچه هنوز در جوامعی زندگی نمی کنیم که خانه هایش مطابق آنچه که در داستانهای علمی و تخیلی آمده حبابی شکل است اما خانه های فعلی آنقدر هوشمند شده اند که می توانیم از کیلومترها دورتر با آنها ارتباط برقرار کرده و سیستم روشنایی را پیش از باز کردن در فعال کنیم. اگر با دقت به این روند نگاه کنید متوجه می شوید که فناوری با سرعتی زیاد انقلابی دگرگون کننده در زندگی مان ایجاد کرده است.
 
کیت اینستوناز بنیانگذاران شرکت Tech Toledo که درباره فراگیرشدن فناوریهای نوین به شرکتهای ارایه کننده مشاوره می دهد می گوید: تنها 20 سال پیش بود که نخستین تلفن همراه جهان ساخته شد، دستگاهی که به اندازه یک آجر بود اما حالا هر کسی یک دستگاه از آن را دارد.
 
واقعیت این است که فناوری آنچنان با سرعت در حال تغییر زندگی ماست که همراهی کردن با آن کار بسیار دشواری است. به باور کیت اینستوناز، هر آنچه که قرار باشد در آینده بیاید، در 5 سال پیش رو شاهد آن خواهیم بود.
 
بونی میشل از اساتید علم دیجیتال در دانشگاه Bowling Green می گوید: پیشرفتهای زیادی در حوزه های مختلف فناوری روی داده اما نکته این است که مردم چندان متوجه آنها نمی شوند زیرا این پیشرفتها در ابعاد مختصر روی می دهد.
 
هوش مصنوعی از جمله مظاهر فناوریهای نوین محسوب می شود که زندگی ما را به سرعت دستخوش تغییر می کند. این فناوری به سطحی از پیشرفت رسیده که حتی می تواند رفتار انسان را پیش بینی کند. امروزه از این فناوری در تلفنهای همراه هوشمند (نظیر Siri در آیفونها) و بازیهای رایانه ای و ویدئویی استفاده می شود حال آنکه بسیاری از آن بی اطلاع هستند.
 
 
 
مترجم : مهدی پیرگزی – سیناپرس
 
منبع : thestar
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.