در حالی که پاساژ پایتخت و برخی مغازه های پاساژ ایران روز گذشته در اعتراض به وضعیت اقتصادی و ارز در کشور بسته شدند، معاون سازمان فناوری اطلاعات می گوید وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای تخصیص ارز به فعالان ICT با بانک مرکزی مذاکره می کند.
روز گذشته جلسه بررسی مشکلات پیرامون تخصیص ارز به فعالان حوزه فناوری اطلاعات با حضور نمایندگانی از وزارت ارتباطات، وزارت فرهنگ و سازمان توسعه تجارت برگزار شد.
در این جلسه معاون سازمان فناوری اطلاعات گفت: بخشنامه ای به وزارت ارتباطات ابلاغ شده تا با مذاکره با بانک مرکزی، به فعالان بازار فناوری اطلاعات ارز تخصیص داده شود.
این در حالی است که روز گذشته پاساژ پایتخت به حالت تعطیل درآمد. همچنین برخی گزارش ها حکایت از آن دارد که برخی مغازه داران در پاساژ ایران نیز مغازه های خود را در اعتراض به وضعیت ارز تعطیل کردند.
از سوی دیگر در حالی 75 میلیون یورو به واردات موبایل اختصاص یافته است که به نظر می رسد هیچ مبلغ قابل توجه ارزی برای واردات محصولات فناوری اطلاعات ارایه نشده است.
روز گذشته بود که که رییس اتحادیه فناوران رایانه تهران اختصاص دلار 4200 تومانی به صنف رایانه را دروغ خواند.
سیدمهدی میرمهدی در پاسخ به این سوال که به کالاهای صنف رایانه به عنوان کالاهای دسته دوم (کالاهای واسطه ای) از محل ارز حاصل از صادرات پتروشیمی، فولاد، مواد معدنی ( ارزی که به سامانه نیما واریز می شود) دلار 4 هزار و 200 تومانی اختصاص داده می شود گفت: این موضوع در جلسه ویژه روز پنج شنبه گذشته با اتاق اصناف برای تهیه گزارش برای دولت و مجلس مطرح شد.
وی افزود: دولت ادعا می کند به کالاهای صنف فناوری اطلاعات و ارتباطات IT از گذشته ارز اختصاص داده و اکنون نیز ارز در حال ارایه به این صنف است و حتی نمی گوید در آینده ارز تخصیص پیدا خواهد کرد؛ این در حالی است که با مدرک اعلام کردیم، دولت نه تنها در گذشته، بلکه امروز نیز هیچ ارزی به واردکننده کالای آی تی نداده است.
این درحال یاست که بسیاری از کالاهای IT در صف دریافت ارز قرار دارند.
وزارت ارتباطات مسوول مذاکره با بانک مرکزی شد
عبدالرضا بهادری فرد معاون توسعه صنعت و اعتبار بخشی IT سازمان فناوری اطلاعات روز گذشته درباره گلایه های بخش خصوصی از نرخ ارز و عدم تخصیص اعتبارات گفت: در خصوص ترخیص ارز، بخش نامه ای به وزارت ارتباطات آمده که با کسب تکلیف از وزارتخانه و با مذاکرات با بانک مرکزی، قرار شد وزارت ارتباطات در این خصوص اقدام کند.
وی گفت: اما تخصص لازم برای تشخیص این که چه میزان ارز برای یک فعال حوزه نرم افزار مورد نیاز است وجود ندارد.
سرگیجه صادرکنندگان فاوا
همچنین محمدرضا طلایی رییس کمیسیون فاوای اتاق بازرگانی ایران نیز با بیان مشکلات به وجود آمده برای فعالان صنعت فاوا به دلیل گرانی ارز ابراز داشت: به نظر می رسد افزایش نرخ ارز در کشور و مشکلات به وجود آمده برای تولید، باعث شده تولیدات فاوا کشورهای منطقه نسبت به ما افزایش مضاعفی پیدا کند. از سوی دیگر باتوجه به نامناسب بودن نرخ ارز در حال حاضر صادر کننده حوزه فاوا نمی داند باید ارز را با نرخ ۴ هزار و ۲۰۰ تومان محاسبه کند یا با نرخ های بالای ۸ هزار تومان که در بازار موجود است.
وی با بیان اینکه باتوجه به افزایش هزینه های داخلی برای صادرکنندگان امکان تولید با ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی عملا وجود ندارد، افزود: در حوزه های نمایشگاهی نیز چه در بخش ارزی و چه در بخش ریالی، مشکلاتی به وجود آمده است و متاسفانه وزارت ارتباطات نیز به مشکلات به وجود آمده برای فعالان فاوا که پیرامون ارز به وجود آمده تاکنون وارد نشده است.